Abdullah Avcı'dan transfer açıklaması! Boateng, Eren, Oğuzhan, Halil...

03.06.2022 - 12:04 | Son Güncellenme: 03.06.2022 - 13:01

Trabzonspor Teknik Direktörü, transfer çalışmalarıyla ilgili açıklamalarda bulunurken, Nwakaeme ile süren sözleşme yenileme görüşmeleri ilgili "Nwakaeme şu an havada duruyor" dedi.

Abdullah Avcı'dan transfer açıklaması! Boateng, Eren, Oğuzhan, Halil...

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, Anadolu Ajansı (AA) Spor Masası'nın konuğu olduğu. tecrübeli teknik adamın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:

Süper Lig'de gelecek sezon 8 İstanbul takımının yer alacak olmasını değerlendiren Abdullah Avcı, "Biraz nostalji oldu. Dün İstanbulspor Süper Lig'e çıktı. Teknik ekip, futbolcular ve camiayı tebrik ediyorum. Yönetenlerle de ilişkim var, camiada eski bir camia. Takım kaptanlığı yaptığım, 2. Lig ve 3. Lig şampiyonluğu yaşadığım, sonrasında 1999 senesinde antrenörlük mesleğine başladığım, benim için çok önemli takımlarından bir tanesi. Harika bir kulüp. Onları tebrik ediyor ve başarılar diliyorum." dedi.

Süper Lig'de mücade eden İstanbul takımlarından Kasımpaşa'nın da semtinin takımı olduğunu ifade eden Avcı, "Kasımpaşa'da 1 sene oynadım. İstanbulspor'a transferim öncesiydi, tekrar çıkış yaptığım dönemdi. Onlar uzun süredir ligdeler. Karagümrük, Abdullah Avcı'nın Vefa'dan sonra çıkışını tamamlayan, Süper Lig'e transfer olduğum takım. Başakşehir beraber büyüdüğümüz, antrenörlükteki takımım. Galatasaray altyapısında çalıştım, Beşiktaş'ta çalıştım. Ümraniyespor'u pas geçemeyiz. 13 yıl beraber çalıştığımız, mesai arkadaşımız kardeşimiz Recep Uçar kendi semtinde bu duguyu yaşadı. Çok önemli işler yaptı, yapmaya devam edecektir de. Onlara da bu çıktıkları yolda başarılar diliyorum." şeklinde konuştu.

İstanbul takımı sayısının artmasına esprili yanıt

Süper Lig'de İstanbul takımı sayısının artmasının kendileri açısından avantaj mı dezavantaj mı olacağı sorusuna Abdullah Avcı, "İstanbul takımları açısından aralarında otobüsle gidip gelecekleri daha konforlu bir alan olacak. Biz uçakla gelip gideceğiz. Bu durum da epey masfraflı oluyor. Bizim yayın gelirinden daha fazla pay almamız gerek. Çünkü deplasman masraflarımız daha fazla (gülerek)... 58 yıl sonra böyle bir şey denk geldi. Bir yaşayalım bir görelim. Bu gibi durumlar öncesinde ben bir yorum yapmıyorum. Bu takımlar maçlarını nerede oynayacak, kriterlere uygun yerlerde mi oynanacak. Bütün arzumuz isteğimiz, fair-play ruhuna uygun, oyunu geliştiren, insana yatırım yapan bir durumun oluşması" yanıtını verdi. 

İlgini Çekebilir
Trabzonspor'a İspanya'dan stoper
Habere Git

"İtibarsızlaştırmamak lazım"

Sezon öncesi hazırlık maçı oynadıkları iki TFF 1. Lig takımından birinin Süper Lig'e çıktığını diğerinin play-off finali oynadığını hatırlatan Avcı, "Sezon öncesinde Ümraniyespor ile hazırlık maçı yaptık Süper Lig'e çıktı. Bandırmaspor ile oynadık. O gün belli etti kaliteli bir takım olduğunu. Ben finalin kaybedildiğini düşünmüyorum. Bir kazanım olduğunu düşünüyorum. İtibarsızlaştırmamak lazım. Oraya kadar verilen bir emek var. Bandırmaspor bu şekilde devam ederse gelecek yıl karşılığını alır." diye konuştu.

