Avrupa'da 4'te 4! İşte Spor Gazeteleri Manşetleri (14 Ekim 2022)

Akın Ungan
14.10.2022 - 08:29 | Son Güncellenme: 14.10.2022 - 11:46

UEFA Avrupa ve Konferans Ligi'nde Türkiye'yi temsil eden Fenerbahçe, Trabzonspor, Başakşehir ve Sivasspor bu haftaki maçlarını kazandı. Gazetelerin manşetleri süslendi.

Avrupa'da 4'te 4! İşte Spor Gazeteleri Manşetleri (14 Ekim 2022)

AJANSSPOR HABER

Ülkemizi Avrupa'da temsil eden takımlar gruplarda oynanan 4. hafta maçlarını kazandı. UEFA Avrupa Ligi'nde Fenerbahçe ile Trabzonspor, UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde ise Medipol Başakşehir ile Sivasspor, haftayı kayıpsız kapattı. Ayrıca son 16 turuna katılmayı garantileyen Fenerbahçe ve Başakşehir, Türkiye'nin UEFA ülke puanı sıralamasına ekstra katkıda bulundu.

Fener tarihinde ilk

UEFA Avrupa Ligi B Grubu'nda yoluna namağlup devam eden Fenerbahçe, 4. haftada AEK Larnaca'ya konuk oldu. Güney Kıbrıs ekibi ile oynadığı zorlu mücadeleden 2-1 galip ayrılmayı başaran Sarı-Lacivertliler, son 16 biletini de cebine koydu. B Grubu'nda lider olan Jesus ve öğrencileri, grup maçları bitmeden ikinciliği garantiledi. Fenerbahçe böylece, tarihinde ilk kez 4. hafta sonunda UEFA Avrupa Ligi gruplarından çıkmayı garantilemiş oldu.

"Kanarya'dan Ada turu"

4. hafta sonunda UEFA Avrupa Ligi'nde son 16 turu biletini kapan Fenerbahçe, basında geniş yer buldu. Sabah Spor, Güney Kıbrıs Rum Kesimi takımlarından AEK Larnaca karşısında, deplasmanda 2-1 kazanan Fenerbahçe'nin tur atlamayı garantilemesine şu başlıkla vurgu yaptı: "Kanarya'dan Ada turu"

Akyazı'da görkemli zafer

Geçtiğimiz sezonun Süper Lig şampiyonu Trabzonspor, bu sezonki performansıyla eleştirilmeye başlandı. Bordo-Mavili kulüp, Avrupa'da da istikrar yakalayamazken Monaco karşısında alınan görkemli galibiyet camiaya büyük moral oldu. Fransa'da 3-1 kaybedilen mücadelenin ardından UEFA Avrupa Ligi H Grubu 4. haftasında Akyazı'da oynanan maçı Karadeniz ekibi 4-0 kazanmayı başardı.

"Fırtına Monaco'yu yuttu"

Monaco'ya, Avrupa kupalarında tarihinin en ağır yenilgilerinden birini tattıran Trabzonspor, grupta 2. sıraya yükselmeyi başardı. Monaco Kasım 2018'de Club Brugge'a 4-0 yenilmişti. Bu mağlubiyetin ardından Trabzon'da da benzer hezimete uğrayan Fransızlar, unutmak isteyeceği bir gece yaşadı. Trabzonspor'un zaferi Akşam Spor'da "Fırtına Monaco'yu yuttu" başlığı ile yorumlandı.

Başakşehir de turladı

Ülkemizi UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde başarıyla temsil eden Medipol Başakşehir, Rigas Skola'yı ağırladığı mücadeleyi net skorla kazanmayı bildi. Emre Belözoğlu ve öğrencileri rakibini 3-0 yendi. A Grubu'nda namağlup lider olan İstanbul ekibi de Fenerbahçe'nin Avrupa Ligi'nde yaptığı gibi son 16 turu biletini kaptı.

"Şehrin yüzü gülüyor"

Rigas Skola'yı Deniz Türüç ve Stefano Okaka'nın (2) golleri ile geçmeyi başaran Medipol Başakşehir'in bu galibiyeti Milliyet'e "Şehrin yüzü gülüyor" başlığını attırdı.

Sivas Kosova'dan lider çıktı

Spor Toto Süper Lig'de yeni sezona beklentinin altında başlayan Demir Grup Sivasspor ise Avrupa'da kazanmayı başardı. UEFA Avrupa Konferans Ligi G Grubu'nda mücadele eden Yiğidolar, geçtiğimiz hafta Sivas'ta 4-3 yenildiği Ballkani'ye konuk oldu. Kırmızı-Beyazlı ekip Kosova temsilcisi karşısında 2-1 kazandı. Ayrıca Sivasspor, bu galibiyetle puanını 7 yaparak, grup liderliğini aldı.

İlgini Çekebilir
Dört dörtlük muhteşem gece!
Habere Git

"Yiğido'dan süper dönüş"

Maçın 36 dakikasında Thaqi'nin golüne engel olamayarak 1-0 geriye düşen Sivasspor, ikinci yarıda oynadığı iyi futbolla kazanmayı bildi. Kırmızı-Beyazlılar 72'de Hakan Arslan'ın golüyle eşitliği yakalarken, 81. dakikada sahneye çıkan Angielski ile 2-1 öne geçti. Sivasspor'un bu geri dönüşüne Posta Spor kayıtsız kalmadı. Gazete, "Yiğido'dan süper dönüş" başlığını attı.

Senin için hazırladığımız haberler