Avrupa Süper Ligi 2 günde çöktü! İstifalar, isyanlar, açıklamalar...

20.04.2021 - 22:10 | Son Güncellenme: 21.04.2021 - 14:48

Eski futbolcu ve spor yorumcusu Gary Lineker, Avrupa Süper Ligi ile ilgili bir paylaşım yaptı. Bunun üzerine 'Avrupa Süper Ligi iptal mi oldu' sorusu gündeme geldi. Gün boyu flaş gelişmeler yaşandı. İşte tüm bilgiler...

Avrupa Süper Ligi 2 günde çöktü! İstifalar, isyanlar, açıklamalar...

AJANSSPOR - HABER

İngiltere Milli Takımı'nın eski yıldızı ve ünlü yorumcu Gary Lineker, Avrupa Süper Ligi ile ilgili flaş bir paylaşımda bulundu. 

 

Avrupa'nın önde gelen 12 büyük kulübü, UEFA'nın karşı olmasına ve yaptırım tehditlerine rağmen Avrupa Süper Ligi'ni kurmuş, Lineker ise "Açık olmak gerekirse,  Avrupa Süper Ligi için asla çalışmayacağım'' demişti.

Avrupa Süper Ligi iptal mi oldu?

Lineker bu defa sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda ''Topumuzu geri aldık'' ifadelerini kullandı. Bu paylaşım pek çok kişi tarafından Avrupa Süper Ligi'nin iptal olacağı yönünde yorumlandı. Bunu doğrulayan gelişmeler de arka arkaya geldi.

 

'Barcelona, genel kurul onayı olmadan Avrupa Süper Ligi'ne katılmayacak'

Chelsea ve Manchester City, günün ilk saatlerinde Avrupa Süper Ligi'nden çekilmek için hazırlıklarına başladı. Barcelona Başkanı Joan Laporta: "Barcelona, genel kurul onayı olmadan Avrupa Süper Ligi'ne katılmayacak. Son karar genel kurulun'' şeklinde bir açıklama yaptı.  Atletico Madrid ve Arsenal'in de Avrupa Süper Ligi'nden ayrılma kararı aldığı öne sürüldü. Ancak iki kulüp henüz bu iddiayı doğrulayan resmi bir açıklamada bulunmadı. 

 

Avrupa Süper Ligi'nden ilk KOP'uş...
 

 

Manchester United Başkanı Ed Woodward istifa etti

Avrupa Süper Ligi'ne yönelik gelen tepkilerin ardından Manchester United Başkanı Ed Woodward da istifa etti.  Avrupa Süper Ligi'nin çökmesi durumunda Manchester United'ın sahibi Glazer ailesinin kulübü satacağı da belirtiliyor.

 

Woodward'ın ardınan Juventus Başkanı Agnelli de istifa ediyor

Woodward'ın ardından UEFA Başkanı Ceferin'in 'yalancı yılan' dediği Juventus Başkanı Agnelli'nin de istifaya hazırlandığı öne sürüldü. Yine bir iddiaya göre Real Madrid Başkanı Florentino Perez'e de istifa etmesi yönünde baskılar yapılıyor.

 

UEFA Başkanı Ceferin'den o başkana büyük tepki: "Bu kadar çok yalan söyleyen birini görmedim"
 

Avrupa Süper Lig ekipleri bir araya geliyor

Tüm bu gelişmelerin ardından, İngiltere'den Arsenal, Manchester United, Chelsea, Liverpool, Manchester City, Tottenham Hotspur, İtalya'dan Milan, Inter ve Juventus, İspanya'dan Atletico Madrid, Barcelona ve Real Madrid'in oluşturduğu Avrupa Süper Lig ekipleri, acil olarak toplanma kararı aldı. 

Liverpool futbolcularından Avrupa Süper Ligi için ortak açıklama

Liverpool forması giyen futbolcular, Avrupa Süper Ligi ile ilgili ortak bir açıklama yayınladı. Yapılan açıklamada "Sevmedik, gerçekleşmesini istemiyoruz. Bizim duruşumuz budur. Bu futbol kulübüne ve taraftarlarına koşulsuz ve şartsız bağlıyız. Asla yalnız yürümeyeceksin." ifadelerine yer verildi. 

