Abdullah Avcı ve Ertuğrul Doğan'dan transfer müjdesi: Anlaştığımız oyuncular var

İsa Kethüda
30.04.2024 - 10:57 | Son Güncellenme: 30.04.2024 - 16:43

Süper Lig takımlarından Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan ve teknik direktör Abdullah Avcı, anlaşmaya vardıkları oyuncuların olduğunu söyledi. Detaylar.

Abdullah Avcı ve Ertuğrul Doğan'dan transfer müjdesi: Anlaştığımız oyuncular var

AJANSSPOR-HABER

Trendyol Süper Lig ekiplerinden Trabzonspor Kulübü Başkanı Ertuğrul Doğan ve teknik direktör Abdullah Avcı, gündeme dair açıklamalarda bulundu. Yeni dönem planlaması hakkında konuşan Doğan ve Avcı, bugüne kadar anlaştıkları oyuncular olduğunu söyledi.

"Bugüne kadar anlaştığımız oyuncular var"

Transfer süreci ile ilgili konuşan Ertuğrul Doğan, "Yaklaşık 3 aydır transfer sürecini hocamızla beraber yürütüyoruz. 2 ayrı izleme ekibi ayrı ayrı değerlendiriyor. Biz de ekonomik olarak durumu değerlendiriyoruz. Bugüne kadar anlaştığımız oyuncular var. 

"Tek bir amacımız taraftarlarımıza şampiyonluk sevinci yaşatabilmek"

Biz yeni sezonda taraftarlarımıza şampiyonluk sevincini yeniden yaşatmak için yapılması gereken her türlü hazırlığı yaparak hazırlanıyoruz. Tek bir amacımız taraftarlarımıza şampiyonluk sevinci yaşatabilmek" dedi. 

İlgini Çekebilir
Hasan Arat'tan teknik direktör açıklaması: "7-8 kişi ile görüşüyoruz"
Habere Git

"Başkan transfer konusunda benden daha hızlı"

Teknik Direktör Abdullah Avcı ise, "Başkan transfer konusunda benden daha hızlı. 6 ay evvel geldiğimde bir yandan takımın organizasyonunu oturtturmak ama Trabzonspor geldiğimiz gün itibarıyla ulaşılabilir hedefler lig üçüncülüğü ve Türkiye Kupası, umarım bunu da müzemize götürmek istiyoruz. Üçüncülük Avrupa kupaları, orada sahne almak, ekonomik anlamda katkı sağlamak için değerleri var.

"Görüşmeler Face Time, WhatsApp, görüntülü devam ediyor"

Transfer konusuyla ilgili bir yerden yoğun maçlara hazırlanırken bir yandan da başkanın söylediği gibi benim de dışarıdan olanlar, kulübün içinde olanlar yoğun bir şekilde transferde çalışıyoruz. Görüşmeler Face Time, WhatsApp, görüntülü devam ediyor. Buradaki amacımız Trabzonspor'u anlatmak ki, herkes Trabzonspor'un Avrupa'da ne olduğunu çok iyi biliyor.

"Çok net geri bildirimler alıyoruz"

İki, hedeflerimizi anlatmak. Üç, oyun organizasyonlarımızı oyuncularla paylaşmak ve çok net geri bildirimler alıyoruz. Belki tecrübeli oyuncu da olacak, genç oyuncu da olacak, yatırımlı oyuncu da olacak ama oyun felsefesi oturuyor, bunu daha hızlı hale getirecek bir takım oluşturmaya çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

İlgini Çekebilir
Panathinaikos'tan Fatih Terim kararı! Duyurdular...
Habere Git

"Kartal Projesi için son aşamadayız"

Kartal Projesi hakkında konuşan Trabzonspor Başkanı Ertuğrul Doğan, "Hazır olmadığımız bir gerçek ama hazır olmak için de elimizden geleni yapıyoruz. Bu nedenle 3 projemiz olduğunu söylemiştik, bunlardan biri Kartal Projesi. Kartal Projesi için son aşamadayız" dedi. 

