Attamah, Radyospor'a konuştu! Beşiktaş maçı, Abdullah Avcı, transfer...

30.08.2019 - 13:20 | Son Güncellenme: 30.08.2019 - 10:30

Attamah, Radyospor'a konuştu! Beşiktaş maçı, Abdullah Avcı, transfer...

Süper Lig’in 3.haftasında Beşiktaş ile Çaykur Rizespor karşı karşıya gelecek. Başakşehir’den Rizespor’a kiralık olarak transferi gerçekleşen Joseph Attamah, Beşiktaş maçı öncesi çok özel açıklamalar yaptı. Attamah, şu anda Beşiktaş’ın başında olan eski teknik direktörü Abdullah Avcı hakkında da konuştu.

Radyospor’da Haber Aktif programında Emrah Karalinç’in sorularını yanıtlayan Attamah’ın açıklamaları şu şekilde:

Attamah: "Başakşehir’e bir kırgınlığım yok"

Başakşehir'den buraya gelmem konusunda herhangi bir tereddütüm veya kötü bir düşüncem olmadı. Aksine ben Rizespor'a geldiğim için çok mutluyum. Bu forma altında mücadele ettiğim için çok sevinçliyim. Burada süre almak ve forma giymek benim için çok iyi bir şey. Zaten şu ana kadar da iyi bir performans sergilediğimi düşünüyorum. Bunu da daha yukarıya çıkaracağım. O yüzden herhangi bir kötü düşüncem yok. Gerek Başakşehir hakkında gerek transferim hakkında her şey çok olumlu gelişiyor.

Attamah: "Rizespor'u iyi bir yere getirmek istiyoruz"

Tabi ki şu anda burada yeni bir takım kuruldu. Gerek hocamız, gerek yöneticilerimiz bu takımın bir an önce uyum sağlaması için var güçleriyle çaba sarf ediyorlar. Ama çok fazla yeni oyuncu var takımda. Tek bir odak noktamız var takım olarak şunu söyleyebilirim; Rizespor’u olabildiğince iyi yerlere getirmek istiyoruz. Şu anda uğraştığımız tek konu bu. Ama tabi çok fazla yeni oyuncumuz var, biraz süre alabilir. Şimdilik her şey yolunda görünüyor.

Attamah: "Kimin hangi pozisyonda oynadığı değil, ne kattığı önemli"

Bence tabi burada kesinlikle önemli olan şey oyuncuların her pozisyona uyum sağlayabilmesi. Kimin hangi pozisyonda oynayabildiğinden ziyade ne katkı verdiği konuşulmalı bence. Ben elimden geleni yapıyorum. Tabi ki stoper oynamak bu ülkede zor ama bir takım olarak değerlendirmek gerekir bence. Sol stoper ya da sağ stoper… Birey olarak değil ya da sadece ikili olarak değil bir takım olarak değerlendirmek gerekir. Bu oyuncuların teknik direktörün verdiği direktiflere ne kadar uydukları ve bunları sahada ne kadar uyguladıkları konuşulmalı bence.

Attamah: "İsmail Kartal ile iyi bir ilişkimiz var"

İsmail Hoca ile son derece iyi bir ilişkimiz var ve ben bunun çok önemli olduğunu düşünüyorum. Bir oyuncu ile teknik direktör arasında oldukça açık ve net bir ilişki olmalı. Onun verdiği direktifleri ben de sahada olabildiğince iyi uygulamaya çalışıyorum. Benim en büyük amacım bu. Şu ana dek son derece iyi bir ilişkimiz var ve bunu daha iyi bir noktaya getirmek için çabalıyoruz.

Beşiktaş maçı hakkında ne düşünüyor?

Beşiktaş maçı için şunu söyleyebilirim; kesinlikle çok zor bir karşılaşma olacak. Çok iyi odaklanmamız, çok iyi çalışmamız lazım. Özellikle antrenmanda ve maç öncesinde teknik direktörümüzün bizden tam olarak ne istediğini çok iyi dinlememiz ve sahada uygulamaya çalışmamız lazım. Takım olarak şunu söyleyebilirim; yeni bir takımız ve amacımız tabi ki ligi olabildiğince iyi yerde bitirmek. Sezona iyi başladık ve iyi yolda ilerlediğimizi düşünüyorum. Bu sezon amacımız olabildiğince iyi bir pozisyonda olmak ve iyi bir performansla ligi bitirmek.

Attamah'tan Abdullah Avcı sözleri: "Birlikte güzel günler geçirdik"

Tabi ki Başakşehir'de Abdullah Avcı ile güzel günler geçirdik. Başakşehir'e gittiğimde bana forma şansını veren de zaten kendisiydi. Tabi ki maç öncesi kendisine hem sarılacağım hem elini sıkacağım. Bundan sonraki süreçte de hangi takımda olursa olsun ben Abdullah Hoca’ya aynı şekilde yaklaşacağım.

Hangi pozisyonda kendini daha iyi hissediyor, verimli oluyor?

Benim için bir kendimi iyi hissettiğim bir mevki şudur ya da favori pozisyonum budur demem söz konusu değil. Ben sadece hangi pozisyonda oynarsam oynayayım beni izleyen insanların Attamah'ın gerçek pozisyonu bu diye düşünmesini isterim. Hocamın bana görev vereceği nokta stoper, sağ bek, orta saha neresi olursa olsun ben sadece elimden geldiğince o pozisyonun hakkını vermeye çalışıyorum. Özellikle tercih ettiğim bir pozisyon yok. Tek amacım o pozisyonda benim en iyi performansı sergilemem.

Attamah: "Beni en çok zorlayan isimler Cenk Tosun ve Nwakaeme oldu"

Türkiye'de benim bugüne kadar karşılaştığım en zorlu oyuncu Cenk Tosun oldu. Hem sağ ayağını hem sol ayağını çok iyi kullanabilen bir isim. Gerçekten çok beğendiğim bir futbolcu aynı zamanda. Onun haricinde Trabzonspor'da sağ ve sol kanatta oynayan Nijeryalı Nwakaeme'yi söyleyebilirim. O da çok kaliteli bir oyuncu. Ama önemli olan tabi ki benim bu oyunculara karşı sergileyebileceğim performans olacak her zaman. Bunlar beni zorlayan oyunculardı ama ben bir şekilde üstesinden gelmeye çalışıyorum.

Gana Milli Takımı yorumu

Gana Milli Takımı’nda çok fazla oyuncumuz var. Ayrıca bu ne büyük şans ki çoğu genç oyunculardan oluşuyor. Çok kaliteli ve gelecekte iyi işler yapabilecek bir milli takıma sahip olduğumuzu düşünüyorum. Oyuncu havuzumuz son derece derin ve çok fazla oyuncu var milli takımda. Bu bizim için iyi bir şey.

Senin için hazırladığımız haberler