Avrupa'da oynayan Türk oyuncuların performansı

05.02.2020 - 00:44 | Son Güncellenme: 04.02.2020 - 23:22

Avrupa'da ülkemizi temsil eden futbolcuların istatistikleri göz doldurmaya devam ediyor. Avrupa şampiyonası öncesi kim ne yaptı?

Avrupa'da oynayan Türk oyuncuların performansı

A Milli Futbol Takımı'mızın da Avrupa'nın önemli liglerinde forma giyen yıldız oyuncularımız performanslarıyla göz doldurmaya devam ediyor.  EURO 2020'de verdikleri performans ile Türkiye'nin gönüllerine giren oyuncularımız kendi liglerinde de takımlarını sırtlamaya başladı. İşte isim isim Avrupa'da oynayan Türk oyuncuların performansı. 

Ali Bozkurt/ Ajansspor

Hakan Çalhanoğlu

İtalya kupası maçında Torino'ya 2 gol atarak Milan'ın tur atlamasını sağlayan Hakan Çalhanoğlu, ligde de Verona'ya atıığ frikik golüyle takımına 3 puan kazandırmayı bildi. Hakan Çalhanoğlu oynadığı son 2 maçta 3 gol katkısı sağlayarak takımını sırtlamaya başladı.

Son 2 Maç

Gol: 3

Asist: 1 

 

Kaan Ayhan

Bundesliga takımlarından Fortuna Düsseldorf'ta forma giyen milli futbolcumuz Kaan Ayhan, ligin 20. haftasında Eintracht Frankfurt'a karşı oynadığı oyun ve attığı golden dolayı Kicker dergisi tarafından "Haftanın en iyi 11'inde" yer aldı. Kaan Ayhan, maçın ilk golünü frikikten atarak takımının 1 puan almasında katkı sağladı. Ayrıca maç içinde oynadığı oyun ile Maçın Adamı seçildi. 

 

Enes Ünal

La Liga'da 19 maça çıkan genç oyuncumuz Enes Ünal 4 gol katkısı sağladı. Gelişimi her geçen gün yükselen 22 yaşındaki milli oyuncu,  oynadığı 19 maçın 14 tanesine sonradan oyuna girdi. Sonradan girdiği maçta ise  1 asist katkısı sağladı. Son olarak Valladolid forması ile çıktığı Mallorca maçının tek golünü atarak takımına 3 puan kazandırdı. Enes Ünal çıktığı kupa maçlarında ise 2 gol attı. 

Maç: 21 (5 maç yedek)

Gol: 6 

Asist: 1

Oğuzhan Özyakup

Ocak transfer döneminin son günlerinde Beşiktaş'tan kiralık olarak Hollanda ekibi Feyenoord'a kiralık olarak giden Oğuzhan Özyakup, takımı ile çıktığı ilk maçta gol attı. Maçın ikinci dakikasında takımını öne geçiren Oğuzhan, oynadığı oyunla taraftarın beğenisini kazandı.

 

Çağlar Söyüncü

Avrupa şampiyonası EURO 2020 elemelerinde takımımızı sırtlayan diğer isimlerden Çağlar Söyüncu, İngiltere'de göz doldurmaya devam ediyor. Leicester City forması giyen 23 yaşındaki defans oyuncusu Premier League'de bu sezon çıktığı 24 karşılaşmada 1 gol 1 asist katkısı sağladı. Bu sezon tüm kulvarlarda forma giyen ve ligde maç kaçırmayan Çağlar Söyüncü, takımı ile toplamda 28 karşılaşmada görev yaptı.  Ortalama olarak %90 pas isabetiyle oynayan Çağlar, hava toplarında da rakiplerine hamle şansı bırakmıyor. İkili mücadelelerde kaybettiği pozisyonlar neredeyse hiç yok.

 

23 maç

1 Gol

1 Asist

Zeki Çelik

Yaşadığı sakatlıktan sonra sezonu kapatan Yusuf Yazıcı ile aynı takımda bulunan Zeki Çelik, takımı ile çıktığı en son oynanan maç olan Strasbourg'a karşı 90 dakika forma giydi. Zeki bu sezon tüm turnuvalarda takımında toplam 27 karşılaşmada görev aldı. Lig'de çıktığı maçlarda 2 asist katkısı sağladı. 0.2 şut oranına sahip olan Zeki, %71 genel pas ortalamasına sahip. Hava toplarında ise genel ortalamada 1.2 oranını yakaladı. 

