Avrupa'da başarının formülü çok açık!

29.04.2016 - 15:18 | Son Güncellenme: 29.04.2016 - 15:23

Galatasaray Erkek Basketbol Takımı’nın EuroCup’ı kazanmasıyla birlikte görüldü ki sarı kırmızılı ekip bütün branşlarda Avrupa başarısına kulüple özdeşleşmiş Türk antrenörlerle ulaşıyor.

AJANSSPOR- Ülke basketbolunun yetiştirdiği en önemli antrenörlerden biri olan Ergin Ataman, Siena ve Beşiktaş ile kazandığı Avrupa kupalarına Galatasaray ile bir yenisini ekledi. Zorlu EuroCup maratonundan alnının akıyla çıkan Ataman, şimdiden adını Galatasaray tarihine altın harflerle yazdırmış durumda.

Aynı zamanda A Milli Erkek Basketbol Takımı’nın da baş antrenörlüğü görevini üstlenen 50 yaşındaki antrenör her fırsatta koyu bir Galatasaraylı olduğunu dile getiriyor. Galatasaray Spor Kulübü tarihine baktığımızda da Avrupa kupalarının kulüple özdeşleşmiş Türk antrenörlerle geldiği görülüyor.

2000 UEFA Kupası!
Futbolculuk dönemi bir yana Galatasaray teknik direktörü olarak kazandığı başarılar, Fatih Terim’i Galatasaray taraftarları arasında farklı bir yere koyuyor. Sarı kırmızılı formayı 11 sene terleten Terim, 3 farklı dönemde Galatasaray’ı çalıştırmış ve kazandığı 6 lig şampiyonluğunun yanı sıra 2000 yılında elde edilen UEFA Kupası’nın en büyük mimarlarından biri olarak ön plana çıkmıştı.

2014 Kadınlar Euroleague!
Antrenörlük kariyerine 1988 yılında Galatasaray alt yapısında başlayan Ekrem Memnun iki farklı dönemde Galatasaray’ı çalıştırdı. 1999 senesinde Euroleague’de elde edilen üçüncülükte büyük pay sahibi olan Memnun, 2014’te Euroleague kupasının ilk kez Türkiye’ye gelmesini sağladı. 

2009 Kadınlar EuroCup!
O sezona Cem Akdağ yönetiminde başlayan Galatasaray, sezon ortasında şok bir ayrılık yaşadı. Akdağ yerine Okan Çevik getirilirken Galatasaray, Eurocup’ta mutlu sona ulaştı. Basketbolculuk kariyerine Galatasaray’da başlayan Akdağ, genç yaşta sakatlanarak profesyonel hayatına nokta koymuştu. Akdağ, aynı zamanda Galatasaray Spor Kulübü üyesi. Akdağ’dan aldığı mirası iyi değerlendiren Okan Çevik de Galatasaray Lisesi mezunu.

Tekerlekli sandalye basketbolu efsanesi Sedat İncesu!
Galatasaray tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı, ülke tarihinin Avrupa’da en başarılı takımlarından bir tanesi. Sedat İncesu’nun çalıştırdığı takım son 8 yılda 5 Avrupa, 4 de Kıtalar Arası şampiyonluk kazandı. Yaşadığı zorluklara rağmen camiayı bırakmayan İncesu, artık bir Galatasaray efsanesi. 

Senin için hazırladığımız haberler