Kızılyıldız Maçı Öncesi Trabzonspor'da Abdullah Avcı ve Uğurcan Çakır'dan Açıklama

Akın Ungan
14.09.2022 - 16:09 | Son Güncellenme: 14.09.2022 - 19:04

UEFA Avrupa Ligi'nde Trabzonspor, Kızılyıldız ile karşılaşacak. Zorlu mücadele öncesi Abdullah Avcı ile Uğurcan Çakır basın toplantısında açıklama yaptı.

Kızılyıldız Maçı Öncesi Trabzonspor'da Abdullah Avcı ve Uğurcan Çakır'dan Açıklama

AJANSSPOR HABER

UEFA Avrupa Ligi H Grubu ikinci hafta maçında Trabzonspor, evinde Kızılyıldızı konuk edecek. Karşılaşma öncesi Bordo-Mavililer'in Teknik Direktörü Abdullah Avcı ile takım kaptanı Uğurcan Çakır açıklamalarda bulundu.

"İyi başlayamadığımız turnuvanın 2. maçını oynayacağız"

Abdullah Avcı, "Yarın Avrupa Ligi'nde 2. maçımızı oynayacağız. Skor olarak da oyun olarak da iyi başlayamadığımız turnuvanın 2. maçını yarın Kızılyıldız ile kendi evimizde ve taraftarımız önünde oynayacağız. Rakibimiz bizim zamanımızın Yugoslavya'sı, şimdiki Sırbistan'ın en değerli kulüplerinden bir tanesi. Bizim gibi çok yoğun taraftar gruplarına sahipler. Liglerinde iyi gidiyorlar." dedi.

"Verdiğimiz pozisyonları göz önünde bulunduracaklar"

Rakibin sahadaki düzenini ve taktiğini değerlendiren Avcı, "Rakibine göre formasyon değişikliği yapabilen, bazen oyunda eşleşen, tahmini 4-2-3-1 formasyonuyla oynayacak, özellikle bizim son maçlarda geçişlerde verdiğimiz pozisyonları göz önünde bulundurarak ona göre bir oyun planı yapacaklar." ifadelerini kullandı.

"Kazanarak yolumuza devam etmek istiyoruz"

Sözlerine devam eden Abdullah Avcı, "Biz iyi başlayamadığımız, yarın akşam itibarıyla gruptaki varlığımızı tekrar en iyi şekilde hissettirip kendi evimizde kazanarak her seferde daha iyisini yapabilecek kapasiteye sahibiz. Kazanarak grupta iddialı hale gelerek yolumuza devam etmek istiyoruz."

Çakır: "Gruplara iyi başlayamadık"

Takım kaptanı Uğurcan Çakır ise "Hocamızın da dediği gibi, gruplara iyi başlayamadık. Skor olarak oradan zaten yenilgiyle ayrıldık. Ama ilk maç bunlar olabiliyor. Şu an kendi taraftarımızın önünde oynayacağız. İçeride her maçın favorisi zaten biziz. Zor bir maç olacak ama taraftarlarımızla birlikte kötü başladığımız Avrupa Ligi'ne puan ya da puanlarla inşallah devam etmek istiyoruz." açıklamasını yaptı.

Avcı: "Türkiye'de her sene en az gol yiyen takımlar oluşturduk"

Uğurcan Çakır'ın ardından açıklamalarına devam eden Teknik Direktör Abdullah Avcı, "Takım savunmasından çok bence hücumdayken çok savunma güvenliği. Özellikle Ferencvaros ve son oynadığımız Adana Demirspor maçında takım savunmasının temellerini attık ki, Türkiye'de her sene en az gol yiyen takımlar oluşturduk." diye konuştu.

"Bunu savunma yaparak oluşturmadık"

"Bunu savunma yaparak oluşturmadık. Topun bölge bölge karşılamaları var." diyen Avcı, "Özellikle hücumdayken savunma güvenliğine en çok dikkat eden ve en çok uygulamaya çalışan, gösteren bir teknik adam olarak son 2 maçtır 11'e 10'da da yediğimiz gol ve geçişler ve özellikle son Adana Demirspor maçında." ifadelerini kullandı.

"Ciddi sakatlıklar verdik"

Takımda yaşanan sakatlıklara dikkat çeken Abdullah Avcı şunları kaydetti: "Bir süreçten geçiyoruz. Sezona başlarken Bruno'yu kaybettik sezon sonunda sağ bek olarak. Ardından stoperde, sağ bekte, orta sahada kullandığımız joker Dorukhan'ı kaybettik. Geçen sene sol bek ile ilgili sorun yaşamıştık, Türkiye'nin en değerli sol bekini aldık. Bunların bazıları 8. ayda 9. ayda aramıza katıldılar. 2 tane de bizimle olmayacak ciddi sakatlıklar verdik."

