Aubameyang kadro dışı kaldı

Ali Bozkurt
13.12.2021 - 18:51 | Son Güncellenme: 13.12.2021 - 18:55

Geçtiğimiz hafta takımdan izin alan Aubameyang, izin aldığı süreden geç bir şekilde dönünce COVID-19 protokolüne takıldı.

Aubameyang kadro dışı kaldı

AJANSSPOR DIŞ HABER

Geçtiğimiz hafta takımdan izin alan Aubameyang, izin aldığı süreden geç bir şekilde dönünce COVID-19 protokolüne takıldı. Menajer Mikel Arteta da bu disiplinsiz davranış sonucunda oyuncuyu kadro dışı bıraktı.

Arteta'dan Aubameyang açıklaması

Arsenal teknik direktörü Mikel Arteta, Aubameyang'ın kadroda olmama sebebini "disipline etme hamlesi" olarak açıkladı.Arteta: "Maalesef bir disiplin ihlali nedeniyle. Takımda, daha önceden belirlediğimiz ve pazarlık konusu dahi olmayan bazı şeyler olduğu konusunda çok tutarlı olduğumuzu düşünüyorum ve Aubameyang bu yüzden bugün kadroya dahil değil."

Aubameyang'ın kaptanlığı tehlikede

Disiplinsiz tavırlarıyla dikkat çeken Arsenal kaptanı Pierre-Emerick Aubameyang'ın geleceği büyük soru işaretleri barındırıyor.Bu yıl ikinci kez disiplinsiz davranışları nedeniyle kadro dışı bırakılan Pierre-Emerick Aubameyang, kaptanlık görevinden alınabilir.Aubameyang, 2018'in Ocak ayında Borussia Dortmund'dan 64 milyon euro'luk bonservisle Premier Lig ekibine katılmıştı.


Arsenal'e katıldığı 2018/2019 sezonunda çıktığı 51 maçta 31 gol kaydetti, 2019/2020 sezonunda ise 43 maçta 15 gol katkısında bulundu performansı nedeniyle eleştirilerinin ortasında yer alan Gabon'lu forvet bu sezon ise çıktığı 15 maçta 7 gol atabildi.

Senin için hazırladığımız haberler