Trabzonspor 2 Yenilgisini De Toplam 8 Golü De Akdeniz'den Yedi

İsa Kethüda
13.09.2022 - 00:29 | Son Güncellenme: 13.09.2022 - 00:32

Geçen sezon ilk yenilgisini Akdeniz ekibi Antalyaspor'dan alan Abdullah Avcı'lı Trabzonspor, bu sezon da aynı akıbeti yaşadı. Üstelik Avcı, 2. yenilgiyi de diğer Akdenizli Adana Demirspor'dan aldı.

Trabzonspor 2 Yenilgisini De Toplam 8 Golü De Akdeniz'den Yedi

AJANSSPOR-HABER

Abdullah Avcı yönetiminde 38 yıl sonra şampiyonluğu yakalayan Trabzonspor, şampiyon unvanıyla başladığı bu sezonda erkenden sekteye uğradı. Bordo mavili takım geçen sezon toplam 3 mağlubiyetle sezonu kapattı. Ancak Trabzonspor, bu sezon daha 6. haftada 2 mağlubiyet aldı. İlk olarak Fraport TAV Antalyaspor'a 5-2 mağlup olan Karadeniz ekibi, ikinci yenilgisini de bir başka Akdeniz takımı olan Adana Demirspor'dan 3-2 ile aldı.

Trabzonspor 8 golü de Akdeniz'den yedi

Trabzonspor, geçen sezonun ilk 6 haftasında 4 galibiyet ve 2 beraberlik alırken, 14 puanla averajla Beşiktaş'ın ardında ikinci sıradaydı.Fırtına, 13 gol atarken kalesindeyse 6 gol gördü. Trabzonspor bu sezon ise ilk 6 haftada 3 galibiyet, 2 mağlubiyet ve 1 beraberlik aldı. Avcı'nın ekibi 8 gol atıp 8 gol de kendi filelerinde gördü. Bu rakamlara göre skor üretimi düşen takımın savunma zaafiyeti de arttı. 

"Dingin değil dalgalı denizi seçtim"

Trabzonspor, iki yenilgisinin yanı sıra ağlarına giden 8 golün tamamını da iki Akdeniz takımından yedi. Bu gollerin 5'i Antalyaspor, 3'ü de Adana Demirspor'dan geldi. Antalyaspor'a son anda imza atmaktan vazgeçip Trabzonspor ile anlaşan Abdullah Avcı, o zaman yaptığı açıklamada "Dingin denize değil, Trabzon'un dalgalı denizine çıktım" demişti. Ancak, Avcı geçen sezon da bu sezon da en çok durgun deniz dediği Akdeniz'de hırpalandı. 

Antalya'ya takıldı Demir'i büktü

Avcı, geçen sezon şampiyon olurken ilk yenilgisini Antalyaspor'dan 2-1 ile almıştı. Ligin ikinci devresinde açık ara şampiyonluğa giden Trabzonspor, Antalyaspor'u evinde mağlup ederek bitime 3 hafta kala şampiyonluğunu ilan etmek hedefindeydi.

İlgini Çekebilir
Adana'dan Trabzonspor'a acılı kebap!
Habere Git

 Bordo mavililer şampiyonluğunu kazanarak değil berabere kalarak ilan etti. Trabzon, Adana Demirspor'u ise 2-0 ve 3-1'lik skorlarla her iki maçta da mağlup etti.

Senin için hazırladığımız haberler