Avrupa'da Oynayan Türk Futbolcular Bu Hafta Neler Yaptı? Goller ve Asistler…

Ali Bozkurt
14.09.2022 - 10:35 | Son Güncellenme: 14.09.2022 - 10:46

Avrupa'da oynayan milli oyuncularımız attığı goller ve asistlerle gündeme gelmeye devam ediyorlar. Merih Demiral, Enes Ünal ve diğerleri bu hafta neler yaptı? Detaylar...

Avrupa'da Oynayan Türk Futbolcular Bu Hafta Neler Yaptı? Goller ve Asistler…

AJANSSPOR HABER

Avrupa takımlarında oynayan Türk oyuncular attığı gollerle gündeme gelmeye devam ediyorlar. Bazı oyuncularımız ise asist ve performanslarıyla dünya basınında yer almaya başladılar. Peki Yurt dışında oynayan Türk oyuncularımız bu hafta neler yaptı? Hangi oyuncumuz gol atarken hangisi asist katkısı vermeyi başardı? İşte detaylar...

Ünal’dan ilk galibiyet 

İspanyol ekiplerden Getafe için oynayan Enes Ünal, Real Sociedad karşılaşmasını 2-1 kazanan takımını sevindirdi. 45+5’te attığı gol ile takımını 1-0 öne geçiren 25 yaşındaki futbolcu 48. dakikada Carles Alena’nın attığı golün de asistini yaptı. Böyle İspanyol ekip bu sezon La Liga’daki ilk galibiyetini aldı. Getafe güncel olarak 1 galibiyet, 1 beraberlik ve 3 mağlubiyet ile 4 puana sahip ve La Liga’da 18. sırada. 

Merih’in golü zafere yetmedi

Serie A ekiplerinden Atalanta forması giyen Merih Demiral pazar günü bir diğer İtalyan kulüp Cremonese’ye karşı sahadaydı. Demiral 74. dakikada fileleri havalandırdı ve siyah-mavili ekibi 1-0 öne geçirmeyi başardı. Fakat 24 yaşındaki stoperin golü zafer için yeterli olmadı. Emanuele Valeri 78. dakikada attığı gol ile maç skorunu 1-1 olarak belirledi. Merih Demiral’ın takımı Atalanta’nın güncel olarak 4 galibiyet ve 2 beraberliği bulunuyor. Siyah-mavili ekip 14 puan ile Serie A’da Napoli’den hemen sonra, 2. sırada yer alıyor. 

İlgini Çekebilir
Merih Demiral'ın golü Atalanta'ya yetmedi
Habere Git

İlk puanın asisti Yılmaz’dan golü Özyakup’tan

Burak Yılmaz, Oğuzhan Özyakup, Doğan Erdoğan ve Tunahan Taşçı’nın forma giydiği Hollandalı takım Fortuna Sittard, NEC ile karşılaştığı maçta 1-1 berabere kaldı. Oğuzhan Özyakup 71. dakikada attığı gol ile fileleri havalandırırken golün asistini Burak Yılmaz yaptı böylece Sittard sezonun ilk puanını aldı. 1 beraberlik ve 5 mağlubiyet ile 1 puanı olan Hollandalı ekip Everdisie’da 18. sırada bulunuyor.

Çukur ilk golünü attı

Belçikalı ekip Dender için Lierse Kempenzonen karşılaşmasında forma giyen Tiago Çukur ilk golünü attı. Dender, Çukur’un 52. dakikada fileleri havalandırdığı maçı 3-2 kaybetti. Çukur, Fenerbahçe’den kiralık olarak Dender’e katılmıştı. Belçikalı ekip 1 beraberlik ve 4 mağlubiyet ile Belçika 2. Ligi’nde 12 sırada. 

İlk gol Kökçü’den

Hollandalı ekip Feyenoord için forma giyen Orkun Kökçü ile takımı Sparta karşılaşmasını 3-0 kazandı. 85 dakika sahada kalan Kökçü 5. dakikada fileleri havalandırmayı başardı. Kökçü’nün ekibi Feyenoord 5 galibiyet ve 1 beraberlikten aldığı 16 puan ile Eredivisie’da 2. sırada bulunuyor.

İtalya’da Türk karşılaşması

Kaan Ayhan ve Mert Müldür’ün İtalyan ekibi Sassuolo, Udinese ile olan karşılaşmasından puansız döndü. Siyah-yeşilli ekibin 3-1 kaybettiği maçta Mert Müldür forma giymezken Kaan Ayhan 45 dakika sahada kaldı. Udinese forması ile sahada olan Tolgay Arslan da Ayhan gibi 45 dakika sahada kaldı. Sassuolo 1 galibiyet, 3 beraberlik ve 2 mağlubiyet ile aldığı 6 puanla Serie A’da 13. sırada yer alırken Udinese ise 4 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 mağlubiyetin getirdiği 13 puan ile ligde 4. sırada.