Yeni sezon kampı yine Riva'da

Geçtiğimiz sezon hazırlıklarına Riva'da başladıkları hatırlatılan Avcı, "Bu senede hazırlık kampının ilk aşamasında orada olacağız. Haziran'ın 27'sinde Trabzon'da sağlık kontrolleri ve testlerle sezona başlayacağız ve 3-4 gün sonra Riva'da kampa gireceğiz" dedi.

Hedefimiz geçen seneden daha iyi bir kadro kurmak"

Trabzonspor çalışmalarına da değinen Abdullah Avcı, "Geçen sezon şampiyonluk hedefine uygun bir kadro kurduk. Aslında mevcutta kaliteli bir kadromuz var. Ancak bu sezon tekrar şampiyonluğa oynayacaksınız... Önümüzde en yakın hedef Şampiyonlar Ligi play-off'u var. Bu play-off, ülke futbolu adına, Trabzonspor adına ve en önemlisi 1 senelik maaş bütçesini karşılamak için çok önemli. Allah korusun gruplara kalamazsak UEFA seni yine yarışta tutuyor. Avrupa Ligi'ne yolluyor, Konferans Ligi'ne yolluyor. Bu da ligle birlikte yaklaşık 50'li küsür maça denk geliyor. Buna göre kadro yapısını zengileştirmek gerekiyor. Sol bek, sağ stoper, belki bir sağ bek, merkez orta sahayla ilgili 6-8 bir oyuncu da bakıyoruz. Gidenler olacak gelenler olacak. Belki teklif gelenler olacak. Hedefimiz geçen seneden daha iyi bir kadro kurmak" şeklinde konuştu. 

Yıldız isim transferi

Yeni sezonda Marek Hamsik ve Gervinho gibi yıldız isimleri kadroya katıp katmayacaklarıyla igili soruya Trabzonspor teknik direktörü şu yanıtı verdi:

"Mevkisine göre değişebilir. Ben organizasyondan yana olan bir teknik adamım biliyorsunuz. Organizasyonun içine yıldız oyuncu sokarsan harika bir durum olur. Yıldız oyuncu mu takıma faydalı oyuncu mu? Takıma faydalı olacak, organizasyona girebilecek bir isim ise iyi bir oyuncu, marka değeri yüksek bir oyuncu da düşünülebilir. Bunların çalışmaları sürüyor. Ama herşeye en sonunda kulübümüze maliyeti ne olacağına bakarak karar verilecek."

"Nwakaeme şu an havada duruyor"

Sözleşmesi sona eren ve kontrat yenileme görüşmeleri süren Nijeryalı yıldız Anthony Nwakaeme'nin durumu hakkında da bilgiler veren Abdullah Avcı, "Nwakame şu an havada duruyor. Bir oyuncunun kalıp kalmamasıyla ilgili fikrimi söylerim. Ancak bir yanımda kurumcudur. Kulübü borçlandıracak ekonomik olarak zor duruma düşürecek bir durumu ne Baakşehir de ne Beşiktaş'ta hiçbir yerde oluşturmadım. Hatta fren bile oldum. Nwakeme burada karşılığı olan, taraftarda karşılığı olan, oyuncu grubu içinde saygınlığı olan, benimle iletişimi iyi olan bir oyuncu. Kalmasını da konuştuk. Kendisi de kalmak istiyor, 2-3 ay önce konuşmuştuk. O günden bu yana devam eden bir süreç var. Başkan ve yönetim kurulu süreci takip edip kararlarını verecekler. Benim lig bittikten sonra Nwakame ile bir iletişim olmadı ama bir şey olursa zaten görüntülü de olsa konuşuruz. Tony, kişilik olarak problem çıkartacak bir oyuncu değil ama büyük bir ihtimalle kulübün ekenomik durumu dışında bir durum vardır ve kulüp kendi bütçesine çekmek istiyordur, kaybetmek istemiyordur." dedi.

