UEFA ülke puanı sıralamasındaki son durum ne? Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş...

03.10.2024 - 21:22 | Son Güncellenme: 04.10.2024 - 00:18

Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'ın Avrupa Ligi’ndeki maçları sonrasında Türkiye’nin UEFA ülke puanı kaç oldu? Türkiye, UEFA ülkeler sıralamasında ne durumda?

UEFA ülke puanı sıralamasındaki son durum ne? Galatasaray, Fenerbahçe, Beşiktaş...

AJANSSPOR - HABER

Galatasaray, UEFA Avrupa Ligi'nde Letonya ekibi Rigas Skola ile 2-2, Fenerbahçe ise Twente ile 1-1 berabere kaldı. Türkiye, temsilcilerimiz Galatasaray ve Fenerbahçe'nin beraberlikleri ile UEFA ülke puanında 0.400 puan kazandı. Beşiktaş ülke puanına katkı sağlayamadı. İşte detaylar…

Galatasaray'dan ülke puanına katkı

Türkiye, bu akşam temsilcimiz Galatasaray'ın Avrupa Ligi'nde Dries Mertens ve Yunus Akgün'ün golleriyle Rigas FS ile 2-2 berabere kaldığı karşılaşmadan 0.200 ülke puanı kazandı. Türkiye'nin UEFA ülke puanındaki puanı 37.100 olurken sıralamadaki 10.'luğumuzu koruduk.

Fenerbahçe’den beraberlik katkısı

Fenerbahçe, Avrupa Ligi’nde Twente ile yenişemedi. Sarı-Lacivertli temsilcimiz 1-0 geriden geldiği karşılaşmada Dusan Tadic ile 71. dakikada beraberliği buldu. 1-1 beraberlikle biten maçın ardından Fenerbahçe 1 puan aldı ve UEFA ülke puanına ise 0.200 puan katkı sağladı.

Galatasaray ve Fenerbahçe'nin katkıları ile Türkiye'nin UEFA ülke puanında durumu 37.300 oldu.

İlgini Çekebilir
CANLI | Rigas Skola - Galatasaray
Habere Git

Beşiktaş puan alamadı

Temsilcimiz Beşiktaş bu akşam Avrupa Ligi’nde Eintracht Frankfurt karşısında 3-1 mağlup oldu. Siyah-Beyazlı ekip karşılaşmadan puan alamadı ve ülke puanına katkıda bulunamadı.

Türkiye ve Çekya'nın gözü dokuzuncu sırada

Türkiye, UEFA ülke puanında Çekya'nın hemen ardında 10. sırada yer alıyor. UEFA ülke puanında dokuzuncu sırada yer alan ülkenin lig ikincisi 2026-27 sezonunda Şampiyonlar Ligi'ne üçüncü eleme turundan katılım hakkı elde edecek.


Senin için hazırladığımız haberler