Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı'nın Avrupa Karnesi

Akın Ungan
08.09.2022 - 23:31 | Son Güncellenme: 09.09.2022 - 00:23

UEFA Avrupa Ligi H Grubu ilk maçında Ferencvaros'a 3-2 kaybeden Trabzonspor'da Abdullah Avcı, Avrupa karnesine bir zayıf daha yazdı. İşte detaylar...

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı'nın Avrupa Karnesi

AJANSSPOR HABER

Türkiye'nin başarılı teknik adamlarından Abdullah Avcı, bu sezon Trabzonspor ile ülkemizi Avrupa'da temsil ediyor. 59 yaşındaki deneyimli çalıştırıcının Avrupa'da çizdiği grafik, Süper Lig performansının uzağında kaldı.

Şampiyonlar Ligi'nden elendi

Geçtiğimiz sezon büyük bir başarıya imza atarak Spor Toto Süper Lig'i şampiyon olarak tamamlayan Trabzonspor, yeni sezonda şampiyon hocası Abdullah Avcı ile birlikte Avrupa'da arenasına çıtkı. Yoluna UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turunda başlayan Bordo-Mavililer, Kopenhag'a elenerek UEFA Avrupa Ligi gruplarına kaldı.

İlk maçta Macarlar'a kaybetti

Süper Lig'deki görüntüsünden uzakta kalan Trabzonspor, UEFA Avrupa Ligi H Grubu ilk maçında karşılaştığı Macaristan temsilcisi Ferencvaros'a 3-2 mağlup oldu. Bu sonuç ile grupta sonuncu sırada bulunan Trabzonspor, Avrupa Ligi'ne iyi bir başlangıç yapamadı.

Türkiye'de maçların yarısını kazandı

Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı'nın Avrupa kupaları ile Süper Lig'deki performansı arasındaki fark dikkat çekti. Avcı kariyeri boyunca çıktığı 407'si lig, 34'ü 1. Lig olmak üzere toplam 441 maçın yaklaşık yüzde 50'sini, (219'unu) kazanırken, 116'sında berabere kaldı. 106 maçta ise mağlup olan Avcı, 1.75 ortalama ile toplam 773 puan topladı.

30 Avrupa maçında 5 kez kazanabildi

Deneyimli teknik adam çalıştırdığı kulüplerle çıktığı 30 Avrupa maçında ise yalnızca 5 galibiyet alabildi. 9 maçta beraberlik elde eden Avcı, 16 maçta ise yenildi.

Trabzon'la 7 maçın 1'inde güldü

Abdullah Avcı, Trabzonspor'un başında çıktığı 7 Uluslararası karşılaşmada ise sadece 1 kez gülen tarafta yer aldı. Avcı yönetimindeki Karadeniz ekibi 12 Ağustos 2021'de Molde ile oynanan UEFA Avrupa Konferans Ligi üçünü tur rövanş maçını penaltı vuruşları sonunda kazandı. Geride kalan 6 maçta ise 2 beraberlik alan Avcı, 4 kez mağlup oldu.

Senin için hazırladığımız haberler