Avrupa Voleybol Şampiyonası çeyrek finalinde Romanya'nın rakibi Fransa

Aleyna Gürgen
08.09.2023 - 22:42 | Son Güncellenme: 08.09.2023 - 23:33

CEV Erkekler Avrupa Voleybol Şampiyonası son 16 turunda Bulgaristan’ı 3-0 yenen Fransa şampiyonada çeyrek finale yükselerek Romanya’nın ile eşleşti.

Avrupa Voleybol Şampiyonası çeyrek finalinde Romanya'nın rakibi Fransa

CEV Erkekler Avrupa Voleybol Şampiyonası son 16 turu karşılaşmaları hız kesmeden devam ediyor. Fransa bu akşam şampiyonanın son 16 turunda Bulgaristan ile mücadele etti. Bulgaristan’ın Varna şehrinde gerçekleşen karşılaşmayı 3-0 kazanan Fransa turnuvada çeyrek finale yükselen ikinci takım oldu. 

Misafir ekipten maç açılışı

Bu akşam Erkekler Avrupa Voleybol Şampiyonası son 16 turunda Fransa ve Bulgaristan karşılaştı. Maçın ilk setini alan ekip ise Fransa oldu. Misafir takım ilk sette Bulgaristan’ı 25-21 yenerek karşılaşmada 1-0 öne geçti.

Fransa avantajını katladı

Bulgaristan karşısında 1-0 öne geçen Fransa maçın ikinci setinde ise avantajını katladı. Karşılaşmanın ikinci setini de 25-21 kazanan ekip, Bulgaristan’ı setlerde 2-0 geride bıraktı ve önemli bir avantaj yakaladı. 

10 sayı farkla çeyrek final bileti

Bulgaristan, Fransa karşısında 2-0 geriye düştüğü maçta tutunamadı. Maçın üçüncü setini de 10 sayı farkla 25-15 kazanan misafir ekip, Bulgaristan'a set şansı tanımadı. Ev sahibi ekibi 3-0 mağlup eden Fransa turnuvadaki ikinci çeyrek final biletini kaptı. 

Avrupa Şampiyonası'nda ilk çeyrek final eşleşmesi nasıl?

Bu akşam Hırvatistan'ı son 16 turunda 3-2 yenen Romanya, CEV Erkekler Avrupa Voleybol Şampiyonası'nda çeyrek finale yükselen ilk takım oldu. Bulgaristan'ı 3-0 mağlup eden Fransa ise çeyrek finale yükselen ikinci takım olarak Romanya ile eşleşti. 

Fransa - Romanya maçı ne zaman?

CEV Erkekler Avrupa Voleybol Şampiyonası'ndaki ilk çeyrek final eşleşmesi Romanya - Fransa oldu. İki takım 11 Eylül Pazartesi günü Bulgaristan'ın Varna şehrinde yarı finale yükselebilmek için mücadele edecek. 

Senin için hazırladığımız haberler