Frencvaros Maçından Sonra Trabzonspor'da Abdullah Avcı'dan Açıklama

Akın Ungan
09.09.2022 - 00:36 | Son Güncellenme: 09.09.2022 - 00:49

UEFA Avrupa Ligi'nde Frencvaros'a 3-2 kaybeden Trabzonspor'da Teknik Direktör Abdullah Avcı açıklama yaptı. Avcı maçı değerlendirdi. İşte detaylar...

Frencvaros Maçından Sonra Trabzonspor'da Abdullah Avcı'dan Açıklama

AJANSSPOR HABER

UEFA Avrupa Ligi H Grubu ilk maçında Ferencvaros ile karşı kaşrıya gelen Trabzonspor, sahadan 3-2 mağlubiyet ile ayrıldı. Maçın ardından Bordo-Mavili takımın Teknik Direktörü Abdullah Avcı ve yeni transferlerden Umut Bozok ile Maxi Gomez açıklamalarda bulundu.

"Rakip kırmızı gördükten sonra oyunu domine etmemiz lazımdı"

Abdullah Avcı, "Oyun istediğimiz gibi başlamadı. İkinci gol, bireysel bir hata. Sonrasında tekrar basit ve bireysel bir hatadan üçüncü golü yedik. Nasıl başladığın değil, nasıl bitirdiğin önemli. Bizim gibi bir takımın bu kadar hata yapmaması lazım. Rakip kırmızı gördükten sonra oyunu domine etmemiz lazımdı." ifadelerini kullandı.

"Çıtayı çok yukarı çekmiştirler"

Avcı, "Güzel bir stadyum, güzel bir atmosfer. Tarihi önemli bir kulüp. Burada oynamaktan mutlu olduk. Takımların üzerinde etkili olduklarını gördük. Taraftarımız her zaman takıma destek olmuştur. Geçen sene de dünyada çıtayı çok yukarı çekmiştirler. Yine destek olup, buradan daha iyi olan atmosferde rakibimizi misafir edeceğiz." dedi.

"Hakemlerin net yönettiklerini düşünüyorum"

Hakemler hakkında konuşan teknik adam, "Hakemlerin iyi olduğunu düşünüyorum. Türkiye'de de hakem hakkında konuşmuyor. VAR var sonuçta. Net yönettiklerini düşünüyorum. Stadın önünde geçerken eski halinden (Milli Takım teknik direktörü) oynamamıştım. Stadın yeni olması beni mutlu etti." açıklamasını yaptı.

"Sadece ligde Antalyaspor'a kaybımız var"

Avcı şunları kaydetti: "Biz geçen sene ondan evvel 6 ay süre çalışmıştım. 4. bitirdikten sonra Trabzonspor'da şampiyon olma hedefi oluşmuştu. Rakiplerinin 11 puan önünde hedefine ulaşmıştı. Bu değişime bir örnek verecek olursak Cornelius'un bizim dışında gerçekleşen transferi, aynı zamanda Ahmetcan'ın. Yavaş yavaş değişim yapması gereken bir Trabzonspor. Daha başka bir oyuna geçiş... Sadece ligde Antalyaspor'a kaybımızın olduğunu düşünüyorum. Geçiş döneminde bunlar normal, puan ortalaması doğru gidiyor. Geçiş sürecini daha hızlı geçtiğimizi düşünüyorum."

"3 yıllık teklif ettiler, hiçbir şey sormadan imzaladım"

Bordo-Mavililer ile sözleşme uzatan Avcı, konuyla ilgili "Geçen sene şampiyonluk garantilenmeden Ertuğrul bey mukavele uzatmak istemişti, gerek yok sözleşmem devam ediyor, öncelikle şampiyonluk hedefine ulaşalım dedim. Ertuğrul bey nasıl istediyse öyle oldu ve sözleşme 3 yıl uzadı. 3 yıllık teklif ettiler, ben de hiçbir şey sormadan imzaladım. Bugün de açıkladılar. Trabzonspor adına hayırlı olsun" şeklinde konuştu.

Bozok: "Yusuf'un golü olsaydı alırdık maçı"

Maçın ardından değerlendirmede bulunan Trabzonspor'un yeni transferi Umut Bozok, "Bence ilk 15 dakikada zora girdi maç sonra iyi mücadele ettik. Onlar 10 kişi olduktan sonra daha iyi olmalıydık. Yusuf'un golü olsaydı alırdık maçı. Şimdi ligde önemli maçımız var ve daha sonra da yine Avrupa maçımıza hazırlanmalıyız. Takım kazansaydı, çok mutlu olurduk. Maxi de gol attı, çok yardımcı oluyoruz ona. İdmanda daha çok çalışmamız lazım. İkimiz de gol attık ama kazansaydık daha da keyifli olacaktık" dedi.

Gomez: "Çok savaştık ama istediğimiz sonucu alamadık"

Maxi Gomez ise "İlk yarıda biraz sıkıntı yaşadık. Ön tarafta istediğimizi yapamadık. İkinci yarı çok savaştık ama istediğimiz sonucu alamadık." ifadelerini kullandı.

Senin için hazırladığımız haberler