Avrupa Ligi Almanya'da

09.06.2020 - 19:56 | Son Güncellenme: 09.06.2020 - 20:01

Avrupa Ligi Almanya'da

Şampiyonlar Ligi'nde kalan maçların tamamlanması konusunda iki adaydan Lizbon ön plana çıkarken Avrupa Ligi'nin tamamlanması ile ilgili olarak da haberler gelmeye başladı.

HÜSEYİN ÖZKÖK - AJANSPOR

Alman spor internet sitesi Sport Buzzer'ın bugünkü haberine göre; Avrupa Ligi'nin kalan maçları Almanya'nın Kuzey Ren Vestfalya Eyaletinde oynanacak.

Tribün etkisi de gözetildi

Sitenin haberine göre birbirine çok yakın çok sayıda şehir ve stadyumu bünyesinde barındıran eyalet; Gelsenkirchen, Düsseldorf ve Köln ile turnuvaya talip oldu.

Bild'e göre ise Duisburg da dördüncü opsiyon olarak tutuluyor. Haberde UEFA'nın Dortmund'u; Signal Iduna Park'ın seyircisiz maç için çok büyük olması ve TV yayınlarında boş tribünlerin çok fazla gözükme ihtimali olması nedeniyle tercih etmediği vurgulandı.

Çok stat olması avantaj

Şampiyonlar Ligi maçlarının tamamlanması için Lizbon ile birlikte aday olan Frankfurt, gerekli diğer iki stadın yer aldığı Hoffenheim ve Mainz'ın iki ayrı eyalette yer alması ve her eyaletin kendine göre kuralları ve karar alma mekanizmaları olması nedeniyle avantajı Lizbon'a kaptırmıştı. 

Bild'in haberine göre Frankfurt daha sonra Avrupa Ligi'ne talip oldu. Ancak Kuzey Ren Vestfalya'da çok sayıda stat bulunması ibreyi bu eyalet lehine döndürdü.

UEFA Başkanı Aleksander Ceferin'in de başarılı bir uygulamayla Bundesliga'yı sürdüren Almanya'nın Avrupa Ligi'ni düzenlemesini özellikle istediği Bild tarafından yazıldı.

Yasal uyarı: Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz. 

 

 

Senin için hazırladığımız haberler