Avrupa'da destan yazan Qarabağ Sözcüsü Anar Hajiyev, Radyospor'a konuştu

Burak Alaca
19.02.2024 - 23:01 | Son Güncellenme: 22.02.2024 - 22:58

UEFA Avrupa Ligi'nde Braga'yı deplasmanda 4-2 mağlup ederek dünyanın dikkatini çeken Azerbayan ekibi Qarabağ'In Basın Sözcüsü Anar Hajiyev, Radyospor'a konuştu.

Avrupa'da destan yazan Qarabağ Sözcüsü Anar Hajiyev, Radyospor'a konuştu

AJANSSPOR - HABER

UEFA Avrupa Ligi son 32 turunda Portekiz ekibi Braga'yı deplasmanda 4-2 mağlup ederek dünyanın dikkatini çeken Azerbaycan temsilcisi Qarabağ'ın Basın Sözcüsü Anar Hajiyev, Radyospor'daki "Bahse Gireriz" programında Caner Aydaş'a konuştu.

"Çok iyi bir takıma karşı kazandık"

Braga maçına olan yaklaşımlarının farklı olduğunu belirten Anar Hajiyev "Öncelikle şunu söylemeliyim ki Azerbaycan tarihinde ilk kez mücadele ettik play-off'ta. O yüzden takımın özel bir yaklaşımı vardı. Hem kulüp olarak hem takım olarak özel bir gözle baktık maça. Herkes oradan iyi bir netice ile oradan dönüleceğine inanıyordu. Tabi ki de 4 gol biraz dünyaya bir sürpriz oldu. Çok iyi bir takıma karşı kazandık." dedi.

"Ne yapacaklarını biliyorduk"

Braga maçına iyi hazırlandıklarını vurgulayan basın sözcüsü "Uzun zamandır teknik direktörümüz Kurban Kurbanov ve hocalarımız Braga'yı izliyolardı. Rakibi iyi ve derin bir şekilde analiz ettiler. O yüzden nerede ne zaman ne yapılacağını biliyorduk. Netice de ortada gördüğünüz gibi" dedi.

İlgini Çekebilir
UEFA Avrupa Ligi play-off turu ilk maçları yarın oynanacak
Habere Git

"Çoşkuyu görünce yorgunluğumuzu unuttuk"

Maç dönüşü Azeri seyircisinin çoşkusunu dinleyiciler ile paylaşan Hajiyev "Azerbaycan'da futbolculara, teknik ekibe, bütün kulübe tebrikler yağdı. Medya ve taraftarlar bizi çoskuyla karşıladı. Çok yorgunduk ama o çoşkuyu gördükten sonra bunu atlattık. Maça hazırlandık, maç saatini bekliyoruz." dedi.

"Coşkulu bir tribün önünde oynamayı bekliyoruz"

Azerbaycan'da oynanacak rövanşta tribünlerin kapalı gişe olmasını beklediğini belirten yetkili "31 bin bilet satışa çıkardık, tamamının bitmesi bekleniyor. Şu an 27 bin civarında satıldı. Kalan iki günde tükenecektir. Dolu tribünler, çoşkulu bir taraftarn önünde iyi bir maç çıkarmayı bekliyoruz." dedi.

"Turu geçip kimin geleceğini göreceğiz"

Azerbaycan'da turu geçmek istediklerini söyleyen Hajiyev "Üst turda Premier League'den 3 takım, İtalya, İskoçya, Çekya gibi ülkelerden eşleşme ihtimalimiz olan takımlar var. Onları anlatmak için ilave bir söze gerek yok. Güçleri ortada... Takımların bize nasıl geleceği önemli. Bunlar maçtan sonra konuşulabilicek konular. Önümüzde ağır bir maç var. Bu maça çok konsantreler. 8 takım ortada, güçleri belli ve Avrupa tarafından tanınmış takımlar. Bu turu geçip kimin geleceğini göreceğiz." cümlelerini ekledi.

Rövanş bu perşembe

Son 16 turunda çıkacak takım bu perşembe 20.45'te Azerbaycan'da oynanacak maçın ardından belli olacak.

Senin için hazırladığımız haberler