"Geldiğimde Ahmetcan'ı kulübün yüzü yapalım dedim"

Başkan Ahmet Ağaoğlu'nun tek ciddi teklifin geldiği isim olduğunu açıkladığı genç futbolcu Ahmetcan Kaplan için ise Abdullah Avcı şöyle konuştu:

"Ahmetcan Trabzonspor alt yapısının önemli kaynaklarından bir tanesi. Şampiyon olan takımın kendi kayağından 5 - 6 tane oynayan veya kadro içinde bulunan oyuncusu var. Bu çok değerli bir şey. Aynı zamanda, futbolcusu, taraftarı ve ekonomisini düşünüyor bu çocuklar. 
18 ay evvel gittiğimde ki 10’unda 19 ay olacak. Gittiğimde antrenmandaydı, A takımdaydı. Harifa fizik, sol ayak, stoper, gelişime açık, ne verirsen uygulamaya çalışıyor. 
Tek söylediğim şuydu: Biz Trabzon’un yüzü yapalım bu çocuğu. 
Eğitimiyle, yabancı diliyle yapalım. 
Zaten elimde 2 tane stoper var. Sol bek, Egemen ve Orhan hoca var. Hem de bölgesel çalıştırılabiliriz. 
Fırsat geldi bunu çok iyi kullandı. 
Bugün konuşuluyor Avrupa’da. Bana da geldi. Ciddi yerlerden yatırım amaçlı teklifler var. 
Kulübe gelsin, oyuncunun kulübün menfaatleri doğrultusunda kararlar veririz."

"Almanya'dan teklif var diye biliyorum"

"Ahmetcan'a teklifin Almanya’dan diye biliyorum" ifadelerini kullanan Avcı sözlerini şöyle sürdürdü: "Almanya’dan bir iki tane bu tür oyunculara yatırım yapan takımlar, takibe alıp teklif sunacakların duymuştum. Şu anda sayın başkana, yönetim kuruluna geldi mi bilmiyorum. Her ligde oynayabilir. Ama dediğim gibi gelişimini ki olmaya aday. Önemli potansiyel. Daha çok mesafe katetmesi gereken alanlar var. İyi bir çocuk. Yatırımımız, insani olarak da doğru şekilde yapmak lazım. Her ligde olabilir. Topla ilişkisi iyi olan oyuncu her ligde oynayabilir." 

Eren Elmalı, Halil Akbunar, Ozan Tufan ve Oğuzhan Özyakup… 

Transferde adı Trabzonsporla anılan Eren Elmalı, Halil Akbunar, Ozan Tufan ve Oğuzhan Özyakup ile ilgileri olmadığı sorulan 58 yaşındaki teknik adam, "Tanıdığım oyuncular. Ozan Tufan ben A Milli Takım'ın başındayken A2 oyuncusuydu. Beğendiğim, iyi potansiyel. A Mili Takım oyuncusu. İngiltere yaptı. Mukavelesi var, süreci var. O tarafı bilmiyorum. Öyle bir talebim de olmadı. 

 

Elmalı bu sene çıkış yapan oyuncu. Konuşulan rakamlar doğruysa iç piyasada o paraların olması mümkün değil. Aday oyuncu. Bu sene çıkış yaptı, biraz maç oynadı. A Milli Takıma seçildi. A Milli Takımın sol bek havuzu da dar zaten. Rıdvan ile Umut Meraş var. Caner varç Bir de şimdi Eren Elmalı." ifadelerini kullandı. 

 

"Bence Oğuzhan'da Dorukhan performansı olur"

Halil Akbunar da yerli, potansiyelini kanıtlamış bir oyuncu. Bunları kimse niye alıyorsun, niye almıyor, demez. Ancak bir isteğim girişimim yok. 

