Trabzonspor'da Abdullah Avcı, Kasımpaşa maçı sonrası konuştu

Orhan Gülek
10.10.2022 - 22:46 | Son Güncellenme: 10.10.2022 - 23:46

Süper Lig'in 9. haftasında Trabzonspor ile Kasımpaşa berabere kaldı. Fırtına'da teknik direktör Abdullah Avcı karşılaşma sonrası açıklamalarda bulundu.

Trabzonspor'da Abdullah Avcı, Kasımpaşa maçı sonrası konuştu

AJANSSPOR - HABER

Trabzonspor, Süper Lig'in 9. haftasında Kasımpaşa'yı ağırladı. Bordo-Mavililer, 3 puanı kapması ve Başakşehir’in takılması halinde liderlik koltuğuna oturacaktı. Karadeniz devi, Paşa karşısında gol bulamayınca mücadele 0-0 sona erdi, haftayı Adana Demirspor lider kapattı.

Karadeniz ekibinin teknik direktörü Abdullah Avcı, müsabaka sonrası açıklamalarda bulundu.

"Takım olmaktan uzaktık"

Kötü oynadıklarını kaydeden tecrübeli hoca, "İlk yarıda hiç istemediğimiz bir oyun vardı. Rakibe pozisyon vermedik ama biz de istediğimiz oyunu oynayamadık. İlk yarıyı tamamen çöpe attık. Kimsenin kendini ispatlamaya ihtiyacı yok. Takım olmaktan uzaktık. İkinci devrede oyun daha baskılı oynandı, rakip sahada oynadık. Ben oyunun yine de daha iyi olmasını bekliyorum" dedi.

İlgini Çekebilir
Paşa çelme taktı, Trabzonspor derbiye yaralı çıkacak
Habere Git

"Ben, ekibim, oyuncu grubu özeleştiri yapacak"

Oyuncularını isim vermeden eleştiren Avcı, "Oyuncu oyun aklına sahip olacak, kendisini ispatlamayacak, zaten ispatlamış isimler burada. Pas atman gereken yerde şut atmak falan ispat için... Bugün kazansak da bunu söyleyecektim. Fırsat da vardı. Kazansak lider olacaktık. Ben, ekibim, oyuncu grubu özeleştiri yapacak" ifadelerini kullandı.

"Kaybettiğimiz bir şey yok"

Taraftara da seslenen Abdullah Avcı, "Sitem değil bu, bir rica. Biz geçen sene taraftarımızla beraber savunma ve hücumu beraber yaparak şampiyon olduk. Bugün Trabzonspor iyi değil diyorlar ya biz de özeleştiri yapıyoruz ama bugün kazansak lider olacağız. Çıkan ve giren oyuncuya protesto var. Maç bitiminde protestonu yap. Maç içinde bana da yapıldı. Oyuncu özgüvenini kaybetti. Biz geçen sene şampiyon olurken onlarla olduk. Sonuna kadar maçta desteğini ver, sonrasında kazanamazsak yap. Ben de eleştireceğim zaten. Onlardan ricamdır. Fırsatlar yine gelecek. Şehrin ve takımın birliğe ihtiyacı var. Kaybettiğimiz bir şey yok. Perşembe gününe en iyi şekilde hazırlanmaya çalışacağız" yorumunu yaptı.

 "Lahtimi için doğru zamanı bulduğumuzda oynatacağız"

Avcı, Türkiye'de en fazla genç oyuncu oynatıp, kazandırıp yurt dışına gönderen bir ekip olduklarını kaydederek, " Buraya katılımı için tercih ettiğimiz Lahtimi’yi geçen sene de istemiştik. Fenerbahçe de Arda konuşuluyor, burada Lahtimi konuşuluyor. Her teknik adam bunu oynatmak ister. Taraftar 5-10 dakikalık oyunuyla onu görmek ister ve hep öyle olmasını ister. Ama öyle olmayınca da 2 maç sonra da vazgeçebilir. Onun için en doğru zamanı bulduğumuz anda oynatacağız." değerlendirmesinde bulundu.

Bazı formasyonlar denediklerini ve denemeye devam edeceklerini vurgulayan Avcı, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bugün Gbamin konuşuluyor ve iki haftadır sakattı. En iyi şekilde bir formasyon bulup, bir standardı yakalayıp devam etmemiz gerekiyor. Geçiş döneminde Trabzonspor bugün kazansa liderdi ve bunu atlamayalım. Geçen sezon yaptığımız gibi. Benim oyuncum giren de çıkan da zihinsel anlamda sorunlu şu an. Protesto var mı var? Takıma komple protesto olabilir, bireysel olarak olmaz. Biz beraber şampiyon olduk. Bu şehrin çok büyük enerjisi var ama olumsuzluğu bıraksınlar. Ama ben lider de olsak bu eleştiriyi yapacaktım. İyi oynamadık ama kazanabilirdik."

Senin için hazırladığımız haberler