Avrupa'da tesadüfün böylesi! 4 takımımız play-off turunda...

16.08.2024 - 08:32 | Son Güncellenme: 16.08.2024 - 09:00

Ülkemizi Avrupa kupalarında temsil eden takımzlarımızın 4'ünün play-off turundaki rakipleri belli olurken ilginç bir tesadüf yaşandı. İşte detaylar...

Avrupa'da tesadüfün böylesi! 4 takımımız play-off turunda...

AJANSSPOR - HABER

Bu sezon Avrupa kupalarında beş takımımız mücadele ediyor. Galatasaray ve Beşiktaş henüz sahaya çıkmadı ancak rakipleri belli oldu. Fenerbahçe Şampiyonlar Ligi'nden, Trabzonspor ise Avrupa Ligi'nden 3. Ön Eleme Turu'nda elendi. Başakşehir ise Konferans Ligi'nde play-off turuna yükseldi.

Fenerbahçe hariç rakiplerimiz belli oldu

Fenerbahçe haricindeki dört takımımızın rakipleri belli oldu. Sarı lacivertliler direkt olarak gruplara kaldığı için ağustos ayının sonunda rakipleri çekilecek kura sonrasında açıklanacak.

3 takımımız İsviçre ekibiyle eşleşti

Temsilcilerimizin Avrupa macerasındaki en dikkat çeken konu ise 3 takımımızın rakibinin de İsviçre'den olması. Şampiyonlar Ligi'nde lig aşamasına kalmak isteyen Galatasaray play-off turunda Young Boys ile eşleşti.

Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi'nde daha önce kendisinin aynı grupta yer aldığı ve bu sezon da Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi 2. eleme turunda karşılaşarak elediği Lugano ile kozlarını paylaşacak.

Rapid Wien'e elenerek yoluna Konferans Ligi'nde devam edecek olan Trabzonspor ise İsviçre'den St. Gallen ile gruplara kalma mücadelesi verecek.

Başakşehir'in rakibi İrlanda'dan

Konferans Ligi'nde play-off turuna yükselen Rams Başakşehir ise Azerbaycan takımı Sabah'ı eleyen İrlanda ekibi St.Patrick's ile eşleşti.

İkinci tesadüf: İlk maçlar deplasmanda

Üç temsilcimizin 3 İsviçre ekibiyle eşleşmesinin ardından ilginç bir tesadüf daha yaşandı. Galatasaray, Beşiktaş, Trabzonspor ve Başakşehir Play-off turundaki ilk maçlarını deplasmanda oynayacak. Program şöyle:

Young Boys - Galatasaray (21 Ağustos Çarşamba)

Lugano - Beşiktaş (22 Ağustos Perşembe)

St Gallen - Trabzonspor (22 Ağustos Perşembe)

St Patrick's Athletic - Başakşehir (22 Ağustos Perşembe)

Senin için hazırladığımız haberler