Oğuzhan’ı sordun. Benim A Milli Takıma ilk adım. Beşiktaş’a transferinde bana soruldu. Beşiktaş’ta çalıştım. Önemli potansiyel, büyük oyuncu. Ama hep aşağı doğru seyretti şu an itibariyle. Trabzonlu yanlış hatırlamıyorsam. Ama şu an itibariyle öyle bir talebim olmadı. Oğuzhan Özyakup'ta Dorukhan performansı bence olur. Trabzon’da olur. Bizim orası iyi bir aile ortamı. Oyuncu, teknik adam, bütün odak noktası futbol. Trabzon’da olabiliyor. Ben mesela ilk defa çıktım dışarı. 32 sene sonra İstanbul’un dışına çıktım." şeklinde konuştu.

"Boateng, sakatlığı yoksa, maliyeti uygunsa değerlendirilebilir"

Fransız ekibi Lyon'da forma giyen savunma oyuncusu Jerome Boateng hakkında soruya ise Abdullah Avcı, "Boateng ismi geldi. Son durumunu inceliyoruz. Marka oyuncu. Alman milli takımında oynamış. Eğer sakatlığı yoksa, kulübün bütçesine uygun olacaksa değerlendirilebilecek oyuncu. Bunu da ifade ettim. Zaten basında çok çıkıyor." cevabını verdi.

"Masouras devre arasında istedik"

Yine adı Trabzonspor'la anılan Olimpiakos forması giyen Georgios Masouras'ı geçen sene istediklerini belirten Avcı, "Devre arasında konuştuk. Ama rakamlar yüksek olunca vazgeçtik. Şu anda yok. Onunla ilgili hiçbir gelişme yok. Devre arasında söylenen rakamların yarısı istense dahi olmaz." diye konuştu.

Yunanlı futbolcu sayısı artar mı?

Takımdaki Yunanlı futbolcu sayısı artacak mı sorusuna ise deneyimli teknik adam, "Artsın. Aynı bölgedeyiz, sıkıntı yok. Siopis’in durumunu görüyorsunuz. Oynasa da oynamasa da grup enerjisi yüksek. Bakasetas başka karakter. Masouras ile ilgili geçen sene talep ettikç Devre arasında konuştuk. Ama rakamlar yüksek olunca vazgeçtik" yanıtını verdi.

Abdülkadir Ömür'ün transfer durumu

Abdülkadir Ömür'ün takımın transfer olup olmayacağına iki taraftan bakmak gerektiğinin altını çizen Avcı, "Bu konuya hem oyuncu hem de kulüp tarafından bakmak lazım. Sayın başkan bir açıklama yaptı, 'Pişman oldum o zaman vermediğime…' dedi. 
Bazen doğru zamanı bulup vermek gerekebilir. Bence de o konuda haklı. Ömür çok özel bir oyuncu. Türkiye’de ki bütün marka, yetenekli oyuncularla çalıştım. Ömür de bunlardan bir tanesi. Odak noktası futbol olduğu an çok fark yaratabilecek oyuncu. Bugünün futboluna uygun. Topa dokunuşları, dönüşleri, hareketliliği… 
Bir teklif gelirse onun adına da kulüp adına da iyi olacaksa tabiki değerlendirilebilir. 
Yoksa buranın sevimli, değerli oyuncusu…" dedi.

"Avrupa'da biraz talihsiz kuralar çekiyorum"

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, Şampiyonlar Ligi play-off turunda eşleşecekleri takımla ilgili bir tahmini olup olmadıyla ilgili soruyu, "Muhtemel rakipler arasında baş altı takımlar var. Geçtiğimiz sezon başı Avrupa'da iki önemli mücadele oynadık. Roma ve Molde. O gün Morinho, bizim hakkımızı verdi ve  'Bu takım, iyi bir organizasyon takımı, Konferans Ligi'nin takımı değil' dedi. Bunun için ona teşekkür ediyoruz. 
Avrupa’da her maç zordur. 
Bu yıl belki Şampiyonlar Ligi nasip olacak inşallah. Arzumuz, isteğimiz o hedefe nasip olmak. 
Takımları inceliyoruz. Ben Avrupa'da biraz talihsiz kuralar çekiyorum." şeklinde yanıtladı.

Senin için hazırladığımız haberler