“Avrupa Süper Ligi için 25 yıl beklediler 48 saatte bitti!”

22.04.2021 - 19:19 | Son Güncellenme: 22.04.2021 - 19:33

İspanya Futbol Ligi La Liga’nın Başkanı Javier Tebas, Avrupa Süper Ligi için çarpıcı ifadeler kullanırken, FIFA Başkanı Infantino’ya ise ilginç bir göndermede bulundu. İşte detaylar…

“Avrupa Süper Ligi için 25 yıl beklediler 48 saatte bitti!”

AJANSSPOR-HABER

La Liga Başkanı Javier Tebas, İspanyol kulüplerin üst düzey yöneticileri ile Avrupa Süper Ligi kurulması girişimine karşı tutumlarına açıklık getirmek için yüksek katılımlı çevrim içi basın toplantısı düzenledi.

'Bu tehdit 20-25 yıldır vardı'

Tebas burada yaptığı açıklamada, "Avrupa Süper Ligi tehdidi 20-25 yıldır vardı. Ve nihayet bu tehdit gerçek oldu. Ama olumlu olan bu işin bitmesidir. 25 yıl beklediler, 48 saatte bitti” ifadesini kullandı.

'İngiltere'de yaşananlar etkili oldu'

İspanyol başkan, “Özellikle İngiltere'de yaşananlar, alınan kararlar, Fransa ve İtalya'daki tepkilerden sonra aktif olarak bu tehdit bir dönem daha ortadan kalkmıştır. Negatif olan ise bu sorunu nasıl çözeceğimizdir" değerlendirmesinde bulundu.

'Perez ya yalan söylüyor ya da...!

Real Madrid Kulübü başkanı Florentino Perez'in "Avrupa Süper Ligi projesi beklemede" açıklamasına da tepki gösteren Tebas, "Perez, gerçek bir değerlendirme yapmadı. Bu, 6 İngiliz kulübü, Alman kulüpleri asla böyle bir turnuvada yer almayacaklar. Avrupa Süper Ligi öldü. Gerçekçi olmak gerek. Perez ya yalan söylüyor ya da hata yapıyor" diye konuştu.

'Real ve Barça Şampiyonlar Ligi'ne devam edecek mi?'

Toplantıda sivri ifadeler kullanan Tebas, “Avrupa Süper Ligi'nde ısrar eden İspanyol devleri hakkındaki "Bakalım, göreceğiz Real Madrid ve Barcelona Şampiyonlar Ligi'nde oynamaya devam edecek mi?" sözleri de dikkat çekti.

Tebas: Infantino hakkında ciddi şüphelerim var

Tebas, "FIFA Başkanı Gianni Infantino'nın tutumunu nasıl değerlendiriyorsunuz?" sorusuna ise “Konuşması çok güçlüydü ama Süper Lig hakkındaki gerçekler söylediği ile aynı değil. Süper Lig kulüpleri, Infantino'nun kendilerini desteklediğini söylüyorlardı. Açık konuşmam gerek. Infantino ile ilgili çok ciddi şüphelerim var." yanıtını verdi.

Senin için hazırladığımız haberler