Trabzonspor'dan Abdullah Avcı ve Bartra Kızılyıldız Maçı Öncesi Konuştu

Akın Ungan
26.10.2022 - 21:07 | Son Güncellenme: 26.10.2022 - 21:24

UEFA Avrupa Ligi'nde Kırılyıldız ile karşılaşacak olan Trabzonspor'da teknik direktör Abdullah Avcı ve yeni transferlerden Marc Bartra açıklama yaptı.

Trabzonspor'dan Abdullah Avcı ve Bartra Kızılyıldız Maçı Öncesi Konuştu

AJANSSPOR HABER

UEFA Avrupa Ligi H Grubu 5. haftasında yarın saat 22.00'de Kızılyıldız ile karşılaşacak olan Trabzonspor'da teknik direktör Abdullah Avcı ile tecrübeli savunmacı Marc Bartra basın toplantısı düzenledi. Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Avcı ve Bartra, önemli açıklamalarda bulundu.

Avcı: "Umarım geçen seferki gibi tüm Türk takımlarının kazandığı bir hafta olur"

Soru-cevap kısmından önce kısa bir değerlendirmede bulunan Abdullah Avcı, "Köklü bir futbol kültürüne sahipler. Takım olarak UEFA'da çok üst sıralardalar. Saygı duyduğumuz, güçlü bir kulüp. Biz de Trabzonspor olarak önemli bir futbol şehri, tarihiyle başarıları olan bir kulübüz. Taraftarlarımızı mutlu etmek için ülkemizi temsil etmek için en iyisini yarın yapmaya çalışacağız. Rakibimiz son 7 müsabakadır formasyonunu değiştirdi. Kazanmak için oynayacaklar. İç sahada özellikle taraftarlarıyla beraber çok etkili bir takım. Biz de deneyimli ve tecrübeli oyunculara sahibiz. Bu baskıda, bu ortamda en iyisini yapabilecek takıma sahibiz. Önümüzde iyi bir fırsat var. Yarın buradan kazanıp çıktığımızda grubu en tepede bitirme şansımız var. Ama hiçbir maç kolay olmuyor ve maç içinde kolaya veya zora giriyor. Hem ülkemizi hem kendimizi en iyi şekilde temsil edeceğimizi düşünüyorum. Yarın da tüm Türk takımlarına Avrupa kupalarında oynadıkları maçlarda başarılar diliyorum. Umarım geçen seferki gibi tüm takımların kazandığı bir hafta olur." dedi.

Bartra: "Bir adım işleri tamamen değiştirecek"

Yarınki maçı değerlendiren Marc Bartra ise "Maçın öneminin farkındayız. Maçı kazanabileceğimizin de farkındayız. Burada atacağımız bir adım bizim için işleri tamamen değiştirecek. Elimizden gelenin en iyisini yapacağız. Bunu da nasıl yapacağımızın bilincindeyiz." ifadelerini kullandı.

Avcı: "Uluslararası arenada herkes kazanmak ister"

Kızılyıldız teknik direktörünün "Lig bizim için daha önemli" şeklinde yaptığı açıklama hakkında konuşan Avcı: "Bu tür açıklamalar teknik adamlar ya da kulüp tarafından yapılabiliyor. Kızılyıldız UEFA sıralamasında çok yukarılarda bir kulüp. Geçmişi başarılarla dolu. Uluslararası arenada herkes kazanmak ister. Kızılyıldız da bunu sonuna kadar zorlayacaktır." dedi.

"Kasım ayı itibarıyla en iyi noktaya geleceğiz"

Abcullah Avcı, "Bence çok iyi bir yolda gidiyoruz. Her kulvarda en tepedeyiz ve oynayan oynamayan geçen seneden beri 19 oyuncu sirkülasyonu olmuş. İlk 11'in içinde ortalama 8 oyuncu sirkülasyonu olmuş ve buna rağmen şu an itibariyle ligdeki 11 maçın 6 tanesinde gol yememiş Kasım ayındaki Dünya Kupası arasıyla beraber antrenman tekrarlarımız, taktiksel çalışmalarımız daha fazla olacağından dolayı hızlı mesafe kat ederken Kasım ayı itibarıyla en iyi noktaya geleceğimizi düşünüyorum." diye konuştu.

