Avrupa Kulüpler Birliği (ECA) İstanbul'da Toplanıyor!

24.08.2022 - 16:41 | Son Güncellenme: 24.08.2022 - 18:15

PSG Başkanı Nasser Al-Khelaifi'nin başkanlığını yaptığı Avrupa Kulüpler Birliği (ECA) İstanbul'da toplanacak. Toplantıda UEFA dosyaları ve Ukrayna konusu görüşülecek.

Avrupa Kulüpler Birliği (ECA) İstanbul'da Toplanıyor!

Avrupa'dan 240 kulübün içinde yer aldığı Avrupa Kulüpler Birliği (ECA) 25 Ağustos Perşembe günü İstanbul'da toplanacak. Yeni sezonun ilk toplantısı, Swissotel The Bosphorus'ta gerçekleştirilecek.

İşte toplantıda ele alınacak konular

18 ay önce birliğin başkanlığına seçilen PSG Başkanı Nasser Al-Khelaifi'nin yürüteceği toplantıda UEFA dosyaları, ECA'nın Ukrayna yardım fonu, kulüplerin Ukraynalı mültecilere verdiği destekler, 2021/2022 mali hesapları ve 2022/2023 bütçesinin onaylanması görüşülecek.

ECA yönetim kurulu

ECA Yönetim Kurulu; Nasser Al-Khelaifi (Paris Saint-Germain), Edwin van der Sar (Ajax), Oliver Kahn (Bayern Münih), Dan Friedkin (Roma), Aki Riihilahti (HJK Helsinki), Vinai Venkatesham (Arsenal), Daniel Levy (Tottenham Hotspur), Hans-Joachim Watzke (Borussia Dortmund) ve Ali Koç (Fenerbahçe) gibi Avrupa futbolunun önde gelen kulüplerinin başkanlarından oluşuyor.

Real Madrid, Barcelona ve Juventus yok

Dünya futbolunda ses getiren Avrupa Süper Ligi projesi, bu projenin savunuculuğu yapan bazı kulüplerin yaptırımlarla karşılaşmasına neden oldu. UEFA'nın karşı çıktığı bu projede yer alan Real Madrid, Barcelona ve Juventus, Avrupa Süper Ligi'ni kurduktan sonra ECA tarafından da yaptırım gördü. Kulüpler, birlik üyeliğinden çıkarıldı.

Senin için hazırladığımız haberler