Abdullah Avcı, Trabzonspor'a SWOT yapacak!

Feride Kara
11.11.2022 - 22:31 | Son Güncellenme: 11.11.2022 - 23:33

Süper Lig'in 14. haftasında Trabzonspor deplasmanda Ankaragücü ile 1-1 berabere kalırken maçın ardından bordo mavili takımın hocası Abdullah Avcı açıklamalarda bulundu.

Abdullah Avcı, Trabzonspor'a SWOT yapacak!

Trabzonspor deplasmanda Ankaragücü ile 1-1 berabere kaldı. Maçın ardından bordo mavili takımın teknik direktörü  Abdullah Avcı açıklamalarda bulundu.

İkinci yarı bizim elimizdeydi

Abdullah Avcı "İlk yarı iki takım adına da karışık, kimsenin oyuna girmediği, zemin çok kötü. Oyunu bir türlü elimize alamadık. Rakip de eline alamadı. İkinci yarıda kısa kısa hamleler yaptık. İkinci yarı bizim elimizdeydi. Topa daha iyi sahip olduk, öne de geçtik. Doğru zamanda golü de bulduk. 1 dakika sonra penaltı oldu. Belki 5 dakika geçse başka hamle yapacaktık. Giren oyunculardan memnunum. Dünya Kupası arasına giriyoruz. İnişlerimiz çıkışlarımız oldu. 

Şimdi SWOT analizi yapacağız

Ligi izinden sonra değerlendireceği. Şimdi SWOT analizi yapacağız. Buradan çıkıp tekrar bir toparlanacağız. 3'te 1'i hemen hemen noktalandı. Daha iyisini yapma potansiyelimiz var. Ankaragücü taraftarı burada etkin oluyor. İkinci yarı daha iyiydi. Kazanmak istiyorduk ama berabere bitti. Dünya Kupası'nda iki tane oyuncumuz var ama 14 tane oyuncumuz Dünya Kupası'na gidiyor. Bu oyunu daha iyi hale getirmek için çalışacağız." ifadelerini kullandı. 

İlgini Çekebilir
Maxi Gomez eksik olanı açıkladı
Habere Git

SWOT analizi ne demek?

Abdullah Avcı'nın kullandığı SWOT analizi, merak uyandırdı. Futbolseverlerin pek bilmediği bu kavram, aslında bir ekonomi kavramı. Bir işletme terimi. İngilizce dört derimin baş harfelerinden oluşan bir kısaltma. Strengths-Weaknesses-Opportunities-Threats kelimelerinin baş harflerinden oluşuyor. Bu dört kavramın Türkçe anlamlarıysa şöyle.

Strengths: Güçlü taraflar

Weaknesses: Zayıf taraflar

Opportunities: Fırsatlar

Threats: Tehditler...

Hedefler yeniden belirleniyor

SWOT analiz, bir yapının sahip olduğu güçlü yanları, zayıf yanları tespit ederken, önünde var olan fırsatlarla karşı karşıya bulunduğu tehditleri de ortaya koyar. SWOT analizinden sonra hedefler yeniden belirleniz ve yola çıkılır.
 

 

Senin için hazırladığımız haberler