Avrupa Ligi'nde sözleşmeler dondurulacak mı?

17.03.2020 - 12:02 | Son Güncellenme: 17.03.2020 - 12:05

Avrupa Ligi'nde sözleşmeler dondurulacak mı?

THY Avrupa Ligi'ndeki takımlar sözleşmeleri dondurma ve hatta bu kontrat yüklerinden tamamen kurtulma fikirleri üzerinde düşünmeye başladı.

Koronavirüsünün spora olan etkileri önemli değişimler yaratmaya devam ediyor. THY Avrupa Ligi'nde basketbola verilen ara sonrası kulüpler, mali anlamdaki kazanç olanaklarının kısmen ortadan kalkmasıyla çözüm arayışlarına girdiler.

Yunanistan kaynaklı SDNA’nın haberine göre EuroLeague ekipleri, oyuncular ve antrenörlerle olan sözleşmeleri dondurma ve hatta bu kontrat yüklerinden tamamen kurtulmak istiyor.

SDNA’nın verdiği detaylara göre takımlar, ilk olarak belirlenen 11 Nisan tarihinde organizasyonun yeniden başlamasının zor olduğunu ve 1 Mayıs tarihine kadar da bir başlangıcın belirsiz olduğunu belirtiyorlar.

Hürriyet'te yer alan habere göre; sponsor ve yayın gelirlerinin kesilmesi nedeniyle EuroLeague ekipleri, oyunculara ve antrenörlere nasıl ödeme yapabileceklerini aktarırlarken özellikle Zalgiris’in başlattığı süreçte oyuncuların kontrat yüklerinden kurtulmak hedefleniyor.

Litvanya Basketbol Federasyonu tarafından lig şampiyonu olarak belirlenen Zalgiris, oyuncuları serbest bırakarak kalan üç aylık maaş ödemesinden kurtulmak istiyor.

Senin için hazırladığımız haberler