'Avrupa Süper Ligi' Ünal Aysal'ın projesi mi?

Eren Tuncay
19.04.2021 - 13:18 | Son Güncellenme: 19.04.2021 - 13:21

Galatasaray'ın eski başkanlarından Ünal Aysal'ın 2013 yılında yaptığı bir konuşma akıllara, "Avrupa Süper Ligi, Ünal Aysal'ın projesi mi?" sorusunu getirdi. İşte detaylar...

'Avrupa Süper Ligi' Ünal Aysal'ın projesi mi?

AJANSSPOR - HABER

Avrupa'nın önde gelen 12 takımı Real Madrid, Barcelona, Atletico Madrid, Manchester United, Manchester City, Liverpool, Arsenal, Chelsea, Tottenham, Juventus, Milan,ve Inter kendi liglerini kurduklarını açıkladı. Bu takımlar isim olarak 'Avrupa Süper Ligi'ni seçti.

İsmi dile getirmişti

'Avrupa Süper Ligi' ismi türk futbolseverler için yabancı değil. Galatasaray Başkanı olan Ünal Aysal, 19 Ekim 2013'te Londra’da Chelsea’nin ev sahipliğinde gerçekleşen ‘Futbolun Liderleri 2013’ zirvesine konuşmacı olarak katılırken 'Avrupa Süper Ligi' ismini dile getirmişti.

"Avrupa Süper Ligi kurmak istiyorum"

Avrupa Süper Ligi kurucuları arasında yer alan Juventus'un Başkanı Agnelli ile birlikte söz alan Aysal, “Önümüzdeki 5-6 yıl içinde Avrupa Süper Ligi kurmak istiyorum. İçinde Galatasaray’ın da olduğu 20 takımlı bir lig olacak” demişti.

2013 sezonunda Galatasaray, Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek finale yükselerek başarılı bir performans ortaya koymuştu. Sarı kırmızılılar o tarihten bu yana Avrupa'da başarılı sonuçlar almadı. UEFA'nın son açıkladığı başarıya göre kulüp sıralamasında Beşiktaş 28, Fenerbahçe 52, Galatasaray 64. sırada yer alıyor.

Senin için hazırladığımız haberler