Avcı, "Bazen oyuncuların alışkanlıkları vardır eskiden kalan. Biz bu alışkanlıkları özellikle hücumdayken savunma güvenliğini nasıl alacağımızla ilgili çalıştık. Tekrar yapmamız gereken durum var. Tekrar yakalayacağımızı düşünüyoruz. Yeni katılan oyuncu grubuyla tekrarlarımızı biraz daha hızlı yaparsak hücumdayken savunma güvenliğine döneceğimizi düşünüyoruz. Yarın da bunun için bir başlangıç olacağını düşünüyorum." şeklinde konuştu.

"Takım organizasyonu üzerinden çalışıyoruz"

"Takım organizasyonu üzerinden çalışıyoruz." diyerek sözlerine devam eden teknik adam, "Rakiplerin özellikle son 2 maçtır iştahının biraz daha kabarması, geçiş oyuncularının olması, süratlı oyuncuların olması. Bizim buradaki sahadaki duruşumuz önemli, nasıl pozisyon alacağımız önemli. Hücumdayken geçiş yememek için bunu aza indirebilmek için nasıl çalışmalar yaptığımızı çok dışarıdaki insanlar bilmiyor ama bunu çok tekrarlarla ve analizlerle bugün itibarıyla da buradan döndükten sonra toplantım var. Bunu net bir şekilde göstereceğiz. Bireyselde değil oyun organizasyonundaki önlemimizi zaten alacağız." açıklamasını yaptı.

Çakır: "Bana yakışmayan bir goldü"

Süper Lig'de oynanan Adana Demirspor maçında frikikten ağlarında gördüğü gol hakkında konuşan Uğurcan Çakır şunları söyledi: "Orada aslında bir tane baraj kurdurmuştum. Enis'ti sanırım. Orada barajdaydı, ben içeriyi organize ederken sanırım Trezeguet de baraja girdi. Ama olabiliyor, duygular karışabiliyor maç içinde. Top da baraj içinden geçince biraz zaman kaybı oldu benim için. Tabii ki yememem gereken bir goldü. Kendi özelliklerimin, yeteneklerimin farkındayım. Bana yakışmayan bir goldü ama dediğim gibi bazen duygular karışabiliyor maç içerisinde. Anlık ve ufak şeyler belirliyor. Kalecilerde saniyeler çok önemli. Bana yakışmayan bir goldü."

"Bazen duygular karışıyor"

Takım içindeki atmosferden bahseden Uğucan Çakır, "Motivasyon bu işin bir parçası ama saha içerisinde olaylar farklı gelişiyor. Bazen duygular karışıyor. Anları doğru oynamak önemli. Motivasyon da bu işin bir parçası. Her maçta arkadaşlarıma, hocama hep motive ve destek olmaya çalışıyoruz." ifadelerini kullandı.

"Mağlubiyetler canımızı sıkıyor"

Sözlerinde devam eden file bekçisi, "Aramıza yeni oyuncular katıldı. Onların da uyum sürecini göze alırsak şu anki kötü gidişat demeyim, biraz mağlubiyetler canımızı sıkıyor ama bence çok büyük bir kötü gidişat yok ortada. Son 2 maç özelinde kötü oyunlar vardı ama hocamla da bugün konuştuk." şeklinde konuştu.

"Kaçan şampiyonluktan sonraki sezona başlangıç daha acıydı"

Uğurcan, "Hoca ilk geldiğinde pandemi döneminde kaçan şampiyonluktan sonraki sezona başlangıç daha acı ve daha kötüydü. Hocamız sağ olsun o dönem geldi ve elini taşın altına koydu tabii yönetim ve futbolcularla beraber. O dönemi kısa sürede atlatmış ve şampiyon olmuştuk." açıklamasını yaptı.

"Şu an ben ortada kötü bir durum görmüyorum"

Başarılı kaleci, "Şu an ben ortada zaten kötü bir durum görmüyorum. Bu durumu atlatacak, kaliteye ve karaktere sahibiz. Ben ve takım arkadaşlarım. Yarın da inşallah bunun bir başlangıcı olur. Hepsine sonuna kadar güveniyorum. Biraz maç ritmi ve beraber oynama, toparlayacaktır." dedi.

