Avrupa Ligi'nden sığınmacılara destek

03.11.2015 - 15:23 | Son Güncellenme: 03.11.2015 - 15:23

Avrupa Ligi organizasyonuna üye 60 kulüp, bu hafta oynanacak THY Avrupa Ligi ve ULEB Avrupa Kupası maçlarını, sığınmacılara destek amacıyla Uluslararası Kızılhaç ve Kızılay Dernekleri Federasyonu'na (IFRC) adama kararı aldı.

Avrupa Ligi’nin internet sitesinden yapılan açıklamaya göre bu hafta her iki turnuvada oynanacak 30 karşılaşmada, taraftara Kızılhaç ve Kızılay’ı destekleme amacıyla "ProtectHumanity" (İnsanlığı koru) etiketli kampanyayı destekleme çağrısında bulunulacak.

İki takım oyuncularının maç öncesi "#ProtectHumanity" etiketiyle sosyal medyadan paylaşacağı mesajlar, ekran başındaki izleyicilere ulaştırılacak.

Bu sayede "www.ifrc.org/protecthumanity" internet sitesindeki imza kampanyasına farkındalığın artırılması, sığınmacıların insani ihtiyaçlarının karşılanması, korunması, can kayıplarının önlenmesi, her ne koşulda ve her nerede olursa olsun saygı görmeleri amaçlanıyor.

Kulüplerin, Kızılhaç ve Kızılay tarafından yapılan sığınmacılara yardım çağrısına cevap vermesinden gurur duyduklarını söyleyen Avrupa Ligi İş Geliştirme Sorumlusu Roser Queralto, "Avrupa genelindeki kulüplerin ve taraftarımızın ihtiyaç olduğunda yardıma her zaman hazır olduğunu bir kez daha görüyoruz. Bu aynı zamanda kulüplerimizin tam bir dayanışma içerisinde olduklarının da kanıtı" ifadelerini kullandı.

Açıklamada ayrıca sporseverlerin sığınmacılar için "http://amma.do/EuroleagueBasketball" internet sitesinde 26 Ekim'de başlatılan bağış kampanyasına da katkı sağlayabileceği hatırlatıldı.

Senin için hazırladığımız haberler