Avcı: 'Çok önemli deneyimler kazandık...'

08.12.2017 - 00:02 | Son Güncellenme: 08.12.2017 - 00:02

UEFA Avrupa Ligi C Grubu son mücadelesinde Medipol Başakşehir, sahasında Braga'yı 2-1 mağlup etti. Karşılaşmanın ardından Medipol Başakşehir teknik direktörü Abdullah Avcı, önemli açıklamalarda bulundu. 

"Çok önemli deneyimler kazandık..."

Bundan önceki maçta grubun lideri Ludogorets'ti onları yendik. Bugün lider Braga'ydı onları da yendik. Bu sezon 10. Avrupa maçımızdı. 3.5 senedir gelişim gösteren bir takım görüyoruz. Kademe kademe ilerliyoruz. Geçen sezondan sonra bu sezon Şampiyonlar Ligi ön elemesinde Sevilla'ya karşı oynadık. Sonrasında UEFA Avrupa Ligi gruplarında mücadele ettik. Elendiğimiz Sevilla, Şampiyonlar Ligi'nde son 16'da. Ligde mücadele verdiğimiz Beşiktaş da son 16'da. Onları da tebrik ediyorum. Bu takımlarla karşılaşmamız, mücadele etmemiz bizim için çok önemli deneyimler oldu.

"Grupta iyi bir mücadele verdik..."

Oynadığımız grupta Braga ve Ludogorets sürekli Avrupa'da oynuyor. Hoffenheim ise Almanya Ligin'de ilk 4'de bulunan bir takım. Baktığımızda bu takımlara karşı ezilmeyen, mücadele veren bir görüntüdeydik. Zaman zaman kazandık, kaybettik ama çok iyi bir deneyim kazandığımızı düşünüyorum.

"Harika 10 maç geçirdiğimizi düşünüyorum..."

Avrupa Ligi'nde ve Şampiyonlar Ligi'nde olmak önemli. Bu süreçte 5 farklı takıma karşı oynadık ve hepsine karşı farklı bir taktik ve sistemle sahadaydık. Ben harika 10 maç geçirdiğimizi düşünüyorum. Bizim için güzel bir deneyim oldu. 2 gün sonra ligde çok önemli bir maçımız var her zaman olduğu gibi. Buna odaklanacağız.

Senin için hazırladığımız haberler