Avrupa'da aynı kader! Önce Fenerbahçe, şimdi Galatasaray...

27.11.2018 - 22:00 | Son Güncellenme: 27.11.2018 - 22:00

Avrupa'daki temsilcilerimizin son yıllarda sık sık Rusya veya Ukrayna ekipleriyle eşleşmesi dikkat çekiyor.

Fenerbahçe'nin üst üste Avrupa Ligi'nde karşılaştığı Rus ve Ukrayna takımlarıyla oynadığı maçlar hep gergin dönemlere denk gelmişti. Bu kez aynı talihsizliği Galatasaray yaşıyor. 

Shakhtar'ın stadına bomba atıldı

Fenerbahçe, daha önce Ukrayna'da iç savaşın yaşandığı dönem olan 2015-2016 sezonunda, Şampiyonlar Ligi ön elemesi 3. turunda Ukrayna ekibi Shakhtar ile eşleşmişti. Sarı-lacivertliler, İstanbul'daki 0-0'lık maçın rövanşını 5 Ağustos'ta Ukrayna'da oynanmış ancak Shakhtar'ın stadı patlamalar nedeniyle hasar aldığı için mücadele, Donetsk yerine Lviv şehrinde oynatılmıştı. Karşılaşmayı 3-0 kaybeden Fenerbahçe, Devler Ligi'ne ön elemede veda etmişti.

Aynı sezonda Lokomotiv ile de eşleşti

Fenerbahçe aynı sezon Şampiyonlar Ligi ön elemesinde saf dışı kalınca yoluna Avrupa Ligi'nde devam etmişti. Ancak bu kez de karşısına, Suriye'de düşürülen Rusya savaş uçağı nedeniyleTürkiye ile Rusya'nın ilişkilerinin bozulduğu dönemde Lokomotiv Moskova çıkmıştı.

Rusya, özel uçağa izin vermedi

İlk maçta İstanbul'da 2-0 kazanan Fenerbahçe, 25 Şubat 2016'da Moskova deplasmanına gitmişti ve 1-1'lik beraberlikle son 16'ya kalmayı başarmıştı. Ancak Moskova'ya gidişte, Rusya, Türkiye ile yaşanan siyasi kriz dolayısıyla özel uçağa izin vermemiş, kafile Rusya'ya tarifeli uçakla gitmek zorunda kalmıştı.

Fransa'da terör saldırısı, rakip Monaco

Sarı-lacivertlilerin, 2016-2017 sezonu başında Şampiyonlar Ligi ön elemesinde Monaco ile eşleştiği dönem de Fransa'da gerginliğin olduğu bir zamana denk gelmişti. Çünkü 15 Temmuz 2016'da Fransa'nın Nice şehrinde ulusal gün kutlaması varken 84 kişinin hayatını kaybettiği bir terör saldırısı gerçekleşmişti ve ülkede kaos hakimdi. Bunun sonucunda da güvenlik önlemleri üst düzeydeydi. Sarı-lacivertliler o eşleşmede iç sahada 2-1 kazanmasına rağmen deplasmanda 3-1 yenilerek elenmişti.

Zorya maçı öncesi taraftara saldırı

Aynı sezon Devler Ligi'ne veda ettikten sonra Avrupa Ligi'nde yoluna devam edip gruplara kalan Fenerbahçe'nin gruptaki rakiplerinden biri de Ukrayna temsilcisi Zorya'ydı. Sarı-lacivertliler, Rusya ile Ukrayna ilişkilerinin hala gergin olduğu dönemde 15 Eylül 2016'da Ukrayna ekibiyle deplasmanda karşılaşmış ve 1-1 berabere kalmıştı.

Türk taraftar uçaktan indirildi

O mücadele öncesi Ukraynalı holiganlar, Türk taraftarlara saldırmış ve olaylarda yaralanan Fenerbahçeli taraftarlardan Emin Şimşek, İstanbul'a dönmek için bindiği uçaktan, pilotun talimatı üzerine sağlığı düşünülerek indirilmişti.

Aynı sezon bir rakip de Rusya'dan

2016-2017 sezonunda yaşananlar bununla da kalmadı ve Fenerbahçe, Avrupa Ligi'nde gruptan çıktıktan sonra bu kez de Rusya temsilcisi Krasnodar ile eşleşti. UEFA, Rusya'da oynanacak olan Krasnodar-Fenerbahçe karşılaşmasını 'Yüksek riskli maç' statüsüne alıp güvenlik önlemleri için iki kulübü de uyarmıştı. 16 Şubat 2017'de oynanan maçı 1-0 kaybeden Fenerbahçe, rövanşta rakibiyle 1-1 berabere kalınca Avrupaya veda etmişti.

Bu kez de Galatasaray, Rusya'da

Fenerbahçe'nin Ukrayna ve Rusya takımlarıyla serüveni böyleyken son olarak bu sezon da Galatasaray, ezeli rakibiyle aynı kaderi paylaştı. Şampiyonlar Ligi'nde grupta Rus ekibi Lokomotiv Moskova ile eşleşen ve İstanbul'da 3-0 kazanan Galatasaray, Rusya-Ukrayna gerginliğinin tekrar patlak verdiği bu dönemde Moskova deplasmanına gitti.

Sular durulmuyor!

Geçtiğimiz günlerde Rusya, kara sularına dahil olduğu gerekçesiyle Ukrayna'ya ait üç savaş gemisine ateş açıp el koymuştu. Bu olay iki ülke arasındaki gerginliği daha da tırmandırmış ve savaşın başlangıcına ramak kaldığı iddia edilmişti. Hatta son olarak Ukrayna Parlamentosu, Rusya ile sınırı olan bölgelerde 30 gün sıkıyönetim ilan etti.

Yönetim, bakanlıkla temasta

Galatasaray yönetiminin de deplasmana gittikleri Rusya'da bir sorun yaşanmaması için sürekli dış işleri bakanlığı ile temasta olduğu ve güvenlik önlemlerini artırdığı belirtilirken temsilcimizin, UEFA'dan maçın oynanacağı yerin değiştirilmesi için UEFA'ya başvurması gerektiği gündeme düşmüştü.

Galatasaray, Lokomotiv Moskova ile Şampiyonlar Ligi grup maçını 28 Kasım'da oynayacak.

 AJANSSPOR - DETAY HABER

 

Senin için hazırladığımız haberler