"Federasyonu istifaya davet ettik"

Şu andaki mevcut Türkiye Futbol Federasyonu yönetimini tanımadıklarını ifade eden Doğan, "İstanbul kulüpleri üzerine kurgulanmış bir sistemle mücadele ediyoruz. Hem kendi, hem de diğer Anadolu kulüpleri adına sesimizin çok daha çıkacağı bir dönem olacak. Bizim hiçbir kulübün kavgasıyla işimiz yok. Kendi çıkarlarımıza sahip çıkmak istiyoruz.. Türk futbolunda bu radikal değişikliğin olması gerektiğini söylüyoruz. Defalarca da 5 veya 6 defa olabilir. Federasyonu bunu yapamadığı için istifaya davet ettik. Tanımadığımızı söyledik ve aynı duruşumuz da devam etmekte. İnşallah önümüzdeki günlerde Trabzonspor ve Anadolu kulüplerinin de ciddi rol aldığı, kendi takımlarına sahip çıktığı yeni bir federasyonla yeni bir süreç yaşayacağımızı umuyorum. Türk futbolunda adalet olmadığını açık açık söyleyebilirim.

"18 Temmuz'u bekliyoruz"

Trabzonspor'un talebi bir kongreye gidilmesi veya bırakılmasıydı. TFF bir kongre kararı aldı. 18 Temmuz'u bekliyoruz. Adayların kim olacağı, futbolla alakalı görüşlerini dinlemediğimiz için yorum yapmayacağım. Trabzonspor'un beklentisi yerine gelmiştir" dedi.

"Batista Mendy için teklif yok"

İsmi Crystal Palace ile anılan Batista Mendy ile ilgili konuşan Doğan, "Batista Mendy ile alakalı gelen resmi bir teklif yok. Trabzonspor'un da oyuncuyu satmak gibi bir niyeti yok. Önümüzdeki sene yarışan bir Trabzonspor yaratmak istiyoruz. Çok ciddi çok farklı bir teklif gelmediği müddetçe yönetimin görüşü bu konuda net. Resmi bir teklif yok. Başka oyuncularımıza gelen teklifler var ama bunlar yılın sonunda hocamızla oturup değerlendireceğimiz konular" dedi. 

"Paul Onuachu'nun transferi için kulübü ile görüşüyoruz"

Paul Onuachu'yu takımda tutmak için görüşmelere devam ettiklerini söyleyen Doğan, "Görüşmelerimiz devam ediyor. Kulübüyle görüşüyoruz. Onlar bonservisiyle satmak istiyorlar. Çok ciddi maliyetle aldıkları bir oyuncu. Trabzonspor Kulübü'nün öyle bir maliyetin altına girmesi söz konusu değil. Kiralama formülünde anlaşabilirsek tekrar konuyu değerlendiriyoruz " şeklinde yanıt verdi. 

"Ben bu borcu kapatmaya talibim"

Trabzon sokaklarında büyüyen bir çocuk olarak taraftarın ne istediğini bildiğini dile getiren Doğan, "Şampiyonluktan başka bir şeyin mutlu edemeyeceği bir yerdeyiz. Yıllar boyu gönüllerin şampiyonu denildi, bundan çıkmak gerek. Şampiyonluğun tekrar şehre gelmesi gerek. Bunun için de yapılanma gerek. Her 2-3 yılda bir battık mı çıktık mı konuşulmamalı. Bunlarla alakalı çok ciddi çalışmalarımız var. Bir yılda 140 milyon avroyu bulan bir ödeme yapılmış, buna rağmen borcumuz 4 milyar seviyesinde. Ya bunlar ödenmeseydi ne olacaktı? Ekonomik sorunlardan Trabzonspor'u çıkarmak gerekiyor. Altyapıda çok ciddi çalışmalar yapılıyor, benim de en çok değer verdiğim şey ekonomi ve altyapı. Ben bu borcu kapatmaya talibim. Bu borcu kapatabilirsem çocuklarıma bambaşka bir şeyi başardık diyebilirim. Kaostan çıkmak için ekonomik değişimi sağlamak zorundayız. Hocamızla, yeni yapacağımız transferlerle, oyuncularımızla ve camiamızın desteğiyle önümüzdeki yıl yeniden zirveye oynayan bir takım oluşturmak istiyoruz." şeklinde görüş belirtti.