17 Maç

2 asist

Cengiz Ünder

İtalya'nın Roma takımında forma giyen 22 yaşındaki oyuncumuz Cengiz Ünder, takımı ile uyumu her geçen gün artmaya devam ediyor. Roma'da bizleri temsil eden Cengiz, 6 yedek 6 ilk 11 başlamak üzere toplamda bu sezon 12 karşılaşmada forma giydi. Lig'de giydiği 2 karşılaşmada attığı şık gollerde değerini her geçen gün katlamaya devam ediyor. Cengiz Ünder, bu sezon 2 gol attı. Genel pas ortalaması 75 olan genç oyuncu, 1.5 şut çekme oranına sahip.

Cenk Tosun

İngiltere Premier League ekiplerinden Crystal Palace 'da forma giyen forvet oyuncumuz Cenk Tosun, Manchester City attığı golden sonra tekrardan eski formundan sinyaller vermeye başladı. EURO 2020 şampiyonasında en etkli silahlarımızdan biri olan Cenk, yeni takımı ile 2 ilk 11 olarak 1 sonradan oyuna girdi ve toplamda 3 karşılaşmada görev aldı. Attığı 1 gol ile yeni takımı ile uyumunu gösterdi. 

3 Maç

1 Gol

Merih Demiral

Merih Demiral'ın Juventus formasıyla attığı ilk gol sonrası girdiği bir pozisyonda sakatlanması herkesi derdinden üzdü. Avrupa Şampiyonası elemelerinde takımımızın en büyük simgelerinden biri olan Demiral, yaşadığı sakatlık sonrası ne zaman döneceği tam olarak bilinmiyor. Yaptığı açıklamalarla EURO 2020'de Milli Takımı yalnız bırakmayacağını söyleyen Demiral'ın kupa maçında görev alması bekleniliyor

Ahmed Kutucu

Milli takımı seçtikten sonra performansını daha yukarıya çeken Ahmed Kutucu, Bundesliga ekiplerinden Schalke 04 forması giyiyor.  19 yaşındaki forvet oyuncusu bu sezon ilk 11 olarak hiç bir maçta başladı. Fakat 12 maçta sonradan oyuna girdi ve attığı şık golle EURO 2020 öncesi Milli Takım adına umutlandırmaya başladı. 

 

12 sonradan oyuna girdiği maç 

2 Gol

1 Asist

Toplam oynadığı süre 230 dakika 

Ozan Kabak

Bundesliga'da forma giyen 19 yaşındaki stoper oyuncumuz Ozan Kabak, güçlü fiziği ile dikkatleri çekiyor. Schalke forması giyen milli oyuncu bu sezon ligde 11 karşılaşmada görev aldı. 4 maçı sonradan oyuna giren Kabak, 3 gol 1 asist ile Türk oyuncular arasında en çok katkı sağlayan oyuncu konumunda yer alıyor. Merih Demiral'ın sakatlığından sonra gösterdiği performans ile Milli Takım ekibini mutlu etmeye başladı. 

Okay Yokuşlu

Celta Vigo forması giyen 25 yaşındaki  Okay Yokuşlu bu sezon ligde 15 maçta görev aldı.  %82 genel pas ortalaması yakalayan 25 yaşındaki milli oyuncu, 4.5 hava top kazanma oranına sahip. 7.00 rating yakalayan Yokuşlu yükselen performansını devam ettiriyor.

Kenan Karaman

Bundesliga takımlarından Fortuna Duesseldorf forması giyen forvet oyuncusu Kenan Karaman bu sezon fazla maç görevi alamadı. Toplam 8 maçta oynayan Karaman, 3 maçı yedek başladı. 1 gol 1 asist katkısı bulunuyor.

Yasal uyarı: Bu haber Ajansspor.com tarafından yazılmıştır, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.

Senin için hazırladığımız haberler