UEFA Avrupa Ligi'ni Kazanan Sevilla Oldu! Maç Özeti, Goller Ve Penaltılar...

Ali Bozkurt
31.05.2023 - 23:55 | Son Güncellenme: 01.06.2023 - 01:08

UEFA Avrupa Ligi Finali heyecanı yaşandı. Sevilla ile Roma'nın karşı karşıya geldiği karşılaşmanın 120 dakikasında kazanan çıkmadı ve penaltılarda Sevilla kazandı. İşte özeti ve detaylar...

UEFA Avrupa Ligi'ni Kazanan Sevilla Oldu! Maç Özeti, Goller Ve Penaltılar...

AJANSSPOR HABER

UEFA Avrupa Ligi Finali sona erdi. Zorlu karşılaşmada İspanyol ekibi Sevilla, Macaristan'da İtalyan temsilcisi Roma ile karşı karşıya geldi. Şampiyonluğa ulaşan taraf ise penaltı sonuçlarıyla Sevilla oldu. İşte maç özeti ve detaylar...

Dybala, affetmedi

Karşılaşmanın 34. dakikasında orta sahada faul kazanan Roma, topu bekletmeden oyuna devam etti. Mancini'nin hemen oyunu başlatmasıyla araya koşan  Dybala, kaleci ile karşı karşıya kaldı ve topu ağlara yollayarak skoru 1-0'a getirdi.

Navas ortaladı, Mancini kendi kalesine attı

Roma'nın ilk yarıda bulduğu golde asist yapan Mancini, ikinci yarıda şansız an yaşadı. Karşılaşmanın 54. dakikasında Jesus Navas'ın içeriye ortasında Mancini'ye çarpan top ağlara gitti ve durum 1-1'e geldi. 

İlgini Çekebilir
Sahada da SANALDA da şampiyon Galatasaray!
Habere Git

VAR penaltı değil dedi

Karşılaşmanın 76. dakikasında üst üstte baskılara devam eden Sevilla, penaltı kazandı. Yoğun itirazlar sonrasında VAR'dan gelen uyarı sonrasında maçın hakemi VAR'a davet edildi. VAR'da pozisyonu inceleyen hakem penaltı kararını iptal etti. Sevilla, öne geçme şansını kaybetti.

Maç uzatmalara gitti, Zeki çıktı

90 dakikasında 1-1 eşitliği bozulmayan Sevilla- Roma karşılaşma uzatmalara gitti. Karşılaşmanın 90 dakikası bitmesiyle birlikte Portekizli teknik adam Jose Mourinho, milli oyuncumuz Zeki Çelik'i oyundan alarak yerine Zalewski'yi dahil etti.

İlk uzatmada gol yok

Sevilla ile Roma arasında oynanan UEFA Avrupa Ligi Final maçının 90 dakikası 1-1 sona erdikten sonra karşılaşma uzatmalara gitti. Uzatmanın ilk devresinde de beraberlik bozulmadı. İlk uzatma devresi sonra ermesiyle birlikte Mourinho, tribünlere giderek desteklerini arttırmasını isterken oyuncuları da tribünlere yolladı. 

İlgini Çekebilir
Galatasaray, Fenerbahçe ve Trabzonspor PFDK'da!
Habere Git

Marcao sakatlandı

Galatasaray'ın eski futbolcusu, Marcao, sakatlıklarla boğuşmaya devam ediyor. Sevilla'da Marcao, 120+7. dakikada sakatlanan Gudelj'in yerine oyuna dahil oldu. Ayrıca, Fernando'da uzatma dakikaların sonunda sakatlandı. 

120 dakika yetmedi

UEFA Avrupa Ligi Finali'nde Sevilla-Roma mücadelesinin normal süresi ve uzatma bölümü 1-1 eşitlikle sona erdi. Karşılaşma 120+6 uzatma aldı. Oyunun çok durmasıyla birlikte hakem maçı 120+12'de sonlandırdı. Kupanın sahibini penaltı atışları ile belirlendi.

Penaltı atışlarında kazanan Sevilla

Sevilla ile Roma'nın karşı karşıya geldiği UEFA Avrupa Ligi Final maçında karşılaşma 1-1 sona erdi. Penaltılara giden maçta kazanan taraf Sevilla oldu. İşte penaltı atış sonuçları:

Sevilla: Ocampos (GOL), Lamela (GOL), Rakitic (GOL), Montiel (KAÇIRDI AMA TEKRAR ATIŞ KARARI VERİLDİ - İKİNCİ ATIŞ GOL OLDU)
 
Roma: Cristante (GOL), Mancini (KAÇIRDI), Ibanez (KAÇIRDI)

Sevilla 3. penaltı şampiyonluğu

Avrupa Ligi Şampiyonluğuna 7. defa ulaşan Sevilla, daha önce 2 defa penaltılara gittiği final kazanmasını 3 maça çıkarmayı başardı. İspanyol temsilcisi Roma karşısında da penaltılarda kazanmasını başardı.

Sevilla şampiyon oldu Galatasaray kasayı doldurdu

Sevila'nın UEFA Avrupa Ligi'nde şampiyonluğa ulaşmasından sonra Galatasaray'ın kasasına 22 milyon TL girdi. Marcao'nun satışında UEFA Avrupa Ligi şampiyonluğu bonusu vardı.

Senin için hazırladığımız haberler