Servet Yardımcı, Avrupa Süper Ligi'nden çekilen takımları açıkladı

TFF Başkan Vekili Servet Yardımcı, TRT Spor'da Avrupa Süper Ligi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Yardımcı, ligten çekilen takımları duyurdu:

"Manchester City ve Chelsea, Avrupa Süper Ligi'nden çekilmişler. Atletico Madrid de öyle. Çözülme bekliyorduk zaten. Böyle bir darbe dünya futbolu için zaten kabul edilemezdi. FIFA ve UEFA bu süreçte katı durdu."

'Siz kimsiniz de futbolu sahipleniyorsunuz?'

Yardımcı, ''Ceferin'in dediği gibi, siz kimsiniz de futbolu sahipleniyorsunuz? Siz başkansınız. Futbolun coşkusu var. Bunun gerçekleşmesi mümkün değildi, Cuma günü daha büyük yaptırımlar gelecek'' dedi.  

Avrupa Süper Ligi Türk takımlarına teklif yaptı mı?

Yardımcı, kendisine yöneltilen bu soruya ise "Zannetmiyorum" yanıtını verdi.
 

Manchester City Avrupa Süper Ligi'nden ayrıldıklarını resmen duyurdu

Manchester City, Avrupa Süper Ligi'nden ayrılma kararı aldıklarını resmen duyurdu. Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

 

''Avrupa Süper Ligi'nden çekilmek için gerekli işlemlere başlandığını kamuoyuna duyururuz."

 
 

Aleksander Ceferin, City, Manchester City açıklaması

UEFA Başkanı  Aleksander Ceferin, City'nin kararından sonra, "Manchester City'yi Avrupa futbolu ailesine tekrar kabul etmekten mutluluk duyuyorum. Gelecekte onlarla çalışmaktan dolayı çok mutluyum" dedi. 

Barcelona ve Atletico Madrid projede kaldı

Cope'de yer alan habere göre; Avrupa Süper Ligi'nin kurucu 12 kulübü arasında yapılan toplantının sona erdiği ve toplantı sonucunda Barcelona ve Atletico Madrid'in projede kalma kararı aldığı belirtildi. 

Liverpool'a bir darbede sponsordan

Liverpool’un sponsor ortaklarından Tribus saat markası, Merseyside ekibinin Avrupa Süper Ligi'ne katıması durumunda işbirliklerini sonlandıracaklarını açıkladı.

Perez: Endişeli değilim

Real Madrid ve Avrupa Süper Ligi Başkanı Florentino Perez, L'Equipe'e yaptığı açıklamada, "Chelsea ve Manchester City'nin ayrılmasından dolayı hiç endişeli değilim. PSG ve Bayern Münih'in aramıza katılacağına inanıyorum" dedi.

İngiliz takımları çekiliyor

BBC'de yer alan habere göre; Avrupa Süper Ligi'ndeki İngiliz takımları, ligden çekilecek. 

UEFA'dan İngiliz ekiplerine teklif

El Mundo Deportivo'nun haberine göre UEFA, Avrupa Süper Ligi'nden ayrılması için İngiliz ekiplerine birkaç milyon Euro teklif etti. 

İngiliz kulüpleri ayrılığı resmen açıkladı

Liverpool, Manchester United, Arsenal ve Tottenham, Avrupa Süper Ligi'nden ayrıldığını resmen açıkladı. 

Arsenal kulübü resmi siteden yaptığı açıklama ile, "Biz hata yaptık ve taraftarlarımızdan özür dileriz" ifadelerini kullandı. 

'Avrupa Süper Ligi askıya alındı'

Yaşanan bu gelişmelerin üzerine Sky İtalia, Avrupa Süper Ligi'nin askıya alındığını ve bu organizasyonun gerçekleşmeyeceğini duyurdu. 

Inter ve Atletico Madrid de çekildi

Inter, Atletico Madrid, Avrupa Süper Ligi'nden çekildiğini açıkladı.

"Premier Lig takımları olmadan devam edemez"

Juventus Başkanı Andrea Agnelli, "Avrupa Süper Ligi, İngiltere Premier Lig takımları olmadan devam edemez" dedi. 

Avrupa Süper Ligi'nde kalan takımlar:

  • Real Madrid
  • Juventus 
  • Barcelona
  • Milan

Inter'den sonra bir başka İtalyan kulübü Milan da, Avrupa Süper Ligi'nden çekildiğini açıkladı.

Juventus'tan Avrupa Süper Ligi açıklaması:

"Avrupa Süper Ligi'nin şu anda ilk tasarlandığı biçimde başlama olasılığı kalmadı fakat Juventus, uzun vadeli bir organizasyon oluşturma konusunda kararlıdır."

Senin için hazırladığımız haberler