"Çok ciddi 3 proje üzerinde çalışıyoruz"

Trabzonspor'u ekonomik yönden rahatlatmak için çok önemli 3 projeleri olduğunu açıklayan Doğan, "140 milyon avronun 120 milyon avroluk kısmı karşılıksız. Çok ciddi 3 proje üzerinde çalışıyoruz. İkisi sona gelmiş durumda, Kartal projesinde sona gelmiş durumdayız. Bir aksilik olmadığı müddetçe Trabzonspor'un ileriki yıllarda ekonomik sıkıntı yaşayacağını düşünmüyorum. Çok farklı bir mücadele, bunu taraftarımızın iyi anlaması gerek. 35-40 milyon avroluk bir kadro kurmak zorundayız, 55-60 milyon avroyu bulan bir maliyetten söz ediyoruz. Gelirleri topladığınızda 15 milyon avroyu bulmuyor, her yıl bulunması gereken 35-40 milyon avro para var. Hedefimiz şampiyonluk, bunun için de gelire ihtiyaç var. Biz de bunu planlıyoruz. 140 milyon avroyu kasaya soktum, yüzde 10'uyla transfer yapmadım. Bulduğumu harcadım derdim ama yapmadım. Bu yüzden çok dayak yedik, dostumuzu düşmanımızı tanıdık. Borcu kapatmaya inancım var mı, sonuna kadar var. Yoksa burada durmam. Bu borcu kapatmaya talibim. Kapatırken de yarışın içinde olmak zorundayım." değerlendirmesinde bulundu.

"Trabzon kimliğine uygun bir oyun oynamak zorundayız"

Trabzonspor Akademisine büyük önem verdiklerini vurgulayan Avcı, "Üç yıl önce antrenmana çıktığımda Ahmetcan'ı tanımıyordum. Baktım, 'Buranın yüzü olması gerek.' dedim. Ahmetcan'a formayı ben vermedim, o aldı. 18 maç oynadı, 9,5 milyon avroya Ajax'a transfer oldu. Avrupa'nın akademisi en iyi olan takımı, Trabzonspor Akademisinden transfer yaptı. Trabzon kimliğine uygun bir oyun oynamak zorundayız. Şehrimizin bazen çok kabul etmediği pas oyununu oynatmaya devam edeceğiz, büyük takımlar bunu oynamak zorunda. Daha dengeli, daha baskılı bir oyunu Trabzonspor oynayacaktır." değerlendirmesinde bulundu.

Avcı, Orsic'e kulübün önemli bir yatırım yaptığını ve bu oyuncunun gelecek sezon da kendileriyle birlikte olacağını açıkladı.

Abdullah Avcı, akademilere gerekli yatırım yapıldığı takdirde bir süre sonra yabancı oyuncu sayısının bir öneminin kalmayacağının altını çizerek, "Yabancı sayısını A Milli Takım teknik direktörüyken medyadan öğrendim. Bu kuralı medya benim çıkardığımı söyledi. Yerli-yabancı kalitesini oluşturursan serbest bırak. Bu sayılar değişecek ama hiçbir zaman karşılığı olmayacak. Akademi belirli bir seviyeye geldikten sonra serbest olması gerekiyor diye düşünüyorum. Yerli-yabancı rekabetinin oluşturulması gerek." ifadelerini kullandı.

Senin için hazırladığımız haberler