Avrupa Ligi değil sanki Devler Ligi! Fenerbahçe'nin muhtemel rakipleri

Cüneyt Muharremoğlu
04.11.2022 - 08:48 | Son Güncellenme: 04.11.2022 - 11:12

Fenerbahçe'nin muhtemel rakipleri arasında Avrupa Ligi'nde olan Arsenal, Manchester United ve Şampiyonlar Ligi'nden gelen Barcelona, Juventus, Ajax, Sevilla gibi takımlar var.

Avrupa Ligi değil sanki Devler Ligi! Fenerbahçe'nin muhtemel rakipleri

AJANSSPOR HABER

Fenerbahçe, Rennes ile yarıştığı Avrupa Ligi B Grubu'ndan Dinamo Kiev'i deplasmanda 2-0 yenerek lider çıkmayı başardı. 14 puana ulaşan sarı lacivertliler Rennes'in AEK Larnaca ile berabere kalmasıyla rakibine 2 puan fark attı.

Avrupa Ligi statüsü nasıl?

Fenerbahçe, grup birincisi olarak Şampiyonlar Ligi'nden gelen takımlarla son 32'de karşılaşmadan direkt olarak son 16'ya kaldı. Avrupa Ligi'nin statüsü şöyle: 4 takımın bulunduğu 8 grupta lider olanlar son 16 turuna kalıyor.  Grup ikincileri Şampiyonlar Ligi gruplarında 3. olan 8 takımla play-Off turu oynuyor. Son 16 turuyla birlikte finale kadar çift maç eleminasyon sistemi var. 

Play-off'u hangi takımlar oynayacak?

Statüye göre Avrupa Ligi grup ikincileri  ile Şampiyonlar Ligi grup üçüncüleri eşleşecek. Bu 8 maçta turu geçenler Fenerbahçe'nin muhtemel rakipleri arasında yer alacak. 

Avrupa Ligi grup ikincileri: PSV, Rennes, Roma, Union Berlin, Manchester United, Midtjylland, Nantes, Monaco.

Şampiyonlar Ligi grup üçüncüleri: Ajax, Barcelona, Juventus, Bayer Leverkusen, Salzburg, Sevilla, Shakhtar Donetsk, Sporting Lizbon.

İlgini Çekebilir
Fener 17'lik Arda ile 16'ya!
Habere Git

Avrupa Ligi'nde grup birincileri


Avrupa Ligi'nde grubunu birinci sırada tamamlayar takımlar son 16'ya direkt olarak yükseldi. Bu takımlar da Fenerbahçe'nin muhtemel rakipleri arasında yer alıyor. Fenerbahçe dışındaki Avrupa Ligi grup birincileri şöyle: Arsenal, Real Betis, Union St. Gilloise, Real Sociedad, Feyenoord, Freiburg, Ferençvaroş.

Fenerbahçe'nin rakibi ne zaman belli olacak?

Avrupa Ligi'nde son 32 turu kura çekimi  7 Kasım pazartesi günü  saat 14.00'te İsviçre'nin Nyon kentinde yapılacak. Karşılaşmalar 16-23 Şubat 2023 tarihlerinde oynanacak.  Fenerbahçe'nin son 16'daki rakibi ise 24 Şubat 2023'te belli olacak. Son 16 maçlarının tarihi ise 9-16 Mart 2023.

Avrupa Ligi finale nerede, ne zaman oynanacak?

Avrupa Ligi'nde grup aşamasından sonra çift maç eleminasyon sistemine geçiliyor. Rakiplerini eleyen iki takım finalde Macaristan'ın başkenti Budapeşte'deki Puskas Arena'da karşı karşıya gelecek. Final maçının tarihi 31 Mayıs 2023.

Senin için hazırladığımız haberler