Ukrayna'daki Brezilyalı Futbolcular Yardım İstedi: "Bizi Kurtarın"

24.02.2022 - 14:29 | Son Güncellenme: 24.02.2022 - 16:55

Rusya'nın işgal ettiği Ukrayna'daki Brezilyalı futbolcular bir video yayınlayarak, ülkelerinden kendilerini kurtarmalarını istediler. İşte detaylar.,,

Ukrayna'daki Brezilyalı Futbolcular Yardım İstedi: "Bizi Kurtarın"

AJANSSPOR-HABER

Rusya'nın Ukrayna işgali siyaset ve ekonomi kadar, sporu da olumsuz etkiliyor. Özellikle Ukrayna'da yaşayan yabancı sporcular büyük bir endişe içinde. Nitekim ülkedeki Brezilyalı futbolcular sosyal medya üzerinden yardım çağrısında bulundular...

Aileleriyle birlikte video çektiler

Futbolcular, eşleri ve çocuklarıyla birlikte çektikleri bir videoyu sosyal medya üzerinden paylaşarak, Ukrayna'dan çıkışlarının sağlanmasını talep ettiler.  Başta, Ukrayna futbolunun önde gelen iki kulübü Shakhtar Donetsk ve Dinamo Kiev'de forma giyenler olmak üzere Brezilyalı futbolcular, bir otelde toplanarak çektikleri videoyla Brezilyalı yetkililerden yardım istedi.

Moraes gazeteciden yardım istedi

Portekizli gazeteci Arthur Quenzada, Shakhtar'da oynayan Junior Moraes'in yayınlanması için videoyu gönderdiğini belirtti. Moraes, "Durum burada umut verici değil. Brezilya hükümetine ulaşması için bu videoyu yayınlamanızı rica ediyorum. Sınırlar ve bankalar kapalı. Yakıt yok, yiyecek sıkıntısı da baş gösterecek. Bizler Ukrayna'dan ayrılma planının hayata geçmesi bekliyoruz" dedi.

İlgini Çekebilir
Mircea Lucescu dönmeyecek! "Korkak değilim"
Habere Git

İki kulüpte 12 Brezilyalı var

Ukrayna Ligi'nin en başarılı takımları olan Shakhtar Donetsk'te 11, Dinamo Kiev'deyse 1 Brezilyalı futbolcu forma giyiyor. Diğer kulüplerdeyse toplam 16 Brezilyalı oyuncu bulunuyor. Böylece ligdeki toplam Brezilyalı sayısı 28... Tüm ülkeleri gözönüne aldığımızdaysa, Ukrayna Premier Ligi'nde toplam 95 yabancı futbolcu top koşturuyor.

Shaktar Donetsk'te forma giyen Brezilyalılar

Marlon - Stoper
Dodo - Sağ bek
Vinicius Tobias - Sağ bek
İsmaily - Sol bek
Markoz Antonio - Orta saha
Maycon - Orta saha
Alan Patrick - Orta saha
David Neres - Sağ kanat
Tete - Sağ kanat
Pedrinho - Sağ kanat
Junior Moraes -Santrafor

Dinamo Kiev'de forma giyen Brezilyalı

Vitinho - Sol kanat

Şampiyonlar Ligi finalini geri alın

Avrupa'da bir çok ülke, UEFA'ya çağrıda bulunarak futbol alanında Rusya'ya yaptırımlarda bulunulmasını istedi. Çağrılarda 2022 Şampiyonlar Ligi finalinin Rusya'nın Petersburg şehrinden alınması taleplerin başında yer alıyor.

UEFA'dan olağanüstü toplantı kararı 

UEFA, Ukrayna ile Rusya arasındaki durumu değerlendirmek ve gerekli önlemleri almak için yarın olağanüstü bir toplantı yapılacağını açıkladı.

Şampiyonlar Ligi'nin finali Rusya'dan alınabilir

Rusya'nın Ukrayna'ya karşı başlattığı savaş nedeniyle 28 Mayıs tarihinde Rusya'nın St. Petersburg şehrindeki Gazprom Arena’da oynanması planlanan UEFA Şampiyonlar Ligi Finali'nin yeri değişebilir. 

Şampiyonlar Ligi finalinin Rusya'dan alınıp alınmayacağı UEFA yarın yapacağı olağanüstü toplantıda görüşülecek.

Senin için hazırladığımız haberler