Atlı cirit dünyaya tanıtılacak

03.11.2017 - 11:50 | Son Güncellenme: 03.11.2017 - 11:50

Türkiye Geleneksel Spor Dalları Federasyonu (TGSDF) Başkanı Hakan Kazancı, atlı ciridi dünyaya tanıtmak istediklerini söyledi.

Kazancı, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Türk cumhuriyetleriyle özellikle de Kırgızistan'da atlı ciridin oynandığını hatırlatarak, branşı uluslararası boyutlara getirmek için çalıştıklarını ifade etti.

Atlı ciridin yurt dışında tanıtımı için federasyon olarak çalıştıklarını dile getiren Hakan Kazancı, "Talepler var ama biz altyapısını düzgün bir şekilde kurmadan temelleri sağlam taşlar üzerine oturtmadan bu tür işlere girmeyi istemiyoruz. Amacımız öncelikle bu branşın Türkiye'de yaygınlaştırılması daha sonradan da uluslararası boyutlara getirilmesi." dedi.

Kazancı, atlı ciritte geçen yıl yurt dışında müsabakaya katıldıklarını anımsattı.

"Atlı ciridi bu sene sadece Türkiye'de yaptık." diyen Kazancı, şöyle devam etti:

"İlerleyen senelerde cirit müsabakalarını yurt dışında da yapmayı düşünüyoruz. Bu sene şampiyon olacak takım için yurt dışı organizasyonumuz yok. İlerleyen yıllarda olacaktır. Kültürümüze ait olan Erzurum ve Uşak yöresinde daha çok tercih edilen cirit oyununun dünya çapında tanınması için elimizden geleni yapacağız."

Atlı cirit liginin bu sene heyecanlı geçtiğini vurgulayan Kazancı, "Daha çok çekişme sahnesi yer aldı. Bunu ilerletmek adına kulüplerimizi ve sporcularımızı teşvik etmek adına ödüllerimizi biraz artırabildik. Bütçemiz dahilinde bunu gerçekleştirdik. İnşallah bundan sonra da üzerine koyarak devam edeceğiz." ifadelerini kullandı.

- Bağışlama puanı

Müsabakalarda heyecanın üst seviyeye çıktığında sporcular arasında bazen gerginliklerinin yaşanabildiğini anlatan Kazancı, "Sporcular biraz kavga edebiliyor. Özellikle cirit oyununda bağışlama denilen bir puan olayı var. Bu dünyada yapılan sporların hiçbirisinde yok. Sonunda tatlıya bağlanıyor." diye konuştu.

Hakan Kazancı, atlı cirit sezonunu iki Erzurum takımının finaldeki müsabakasıyla tamamladıklarını belirtti.

Müsabakalarda genelde Erzurum ve Uşak arasında çekişme yaşandığını aktaran Kazancı, "Bu sene başarı Erzurumlular arasında. Önümüzdeki senelerde de müsabakalara katılan 13 ilden bir tanesinin şampiyonluk yaşamasını istiyoruz." diyerek sözlerini tamamladı.

Senin için hazırladığımız haberler