Chelsea - Arsenal: 0-1 (Maç Sonucu - Özet)

Kerem Ergün
06.11.2022 - 16:58 | Son Güncellenme: 06.11.2022 - 17:53

İngiltere Premier Ligi'nin 14. haftasında Arsenal Chelsea'yi deplasmanda 1-0 yendi. Arsenal'in golünü kim attı? Maça dair bütün detaylar haberimizde...

Chelsea - Arsenal: 0-1 (Maç Sonucu - Özet)

İngiltere Premier Lig'in 14. haftasında Chelsea evinde Arsenal'i konuk etti. İki Londra takımını karşı karşıya getiren maçı konuk ekip 1-0 kazandı. Arsenal'e galibiyeti getiren golü 63. dakikada Gabriel kaydetti.

İki takımın 11'leri

Chelsea: Mendy, Azpilicueta, Chalobah, Thiago Silva, Cucurella, Loftus Cheek Jorginho, Sterling, Havertz, Mason Mount, Aubameyang

Arsenal: Ramsdale, Zinchenko, Gabriel, Saliba, Ben White, Xhaka, Partey, Odegaard, Martinelli, Gabriel Jesus, Bukayo Saka

Aubameyang eski takımına karşı

2017/2018 sezonundan başlayarak 2021/2022 sezonununun devre arasına kadar Arsenal forması giyen Pierre-Emerick Aubameyang, karşılaşmaya ilk 11'de başladı. Gabonlu santrfor, eski takımına karşı etkili bir performans sergileyemedi ve 64. dakikada yerini Armando Broja'ya bıraktı. 33 yaşındaki golcü oyuncu, Arsenal'de teknik direktör Mikel Arteta ile sorunlar yaşadı ve 2021/2022 sezonunun devre arasında Barcelona'ya transfer oldu. Katalan ekibinde yarım sezon futbol oynayan Aubameyang, bu yaz transfer döneminin son gününde Londra'nın diğer kulübü olan Chelsea'ye katıldı.

İlgini Çekebilir
Cimbom'un genç oyuncusu Arsenal'e önerildi!
Habere Git

Gol Gabriel'den geldi

Arsenal'e galibiyeti getiren gol defans oyuncusu Gabriel'den geldi. Köşe vuruşu kazanan Arsenal'de korneri Bukayo Saka kullandı. Saka'nın ön direğe kestiği topa kimse dokunamadı ve top altıpasın içine düştü. Boşta kalan topa dokunan Gabriel, topu Chelsea ağlarına gönderdi ve takımına üstünlüğü getirdi.

Maçta kart gören futbolcular

  • 27' Pierre-Emerick Aubameyang (sarı)
  • 42' Bukayo Saka (sarı)
  • 51' Cesar Azpilicueta (sarı)
  • 60' Trevoh Chalobah (sarı)
  • 80' Ben White (sarı)
  • 87' Conor Gallagher (sarı)
  • 89' Raheem Sterling (sarı)

Maçta yapılan oyuncu değişiklikleri

  • 64' Pierre-Emerick Aubameyang çıktı Armando Broja girdi (Chelsea)
  • 64' Kai Havertz çıktı Conor Gallagher girdi (Chelsea)
  • 78' Oleksandr Zinchenko çıktı Kieran Tierney girdi (Arsenal)
  • 78' Mason Mount çıktı Christian Pulusic girdi (Chelsea)
  • 78' Ruben Loftus-Cheek çıktı Mateo Kovacic girdi (Chelsea)
  • 87' Martin Odegaard çıktı Mohamed Elneny girdi (Arsenal)
  • 90+4' Gabriel Martinelli çıktı Rob Holding girdi (Arsenal)
İlgini Çekebilir
Brighton, şeytanın bacağını Chelsea karşısında kırdı!
Habere Git

Arsenal 13 maçta 1 kez yenildi

Bu sezon İngiltere Premier Lig'de 13 maça çıkan Arsenal, 11 galibiyet alırken 1 kere berabere kaldı ve bir kez yenildi. Londra ekibine tek yenilgisini ligin 6. haftasında 3-1'lik skorla Manchester United tattırdı. Topçular lakaplı ekip İngiltere Premier Lig'de 34 puanla 1. sırada. Arsenal'in en yakın takipçisi Manchester City'nin puanı ise 32. 

 

Chelsea de kötü gidiş sürüyor

Sezon başında alınan kötü sonuçlar sebebiyle Thomas Tuchel ile yollarını ayıran Chelsea'ye Graham Potter'da çare olamadı. Maviler lakaplı ekip Premier Lig'de 14 haftanın sonunda 21 puanla 7. sırada bulunuyor.

Maçın ardından iki takımın ligdeki durumu

Maçın ardından puanını 34'e yükselten Arsenal, zirvedeki yerini korurken 21 puanda kalan Chelsea, 7. sırada.

İki takımın gelecek hafta fikstürü

Arsenal önümüzdeki hafta evinde Wolverhampton'u ağırlayacak. Maç 12 Kasım Cumartesi günü saat 22.45'te oynanacak. Derbinin kaybedeni Chelsea ise Newcastle United deplasmanına gidecek. St. James Park'ta oynanacak mücadele 12 Kasım Cumartesi günü saat 20.30'da başlayacak.

Maçın ardından Arsenal adına oluşan ilginç istatistik:

Senin için hazırladığımız haberler