İlkhan’dan büyük hata

Serie A ekiplerinden Torino için forma giyen Emirhan İlkhan, Inter ile karşılaştıkları maça hatası ile damga vurdu. Maça 69. dakikada dahil olan ve İlkhan, 88. dakikada Brozovic'e gelen top ile tedirginlik yaşayarak topa müdahale etmedi. Pozisyonun devamında Hırvat yıldızın topu filelere göndermesi ile Torino maçtan 1-0 mağlubiyet ile ayrıldı. Hatası ile gündem olan genç futbolcu Twitter üzerinden bir özür açıklaması yaptı ve şunları söyledi: ‘’ Hatamın sonucundan dolayı çok üzgünüm. Bu tür hataların bize yeni dersler verdiğini bilerek daha çok çalışmaya devam edeceğim. Destekleriniz için teşekkür ederim.’’

İlgini Çekebilir
Emirhan İlkhan, Torino'nun tarihine geçti
Habere Git

Fenerbahçe’nin rakibinden sezon ilkleri

Avrupa Ligi’nde Fenerbahçe’nin rakibi olan ve Doğan Alemdar’ın da forma giydiği Fransız ekip Rennes, Auxerre ile karşılaştığı maçta 2 sezon ilkini beraber yaşadı. Rakibini 5-0’lık üstünlükle yenen Rennes bu sezon ilk kez kalesini gole kapattı ve 3’ten fazla fark ile galip geldi. Kaleci Alemdar bu maçta forma giymedi. Fenerbahçe ile 15 Eylül Perşembe günü saat 22.00’de Fransa’daki Roazhon Park’ta karşılaşacak olan Fransız ekip, güncel olarak 3 galibiyet, 2 beraberlik ve 2 mağlubiyetten aldığı 11 puan ile Ligue 1’de 3. sırada yer alıyor.

Kabak’ın ekibinden ezici üstünlük

Ozan Kabak’ın forma giydiği Alman ekip Hoffeheim, Mainz ile karşılaştığı maçı 4-1 galibiyetle tamamladı. Temsilcimiz Ozan Kabak maçta 90 dakika forma giyerken takımına gol veya asist katkısı sağlayamadı. Alman ekip güncel olarak 4 galibiyet ve 2 mağlubiyet ile 12 puana sahip ve Bundesliga’da 4. sırada bulunuyor. 

Diğer temsilcilerimizin ne durumda?

Yurtdışında forma giyen diğer temsilcilerimiz, takımları ve takımlarının liglerindeki sıralamaları ise şu şekilde: 


Hakan Çalhanoğlu: Inter (4 galibiyet, 2 mağlubiyet ile 12 puan) Serie A’da 6. sırada

Zeki Çelik: A.S. Roma (4 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 mağlubiyet ile 13 puan) Serie A’da 5. Sırada

Çağlar Söyüncü: Leicester City (1 beraberlik ve 5 mağlubiyet ile 1 puan) Premier Lig’de 20. sırada

Salih Özcan: Borussia Dortmund (4 galibiyet ve 2 mağlubiyet ile 12 puan) Bundesliga’da 5. sırada

Ozan Tufan ve Doğukan Sinik: Hull City (3 galibiyet, 2 beraberlik ve 4 mağlubiyet ile 11 puan)

Championship’de 15. sıradaCengiz Ünder ve Bartuğ Elmaz: Marsilya (6 galibiyet ve 1 beraberlik ile 19 puan) Ligue 1’de 2. sırada

Halil Dervişoğlu: Burnley (3 galibiyet, 5 beraberlik ve 1 mağlubiyet ile 14 puan) Championship’de 5. sırada

Okay Yokuşlu: West Brom (1 galibiyet, 6 beraberlik ve 1 mağlubiyet ile 9 puan) Championship’de 18. sırada

Ömer Faruk Beyaz: Magdeburg (2 galibiyet, 1 beraberlik ve 5 mağlubiyet ile 7 puan) Alman 2. Ligi’nde 15. sırada 

Güven Yalçın: Genoa (2 galibiyet, 2 beraberlik ve 1 mağlubiyet ile 8 puan) İtalyan 2. Ligi’nde 9. sırada

Rıdvan Yılmaz: Rangers (4 galibiyet, 1 beraberlik ve 1 mağlubiyet ile 13 puan) İskoç Primiership’de 2. sırada

Senin için hazırladığımız haberler