Avrupa Komisyonu krize el koydu

29.09.2016 - 17:26 | Son Güncellenme: 29.09.2016 - 17:26

Avrupa Komisyonu, yoğun bir rekabetin yaşandığı dünya basketbolunda kontrolü elinde tutan Uluslararası Basketbol Federasyonu‘nun kararlarını yorumladı.

FIBA ve Euroleague arasında rekabet konusunu ele alan Avrupa Komisyonu bu konuda iki şikayet alırken, Komisyon SözcüsüRicardo Cardoso, FIBA ve Euroleague ile bir toplantı düzenlediklerini açıkladı. Brüksel temsilcisi, bu aşamada basketbol takımlarının istedikleri gibi kendi kararlarını vermeleri konusunda yorum yapmak istemedi.

Ancak resmi olmayan bilgilere göre,  bir çözüm yolu bulmak adına, iki tarafın (FIBA ve Euroleague) arasında yaşanan anlaşmazlığın Avrupa Komisyonu tarafından kısa sürede tarafları tekrar bir araya gelinmesiyle çözüm hedefleniyor.

Bu noktada doğrudan cevap vermek zor olsa da Avrupa Komisyonu’nun dün yayınlanan duyurusu ile Uluslararası Basketbol Federasyonu‘nun yanıt vermek zorunda kalacağı tahmin ediliyor. Özgür seçim hakkını korumak ve bu nedenle ilişkilerin etkilememesi adına Avrupa Birliği’nin antitröst kuralları ile çatışmanın, sporcuların organizasyona katılımının yasaklanması noktasında FIBA’yı uyaracağı ileri sürüldü.

Basketball.com.tr

Senin için hazırladığımız haberler