Başakşehir ve Sivasspor'a UEFA'dan kesinti

Salim Manav
25.12.2021 - 10:04 | Son Güncellenme: 25.12.2021 - 10:55

UEFA, pandemideki 615 milyon Euro’luk zararı 4 yıla yaydı ve kulüplere geliri oranında kesinti kararı aldı. Başakşehir ve Sivas UEFA’ya ödeme yapacak.

Başakşehir ve Sivasspor'a UEFA'dan kesinti

Süper Lig’de 2019-20 sezonunda şampiyon olan Başakşehir ülkemizi Şampiyonlar Ligi’nde, 4. bitiren Sivasspor ise UEFA Avrupa Ligi’nde temsil ederken 2 kulübün de Avrupa macerası borçla noktalandı.

Covid-19’un 2019-20 sezonuna olumsuz etkisi nedeniyle toplam gelir kaybının 615 milyon Euro olduğunu açıklayan UEFA İcra Kurulu, 22 Eylül 2021’deki toplantısında bu etkiyi 4 sezona yayma kararı aldı.

Her kulübe geliri oranında kesinti

Spor Arena'nın haberine göre; UEFA organizasyonlarına katılan her kulübe toplam kazançlarıyla orantılı bir kesinti yapılmasına karar verilirken Medipol Başakşehir ve Sivasspor’a da fatura çıktı.

Buna göre 2020-21 sezonunda Şampiyonlar Ligi’nden toplam 23 milyon 66 bin Euro kazanan Başakşehir’in negatif etki payı 934 bin Euro olarak hesaplanırken, UEFA’ya 329 bin Euro ödenmesine karar verildi.

Sonraki gelirlerden mahsup edilecek

Kulübe gönderilen yazıda bu rakamın UEFA tarafından kulübe gelecekte yapılacak ödemelerden mahsup edileceği vurgulandı. Yine aynı dönemde UEFA Avrupa Ligi’nde mücadele eden Sivasspor da benzer bir yazı alırken, Yiğidolar’ın ise Avrupa kupalarına sonraki katılımında elde edeceği gelirin 1.2 milyon Euro’su UEFA tarafından aynı gerekçeyle kesilecek.

'UEFA'nın ciddiyetine yakışmaz'

Sivasspor Başkanı Mecnun Otyakmaz, UEFA tarafından kendilerine gönderilen yazının şaşkınlığını yaşadıklarını ifade etti. UEFA’nın gelir kaybını kulüplere fatura etmesinin doğru olmadığını belirten Otyakmaz “UEFA’nın ‘Biz size fazla ödeme yaptık, sonra hesaplayacağız’ tavrı doğru değil. Bu durum UEFA’nın ciddiyetine yakışmaz” dedi.

Senin için hazırladığımız haberler