Transferde bomba Attila Szalai iddiası

Özgür Koç
19.05.2024 - 11:31 | Son Güncellenme: 19.05.2024 - 11:44

Fenerbahçe'den transfer olduğu Almanya'da aradığını bulamayan Macar savunmacı Attila Szalai'nin Türkiye dönebileceği ve Süper Lig devinin Szlai'nin peşinde olduğu ileri sürüldü. İşte detaylar...

Transferde bomba Attila Szalai iddiası

AJANSSPOR - HABER

2020-21 sezonun devre arasında transfer olduğu Fenerbahçe'de 2,5 sezonda gösterdiği performansla 800 bin Euro olan piyasa değerini 15 milyon Euro'ya kadar çıkaran 26 yaşındaki Macar stoper, yaz transfer döneminde Bundesliga ekibi Hoffeinham'a imza atmıştı. Almanya'da istediğini bulamayan yıldız futbolcu için flaş bir transfer iddiası ortaya atıldı.

Galatasaray iddiası

Süper Lig'de sezonu şampiyon tamamlamak için kalan iki maçta bir puan alması yeterli olacak olan Galatasaray'ın, yeni sezon için Attila Szalai'yi gündemine aldığı ileri sürüldü.

Sanchez ve Nelsson takımdan ayrılabilir

Sarı kırmızılılardayeni sezon öncesi beklenin altında kalan isimlerin yanı sıra takıma yüksek bonservis bedeli getirecek oyuncularla da yollar ayrılacak. Bu anlamda birçok takımın transfer listesinde yer alan savunma oyuncuları Davinson Sanchez ve Victor Nelsson da takıma veda edebilir. İki oyuncu için resmi teklif ulaştığı anda görüşmeler başlayacak. 

İki stoperin ayrılmasının ardından bu bölgeye takviyeler yapılacak. İlk 11'de oynayacak ve Süper Lig'e ayak uydurabilmesinin yanı sıra Şampiyonlar Ligi'nde de boy gösterebilecek isimler hedef alınacak.

Galatasaray, Szalai'nin peşine düştü

Takvim'de yer alan iddiaya göre Galatasaray, sezon başında 12.3 milyon euroya Hoffenheim'e transfer olan Macar stoper Attila Szalai'nin peşine düştü.

Bu sezon sadece 8 maçta forma giydi

Yönetim, ikinci devreyi Freiburg'da kiralık geçiren ve iki takımda toplam 8 karşılaşmada 435 dakika süre alabilen 26 yaşındaki futbolcuyu istiyor.

Kiralık olmazsa bonservisiyle

Szalai için ilk teklif kiralama ve satın alma opsiyonlu olacak. Eğer kabul görmezse zorunlu satın alma veya bonservis gibi seçenekler sunulacak. 

Fenerbahçe performansı

Macar futbolcu Fenerbahçe'de 117 maçta sahaya çıktı. Szalai bu maçlarda 7 gol ve 4 asistlik performans sergilerken, sarı lacivertli formayla 2022-23 sezonunda Türkiye Kupası şampiyonluğu yaşadı. 

Güncel piyasa değeri 6 milyon Euro

Stoperin yanı sıra sol bekte de forma giyebilen 1.92 boyundaki Attila Szalai'nin güncel piyasa değeri ise 6 milyon Euro.

Senin için hazırladığımız haberler