Avrupa’da bir Türk: Ercan Kara, Rapid Wien ile gol krallığına yürüyor

14.03.2021 - 21:04 | Son Güncellenme: 14.03.2021 - 21:08

Dış haberler... Avusturya Bundesliga ekiplerinden Rapid Wien oyuncusu Ercan Kara, bu yıl takımıyla harikalar yaratmaya devam ediyor. En son bugün oynanan Hartberg maçında 2 gol, 1 asist yapan Kara, takımının gol yollarındaki en etkili silahı haline geldi. Türk asıllı forvet, takımıyla birlikte hem şampiyonluğa hem de gol krallığına yürüyor. İşte detaylar...

Avrupa’da bir Türk: Ercan Kara, Rapid Wien ile gol krallığına yürüyor

AJANSSPOR - DIŞ HABER

Rapid Wien, Türk futbolcularıyla spor basınının gündemine gelmeyi sürdürüyor. 17’lik Yusuf Demir’in Barcelona’nın hedef transferi haline gelmesiyle başlayan sürecin diğer tarafında Ercan Kara var. Bu yıl, Avusturya Bundesliga’da 17 kez ağları sarsmayı başaran Kara, Rapid Wien’in en skorer ismi. Dietmar Kühbaer’in 31 maçta forma şansı verdiği oyuncu, 17 kez gol atıp, 8 kez asist yapmasını bilmiş. Nitekim, bugün oynanan Hartberg maçında da asist yapmayı ihmal etmedi.

Ercan Kara, Avrupa’yı sallıyor!

2016 yılında Austria Wien’de yetersiz bulunup amatör lige yollanan Ercan Kara, azmedip tekrar ülkenin en yüksek ligine geri dönmeyi başardı. SV Horn’daki performansıyla parmak ısırtan futbolcu, 2020 Ocak ayında 200 bin Euro bedelle Austria Wien’in ezeli rakibi Rapid Wien’in yolunu tuttu. Ercan Kara, ilk sezon 9 maça çıkıp 3 gol, 1 asist yapsa da bu yıl takımının 1 numaralı golcüsü. Bu yıl 32 maça çıkan Ercan, 17 gol, 8 asistle takımını şampiyonluk yarışına dahil etti.

Ercan Kara, gol krallığı yarışında 19 gollü Petson Daka'nın hemen arkasında geliyor.

Senin için hazırladığımız haberler