Augsburg, Mergim Berisha'nın Opsiyonunu Kullandı! Fenerbahçe Zarar Etti

Akın Ungan
01.07.2023 - 16:46 | Son Güncellenme: 01.07.2023 - 17:07

Bundesliga ekibi Augsburg Fenerbahçe'den kiraladığı Mergim Berisha'nın satın alma opsiyonunu kulllandı. Sarı-Lacivertliler zarar etti. İşte detaylar...

Augsburg, Mergim Berisha'nın Opsiyonunu Kullandı! Fenerbahçe Zarar Etti

Spor Toto Süper Lig'de yeni sezona şampiyonluk parolası ile hazırlanan Fenerbahçe, iç transferde de hareketli günler geçiriyor. Sarı-Lacivertliler oyuncularına gelen teklifleri değerlendirirken, geride kalan sezonu kiralık olarak farklı takımlarda geçiren oyuncuların da geleceği netleşiyor.

Berisha Augsburg'un beğenisini kazandı

Geride bıraktığımız sezonun başında Bundesliga ekiplerinden Augsburg'a kiralık olarak gönderilen Mergim Berisha, gösterdiği performans ile Alman takımın beğenisini kazandı.

2022/23 sezonunda toplam 24 resmi müsabakada görev alan Berisha, 10 kez rakip fileleri havalandırmayı başardı. 25 yaşındaki santrfor, 4 defa da takım arkadaşlarına gol pası verdi. Berisha 8 maçta sarı, 1 mücadelede ise ikinci sarıdan kırmızı kart gördü.

İlgini Çekebilir
Eski Fenerbahçeli 2. lige transfer oldu!
Habere Git

Augsburg Berisha'nın opsiyonunu kullandı

Gazeteci Elif Buse Araç'ın haberine göre Augsburg, Mergim Berisha'nın satın alma opsiyonunu kullandı. Bundesliga temsilcisi, Fenerbahçe'ye Berisha'nın bonservisi için 4.5 milyon Euro ödeyecek.

Fenerbahçe zarar etti

Fenerbahçe, 2021 yılında Salzburg'dan kadrosuna kattığı Mergim Berisha için Avusturya takımına 5 milyon Euro bonservis bedeli ödemişti. Sarı-Lacivertliler, gösterdiği performans ile piyasa değerini geliştiren ve Transfermark verilerine göre 12 milyon Euro'ya kadar çıkaran Alman forvette 500 bin Euro'luk zarara uğradı.

Ali Koç yönetiminin, oyuncunun piyasa değeri de göz önünde bulundurulduğunda Berisha transferindeki zararı daha da yüksek olabilir.

İlgini Çekebilir
FIFA'dan Arda Güler'e büyük onur!
Habere Git

Fenerbahçe'de isteneni veremedi

Berisha, Augsburg'daki başarılı performansının aksine Fenerbahçe'de beklentileri karşılayamadı. Sarı-Lacivertli forma ile 32 resmi müsabakaya çıkan futbolcu, 8 gol, 3 asistlik katkıda bulundu.

Senin için hazırladığımız haberler