Avrupa Süper Ligi'ne katılan takımlar yerel ligden çekilecek mi?

22.12.2023 - 19:23 | Son Güncellenme: 22.12.2023 - 19:25

Avrupa Adalet Divanı, Avrupa Süper Ligi için kararını verdi. Bu durum Avrupa Süper Ligi'ne katılan takımlar yerel ligden çekilecek mi? sorusunu gündeme getirdi. İşte detaylar...

Avrupa Süper Ligi'ne katılan takımlar yerel ligden çekilecek mi?

AJANSSPOR HABER

Avrupa Süper Ligi'nin yapılmasının önünde artık herhangi bir engel bulunmuyor. Avrupa'daki kulüpler yeni bir lige katılma konusunda artık özgürler. Peki Avrupa Süper Ligi'ne katılan takımların yerel ligden çekilmesi gerekiyor mu? İşte cevabı!

Yerel lige izin verilecek mi? 

Avrupa Süper Ligi'nin açıklandığı formatta, katılımcı kulüplerin yerel liglere de devam etmelerini kolaylaştıracak uygulamalara yer verildi. Buna göre; kulüplerin Avrupa Süper Ligi'ne hafta için yapacakları mücadelelerde devam edecekleri duyuruldu.

Yerel ligden çekilmek gerekiyor mu?

Avrupa Süper Ligi'nde katılan kulüplerin kendi yerel liglerinden çekilmelerini gerektirecek bir yaptırım bulunmuyor. Ancak UEFA ve FIFA, kulüpleri caydırmak için bazı yasaklar ve kısıtlamalara yer verebilir. Bu durumda takımların yerel liglerde de mücadele etmesi zora girebilir.

Avrupa Süper Ligi ne zaman duyuruldu?

Avrupa Süper Ligi, yıllardır futbol dünyasında konuşulan bir turnuva olarak dile getiriliyordu. Birçok tartışmanın ve önerinin ardından Real Madrid başkanı Florentino Perez ve beraberindeki 11 Avrupa kulübü 18 Nisan 2021'de yaptıkları duyuruda Avrupa Süper Ligi'ni kuracaklarını duyurdu.

Senin için hazırladığımız haberler