Avrupa şampiyonluk yolunda dezavantaj!

19.02.2016 - 16:38 | Son Güncellenme: 19.02.2016 - 16:47

Volkan Ballı Ajansspor’un sorularına yanıt verdi...

Volkan Ballı Ajansspor’un sorularına yanıt verdi…

-Galatasaray-Lazio maçında Mustafa Denizli’nin ilk 11 tercihini görünce neler düşündünüz?
Galatasaray’ın kadrosu Mustafa Denizli’nin Lazio’dan çekindiğini gösteriyor. Korktuğunu değil ama çekindiğini gösteriyor. En azından içeride kaybetmeyeyim, gol yemeyeyim diyen bir kadro. Hocaya 0-0’ı verseniz kabul ederdi. Avrupa Kupaları’nda böyle bir kadroyla çıkarsan, işini mucizelere bırakırsın.

- Mustafa Denizli'nin şimdiye kadarki performansı için neler söylersiniz?
Galatasaray’ın içinde bulunduğu kötü şartlar teknik adamı da bağlıyor. Yalnız Türkiye’de 3 büyükler çok dinamik kulüpler. Mustafa Denizli çok değerli bir teknik adam, bir futbol duayeni ancak Fenerbahçe’de Aragones zamanı gibi belli bir dönemden sonra o dinamizmi veremiyorlar. Bir de takımı Mustafa Denizli’nin kurmadığını düşünürseniz işi iyice zorlaşıyor.

- Fenerbahçe-Lokomotiv Moskova maçında beklentilerin üzerinde iyi oynadı…
Fenerbahçe hem Kasımpaşa hem de L.Moskova karşılaşmalarında iyi oynadı ancak rakiplerin güçlerini ve zaaflarını düşünürsek, bana göre bu maçlar ölçü olarak alınmamalı. Bana göre asıl test sınavı Bursaspor mücadelesi olacak. O maçın kora kor olacağını düşünüyorum fakat seyircisiz olması tabii ki Fenerbahçe’nin avantajı olarak gözüküyor. Fenerbahçe hücum aksiyonlarını bir tık yukarı taşırsa, galip gelecektir.

-Fenerbahçe’nin Avrupa’da yoluna devam etmesi şampiyonluk yolunda dezavantaj yaratır mı?
Ne derseniz deyin Avrupa, şampiyonluk yolunda dezavantaj yaratır. Avrupa’da oynayarak futbolunuzu, oyununuzu geliştirirsiniz ama ciddi şekilde yıpranırsınız. Özellikle Avrupa dönüşlerinde oyuncular motivasyon sıkıntısı yaşamaya başlar ve ister istemez maç seçerler.

-Gökhan Gönül son dönemde harikalar yaratıyor..
Ben Gökhan’la uzun süre beraber çalıştım. Gökhan’ı uzun süre takip eden ve Fenerbahçe’ye kazandıran Önder Özen’dir. Önder hocayla beraber Gökhan’ı 2 yıl takip ettik ve sonunda transferi Nihat Özdemir bitirdi. Gökhan Gönül çok düzgün bir çocuk ve Avrupa’da hemen hemen her takımda oynayabilecek kapasite bir oyuncu. Her teknik adam için çalışması son derece kolay bir oyuncu. Şu anda Gökhan Gönül Fenerbahçe taraftarının gönlünde kurduğu tahtı daha da genişletti, pekiştirdi.

-Beşiktaş, Mersin İdman Yurdu önünde zorlandı…
Beşiktaş’ın sezon başından beri kale, stoper ve ön libero pozisyonlarında sıkıntısı vardı. Allah Beşiktaş’ın yüzüne güldü ve Atiba sakatlanmadan, ceza almadan müthiş oynadı. Ancak bu her zaman böyle olmayabilir. Bakın stoperde son yaşananlar buna örnek. Şenol hocanın kafasında ideal ikili Marcelo-Rhdolfo ikilisiydi ancak biri sakatlanınca kriz oldu. Şampiyonluğa giden bir takımın mutlak surette 4 stopere ihtiyacı var. Şimdi Beşiktaş 2 stopere kaldı. Ön liberoda da Veli ve Tolgay’ın hala dönememiş olması sıkıntı yaratabilir. Ligin gidişatına bakılırsa, Fenerbahçe ve Beşiktaş sonuna kadar gidecekler ve şanslar şimdilik eşit gözüküyor. Derbinin sonucu önemli olsa da bazen şampiyonluğu küçük maçlar belirliyor. Son haftalar zevkli geçecek, yarış güzel olacak.

Röportaj: Ali Erim

Senin için hazırladığımız haberler