ATO'dan Ampute Milli Futbol Takımı'na ödül

20.10.2017 - 16:21 | Son Güncellenme: 20.10.2017 - 16:21

Ankara Ticaret Odası (ATO) Başkanı Gürsel Baran, Ampute Milli Futbol Takımı'nın Avrupa şampiyonluğuyla Türkiye'ye büyük gurur yaşattığını belirterek, "Toplumda oluşturduğunuz farkındalıkla ülkemize kupadan daha fazlasını kazandırdınız. Sizler engellerin bedende değil, kafada olduğunu bir kez daha kanıtladınız." dedi.

ATO tarafından, futbolda Avrupa şampiyonluğu kazanan Ampute Milli Takımı'na ATO Congresium'da düzenlenen törenle plaket ve altın ödülü verildi.

Baran, törende yaptığı konuşmada, Ampute Milli Futbol Takımı'nın başarısının sadece Türkiye'ye kupa kazandırmaktan ibaret olmadığına işaret ederek, "Engelli kardeşlerimize hayata tutunmaları için moral verdiniz. Bu nedenle her türlü övgüyü ve ödülü fazlasıyla hak ediyorsunuz." ifadesini kullandı. 

Ampute futbolcuların toplumda farkındalık oluşturduğunu vurgulayan Baran, "Sizler engellerin bedende değil, kafada olduğunu bir kez daha kanıtladınız." dedi.

Baran, sergilenen başarının engelleri nedeniyle hayata küsen, evine kapanan, sosyal hayatın dışında kalan insanlara örnek ve umut olduğunun altını çizerek, şunları kaydetti:

"Yaşattığınız gururdan ve toplumda oluşturduğunuz farkındalıktan dolayı ne yapsak hakkınız ödenmez. Gelecek yıl katılacağınız Meksika'daki Dünya Şampiyonası'nda şimdiden hepinize başarılar diliyorum. Yenseniz de yenilseniz de gönlümüz sizlerle olacak. Hepinizi tekrar tebrik ediyorum."

Aile Sosyal ve Sosyal Bakan Yardımcısı Mehmet Karabay, ATO Meclis Bakanı Nurettin Gürgür ve Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu Başkanı Arif Ümit Uztürk'ün de katıldığı törende sporculara ödül ve plaket takdim edildi. 

Senin için hazırladığımız haberler