Ümraniyespor-Trabzonspor: 1-4 (Maç Sonucu-Özet)

İsa Kethüda
18.01.2023 - 21:34 | Son Güncellenme: 18.01.2023 - 23:19

Ziraat Türkiye Kupası Son 16 Turu’nda Trabzonspor, uzatmalara giden maçta Ümraniyespor'u mağlup etti ve çeyrek finale yükseldi. İşte maç sonucu, özet, goller ve detaylar.

Ümraniyespor-Trabzonspor: 1-4 (Maç Sonucu-Özet)

AJANSSPOR-HABER

Bu sezon ligde çalkaltılı günler geçiren ve teknik direktör Abdullah Avcı'nın da istifası gündeme gelen Trabzonspor, Ziraat Türkiye Kupası Son 16 Turu mücadelesinde Ümraniyespor'u normal süresi 1-1 biten maçta uzatmalar sonucunda deplasmanda 4-1 mağlup etti ve çeyrek finale yükseldi.

Ümraniyespor'un golünü 12. dakikada Umut Nayir kaydetti. 

Fırtına'ya turu getiren golleri ise 90+3. dakikada Vitor Hugo, 104, 110. dakikada Yusuf Yazıcı ve 114. dakikada Maxi Gomez attı.

Umut Nayir attı, Ümraniyespor öne geçti

Maça hızlı başlayan Ümraniyespor, karşılaşmanın 12. dakikasında 1-0 öne geçtti. Oğuz Gürbulak'ın ceza sahası dışından çektiği şut kaleci Uğurcan Çakır'dan döndü ve dönen topu da Umut Nayir tamamladı. 

Umut'un 7. golü

Türkiye Kupası'nda bu sezon ilk kez gol sevinci yaşayan Nayir'in, ligde de 6 gol ve 2 asisti bulunuyor. Böylelikle 27 yaşındaki golcü oyuncu toplam gol sayısını 7 yaptı.

İlgini Çekebilir
Kartal'ın kupa uçuşu kısa sürdü
Habere Git

Fırtınadan bayraklar yıkıldı

Ümraniye Şehir Stadı'nda oynana karşılaşmada rüzgar etkili oldu. Maçın hemen başında köşe bayrağı yerinden çıktı. Saha görevlileri yerinden çıkan bayrağı yeniden yerine koydu.

İlgini Çekebilir
Rize'nin yıldızı Fenerbahçe maçında yok!
Habere Git

Larsen çizgiden çıkardı

İkinci yarıya da etkili başlayan Ümraniyespor'da Onur Ayık'ın 49. dakikada ceza sahası içinden çektiği sert şutu Jens Stryger Larsen çizgiden çıkardı.

Avcı'dan oyunculara sitem

Trabzonspor'da oyundan memnun olmayan teknik direktör Abdullah Avcı, maçın 57. dakikasında oyunculara, "Ben size içeride ne söyledim, siz ne yapıyorsunuz" ifadelerini kullandı. 

İlgini Çekebilir
Beşiktaş transferi resmen duyurdu: "Aboubakar ile anlaştık"
Habere Git

Vitor Hugo'dan şık kafa golü

Trabzonspor aradığı golü karşılaşmanın 90+3. dakikasında buldu. Maçın hakeminin 7 dakika uzatma vermesinin ardından teknik direktör Abdullah Avcı, kalan dakikalarda savunma oyuncusu Vitor Hugo'ya hücumda oynamasını söyledi. Hugo, Stryger Larsen'in sol kanattan yaptığı ortaya ceza sahası içinde iyi yükseldi ve şık bir kafa vuruşu yaparak topu doksana gönderdi. Bu sezon Fırtına ile 25 maçta sahaya çıkan Brezilyalı savunma oyuncusu 2. golünü kaydetti. 

Maçın normal süresi 1-1 berabere bitti ve karşılaşma uzatmalara gitti.

Bakasetas penaltı kaçırdı

Normal süresi 1-1 biten maçta Trabzonspor'da Maxi Gomez, karşılaşmanın 98. dakikasında ceza sahası içinde yerde kaldı. VAR'a giden hakem Ümit Öztürk penaltı noktasını gösterdi. Topun başına gelen Anastasios Bakasetas, topu dışarı attı.

Yusuf Yazıcı attı, Trabzonspor öne geçti

Uzatmada rakip kalede ataklarını sıklaştıran bordo-mavili takım 104. dakikada Ümraniyespor deplasmanında öne geçti. Fırtına'da Bakasetas'ın pasıyla sağ kanatta topla buluşan Maxi Gomez, topla buluşur buluşmaz ceza sahası içindeki Yusuf Yazıcı'yı gördü. Yazıcı'ya da sadece topa dokunmak kaldı 2-1. Bu sezon Trabzonspor'da kiralık olarak forma giyen Yazıcı ilk golünü kaydetti. 

Yusuf Yazıcı bu kez penaltıdan attı

Trabzonspor ikinci uzatmanın 110. dakikasında bir penaltı daha kazandı. Ümraniyespor'da Tomislav Glumac'ın Yusuf Yazıcı'ya yaptığı faul sonrası hakem penaltı noktasını gösterdi. Bu kez Bakasetas'ın yerine topun başına gelen Yusuf Yazıcı, topu ağlara gönderdi ve skoru 3-1 yaptı.

Son sözü Maxi Gomez söyledi

Trabzonspor, uzatmanın 114. dakikasında bir gol daha buldu. Ceza sahası dışında topla buluşan Maxi Gomez, şutunu çekti, top savunma oyuncularına da çarpıp filelere gitti 4-1. Bu sezon bordo-mavili takım ile 20 maça çıkan Uruguaylı forvet 5 gol ve 6 asist kaydetti.

Senin için hazırladığımız haberler