Bartra: "Özür diliyorum ama böyle bir niyetim yoktu"

Geçtiğimiz günlerde Karim Benzema'nın Ballon d'Or'u almasıyla gündeme gelen kırık parmak konusu kendisine hatırlatılması üzerine açıklama yapan Marc Bartra, "Sanıyorum birkaç yıl önceydi. Betis-Real Madrid maçında futbolun getirdiği aksiyon sonucu oluşan bir durumdu. Tekrar kendisinden özür diliyorum ama böyle bir niyetim yoktu. Sanırım yere düşerken elini yere koymuştu. Altın top ödülü için kendisini tebrik ediyorum. Birçok kez karşılıklı oynadığım, çok iyi bir santrfor." şeklinde konuştu.

Avcı: "Hepsi"

Kendisine "Ligi mi Avrupa'yı mı öncelikli görüyorsunuz" şeklinde bir soru yöneltilen Trabzonspor Teknik Direktörü Abdullah Avcı, şu yanıtı verdi: "Hepsinde gidebilmek."

"Maxi Gomez cezalı, Djaniny iyileşti"

Rotasyon konusunu açıklayan Avcı, "Biz geçen hafta 7 günde 3 müsabaka oynadık. Seyehatlerimiz çok fazla. Ona rağmen çok iyi çıktık. Çok fazla rotasyon yapacak durumum yok. İdeale yakın bir kadro ile sahaya çıkacağız. Maxi Gomez cezalı, onun dışında Djaniny iyileşti." ifadelerini kullandı.

"Kazanmak için tüm şartları zorlayacağız"

Mücadeleden beraberlikle sonuçlanması durumunu nasıl karşılayacağı hakkında açıklama yapan teknik adam, "Bir futbol takımı, bir teknik direktör beraberlik için oyuna başlamaz. Kazanmak için tüm şartları zorlayacağız. Beraberlik bizim için iyi olur mu onu şimdiden bilemeyiz." dedi.

İlgini Çekebilir
Trabzonspor taraftarına müjde! Visca'dan mesaj var...
Habere Git

"Kızılyıldız Avrupa Ligi'nde başka, kendi liginde başka oynuyor"

Rakibi analiz ettiklerini vurgulayan Abdullah Avcı, "Kızılyıldız Avrupa Ligi'nde başka formasyonda, kendi liginde başka formasyonda oynuyor. Kendi ligini domine ediyor ve özellikle son 7 maçtır 4-2-3-1 formasyonunda oynuyor. Onlar da yarın kazanmak için her şeyi deneyecekler. Çünkü kendi evlerinde muhteşem taraftarlarının önünde oynayacaklar. Bizim için de bize ayrılan bölümde biletler tükendi. Taraftarlarımıza sonsuz teşekkür ediyorum." açıklamasını yaptı.

"Yarın Pesic'ten hediye olarak formasını alacağım"

Kızılyıldız'ın önemli silahlarından Pesic hakkında konuşan Avcı, maç sonunda formasını isteyeceğini açıkladı. Avcı şunları söyledi: "Pesic Türkiye'den de tanıdığımız bir oyuncu. Özel bir oyuncu. Biz oyun olarak bakıyoruz, bireysel olarak bakmıyoruz. Oyuncu özelliklerini takımımıza görsel olarak da göstererek, bilgilendiriyoruz. Yarın Pesic'ten hediye olarak formasını alacağım. Oğlum forma koleksiyonunu yapıyor. O yüzden eğer verirse ondan da formasını isteyeceğim."

Senin için hazırladığımız haberler