Avrupa Süper Ligi gerçekleri: Besle City’yi oysun gözünü!

19.04.2021 - 15:21 | Son Güncellenme: 19.04.2021 - 17:16

Dış haberler… Futbola dair gizli saklı belgeleri kamuoyuna servis etmesiyle bilinen Football Leaks, Avrupa Süper Ligi’nin perde arkasındaki olayları ve City’nin illegal para akışını gündeme taşıdı. İşte detaylar…

Avrupa Süper Ligi gerçekleri: Besle City’yi oysun gözünü!

AJANSSPOR - HABER

Vergi kaçakçılığı, para aklama ve sporun içindeki finansal suçları basına servis eden Football Leaks, son olarak Avrupa Süper Ligi gerçeklerini internet adresinden paylaştı. Makalede, İngiliz kulüplerinin yeni organizasyona öncü olduğu; diğer Avrupa ekipleriyle söz kesildiği, Türkiye’den ve Hollanda’dan katılımcıların yer alacağı ileri sürülüyor. Ayrıca, Manchester City ve PSG’deki illegal para akışının UEFA Genel Sekreteri Gianni Infantino tarafından görmezden gelindiğini ve cezai yaptırımın azaltıldığı iddia edildi.

Avrupa Süper Ligi'nin katılımcıları o belgelerde!

Bugün, Borussia Dortmund, Bayern Münih ve PSG cephelerinden eşzamanlı olarak Avrupa Süper Ligi oluşumuna dair ret cevabı yayınlansa da Football Leaks; 3 kulübün daimi üye olduğunu belirtti. Football Leaks’in internet adresinde yayınlanan belgede; daimi katılımcılar ve misafir katılımcılar belirlenmiş; ilk 16 kulüp hazırlanmış durumda. Borussia Dortmund misafir katılımcı olarak listeye dahil edilirken; Münih ve PSG daimi katılımcı statüsünde yer alıyor. Diğer yandan, AS Roma ve Marsilya’da diğer kulüpler arasında.

“Türkiye’den katılımcılar olabilir…”

Makalede, 20 takımlı Avrupa Süper Ligi’ne Türkiye, Rusya, Portekiz ve Hollanda’dan bazı takımların katılabileceği de yer alıyor. Ancak, şimdiye kadar bahsi geçen ülkelerden hangi kulüplerin katılacağı netleştirilmedi. İngiliz Mirror Gazetesi, Portekiz’den iki kulübün katılacağını haber metnine ekledi.

 

Diğer yandan Avrupa Süper Ligi’nin 34 maçtan oluşacağı; maçların çarşamba ve cumartesi günü oynanacağı dahil birtakım format bilgilerine de yer verildi.

İşte, Avrupa Süper Ligi’nin hissedarları!

Football Leaks’in yayımladığı makalenin en çarpıcı yanı, organizasyondan elde edilen gelirlerin daha organizasyonun esamesi okunmadan paylaştırılması. 3 milyar Dolar’ın üzerinde kazanç sağlayacağı düşünülen Avrupa Süper Ligi’nin hissedarları şu şekilde;

 

  1. Real Madrid: yüzde 18.77
  2. Barcelona: yüzde 17.61
  3. Manchester United: yüzde 12.58
  4. Bayern Münih: yüzde 8.29

 

Dördüncü büyük hissedar olarak nitelendirilen Bayern Münih; bugün, Avrupa Süper Ligi’ne katılmayacağına dair bir açıklamada bulunmuştu.

“Infantino City’i kurtardı, City UEFA’yı yarı yolda bıraktı…”

Avrupa Süper Ligi’ni ters yüz etmeye odaklı belgelerde gündem dışı bir bilgiye de yer verilmiş. Paris Saint-Germain ve Manchester City’deki illegal para akışının UEFA Genel Sekreteri Gianni Infantino tarafından örtbas edildiği, her iki ekibe uygulanacak para cezasının yine aynı kişi aracılığıyla azaltıldığı iddia ediliyor. Manchester City yöneticileri, Football Leaks belgelerinin gerçek olmadığını savunup; takımın itibarına saldırı olarak niteledi.

Senin için hazırladığımız haberler