Avcı: "Trabzonspor 22 aydır bütün takımlardan puan ortalaması en yüksek takım"

Abdullah Avcı ise "Trabzonspor takımı 22 aydır bütün takımlardan puan ortalaması en yüksek takım, en fazla puan alan takım, en fazla gol atan takım, en az gol yiyen takım. Bu verdiğin veri topa oynadığın oyun sürece bu oyun tabii ki ikili mücadelenin önemli olduğu ama tamamen çatışmanın olmadığı bir oyun olduğunu düşünüyorum." diye konuştu.

Avcı, "Akıl çok önemlidir. Bazen bir koşu ile 2 oyuncuyu kapatabilirsin. Çarpışma değil, daha aklını kullandığın oyunlardır. Biz teknik kapasitesi yüksek ama bunu daha iyi bir hale getirecek durum oluşturmak istiyoruz. Yüzde 52 bunlar çok aralarında oynayacağın rakamlar ve oranlar olmadığını düşünüyorum." dedi.

"Bir baskı hissetmiyorum"

Trabzonspor taraftarının arkalarında olduğunu kaydeden Abdullah Avcı, şunları söyledi: "Çok geçmişe dönmek istemiyorum aslında. Bir baskı da hissetmiyorum. Trabzonspor taraftarı bana ve oyunculara çok güzel şeyler hissettirdiler. Benim geçen sene burada yaşadığım duygular güzel duygulardı. Trabzonspor taraftarı her yerde destek veriyor."

"22 ay sonunda 5 kupanın 3'ü alındı"

Başarılı teknik adam, "22 ay bitti oyun anlamında, 22 ay Trabzonspor'da harika işler oldu. 5 kupanın 3'ü alındı, 1 tanesi lig şampiyonluğu. Oyun kalitesi değişti, prestij, yurt dışına oyuncu satışı, herkesin saygı duyduğu bir durum oluştu. Trabzonspor taraftarı örnek gösterildi." ifadelerini kullandı.

"21 ay kimse bir şey söylemedi, eleştirmedi"

Sözlerine devam eden Avcı, "21 ay kimse bir şey söylemedi, eleştirmedi. Bazen konuşmalara da müsaade etmek lazım. Onun için bizim yolumuz uzun bir yol, 1 aydır şampiyon olan takımın, daha hazırlık maçlarında denizi bulandırma durumu başlamıştı ki biz ondan sonra Süper Kupa aldık, gol yemeden başladık ama 21 ay sıkışmış bir enerji var, bence o biraz boşalsın, rahatlasınlar. Ben onlara saygı gösteriyorum." dedi.

"Kasım ayından sonra çok daha iyi işler yapacağız"

Kasım ayını işaret eden Abdullah Avcı, "Cebimize koyacak bir şeylerimiz de olabilir. Yolumuz uzun bir yol. Daha iyisini nasıl yapabiliriz diye çalışıyoruz. Yapabilecek bir şehir ve bir kulüp var. Bizim amacımız bu. Günlük ve anlık sonuçlarla eksiklerimizi bir anda yıkamayız. Biz iyi bir takımız, özellikle Kasım ayından sonra çok daha iyi işler yapacağız." diye konuştu.

"Yusuf ve Djaniny ile ilgili son bilgileri alacağım"

Yusuf Yazıcı ve Djaniny'nin son durumu hakkında konuşan Abdullan Avcı, "Yusuf ve Djaniny ile ilgili son bilgileri alacağım. Hepsi çok içinde olmak istiyorlar ama sağlık da önemli. Birazdan onlarla ilgili bilgi alacağım." açıklamasını yaptı.

"Egemen Korkmaz ile hala görüşüyorum"

Egemen Korkmaz'ın takımdan ayrılmasının nedenini açıklayan Avcı, "Egemen Korkmaz ile ben hala görüşüyorum. Hem Türk futbolunun hem de antrenör olarak çok önemli katkılar sağlayacak... Bizim dostluğumuz devam ediyor ve hala konuşuyoruz." ifadelerini kullandı.

"Egemen'in ayrılmasının nedeni, özel işlerinin olmasıyla alakalı"

Avcı, "Egemen'in ayrılmasının nedeni, kendisinin özel işlerinin olmasıyla alakalı. Egemen'in yerini doldurmak çok kolay değildir, ama biz ekibimizin sayısı olarak da, senelerdir beraber çalıştığımız için, çok tekrarlarımız olduğu için şu an itibarıyla bir düşüncem yok." şeklinde konuştu.

İlgini Çekebilir
Ve Fatih Terim yarın geliyor
Habere Git

Deneyimli teknik adam son olarak, "İleride iş büyür ve ihtiyaç olursa o zaman bakarız. Egemen hoca da dışarıda olmasına rağmen hala takıma destek verme durumuna devam ediyor." açıklamasını yaptı.

Senin için hazırladığımız haberler