Olympiakos Ve Panathinaikos Anadolu Efes Koçu Ergin Ataman’ın Peşinde

Burak Alaca
15.04.2023 - 19:23 | Son Güncellenme: 18.04.2023 - 16:42

EuroLeague’deki temsilcimiz Anadolu Efes’te ayrılığı gündemde olan baş antrenör Ergin Ataman’a Yunan devleri Olympiakos ve Panathinaikos ilgi gösteriyor.

Olympiakos Ve Panathinaikos Anadolu Efes Koçu Ergin Ataman’ın Peşinde

AJANSSPOR-HABER

Türk Hava Yolları EuroLeague'de geçtiğimiz iki yılın şampiyonu Anadolu Efes'te bu sezon gelen başarısızlık sonucu baş antrenör Ergin Ataman ile ipler kopma noktasına geldi. 57 yaşındaki koçun adı EuroLeaegue ekipleri ile anılıyor.

Koç veda mesajını verdi

Anadolu Efes’in EuroLeague’de dün kazandığı Monaco maçının ardından baş antrenör Ergin Ataman verdiği basın toplantısında kullandığı “Bugün buraya gelen taraftarlara sanki bir uğurlama gibi oldu ama bakacağız. Hepsine teşekkür ediyorum. Yüzde yüz bir şey söyleyemiyorum ama ufukta bir yolculuk gözüküyor diyebilirim." İfadeleri ile yol ayrımını işaret etti.

Teklifler geldiğini duyurdu

Başarılı koç açıklamalarının devamında teklifler aldığı konusuna da “Anadolu Efes’ten ayrılırsam sadece milli takım antrenörlüğü yapmam. Üst üste 2 şampiyonluk kazanmış bir koç olarak takdir edersiniz ki bana da belli teklifler var." şeklinde açıklık getirdi.

İlgini Çekebilir
Ergin Ataman'dan veda sinyali!
Habere Git

İlk olarak Panathinaikos ortaya çıktı

Birkaç hafta önce Yunanistan’ın köklü kulüplerinden Panathinaikos’un Ergin Ataman ile yüz yüze bir görüşme gerçekleştirdiği iddia edilmiş fakat başarılı koç bu iddiaları kabul etmemişti. Başarılı koç geçtiğimiz hafta oynanan Fenerbahçe Beko maçının ardından yaptığı açıklamada ise yüz yüze bir görüşme olmasa da teklif aldığını doğruladı.

Çarpıcı iddia: Olympiakos!

EuroLeague’de normal sezonu lider tamamlayıp play-off’da temsilcimiz Fenerbahçe ile eşleşen bir diğer Yunan devi Olympiakos’ta koç Georgios Bartzokas’ın koltuğunun güvende olmadığı öne sürüldü. Yunan ekibinin sahibi ve aynı zamanda başkanlık görevini sürdüren Panagiotis Angelopoulos’un play-off ya da Final Four etabında yaşanabilecek bir başarısızlıkta Bartzokas ile yolları ayırabileceği ve bu pozisyona en uygun gördüğü ismin de Ergin Ataman olduğu iddia edildi.

Bartzokas güvensiz konuşmuştu

Olympiakos’un başarılı koçu Georgios Bartzokas Şubat ayında katıldığı bir programda kulüpteki geleceğine ilişkin " Olympiacos bana değil, Angelopoulos'a ait olduğunu söylemek isterim. Bu iş birliğinin ne kadar süreceği, bizim ne kadar sağlıklı bir ilişki sürdüreceğimize bağlı." İfadelerini kullanmıştı.

İlgini Çekebilir
Ergin Ataman flaş iddiaları doğruladı!
Habere Git

Ergin Ataman’ın açıklaması kafa karıştırdı

Ergin Ataman 8 Mart’ta Yunan Comsote TV’ye “Olympiakos kulübüne ve sahiplerine çok büyük saygı duyuyorum fakat şu ana dek hiç Olympiakos kulübünden resmi bir teklif almadım. Şu an Georgios Bartzokas gibi Avrupa’nın en iyi başantrenörlerinden biri ile çalışıyorlar. Bence Olympiakos, bu sezon EuroLeague’in en iyi basketbol oynayan takımı. Umarım Bartzokas, uzun yıllar boyunca Olympiakos’taki görevini başarıyla sürdürmeye devam eder. Sonrasında ise neler olacağını elbette kimse tahmin edemez. Belki Bartzokas bir gün Olympiakos’tan ayrılıp başka bir takımın, hatta belki Anadolu Efes‘in başına geçer. O zaman belki ben de Olympiakos’la sözleşme imzalarım, kim bilir?” İfadelerini kullanıp kamuoyunun kafasını karıştırmıştı.

Ergin Ataman için yolun sonu Bartzokas’ın ise vakti var

Anadolu Efes ile Mayıs 2021’de 2 yıllık sözleşme uzatan Ergin Ataman’ın sözleşmesi bu sezon ile beraber son buluyor. Olympiakos baş antrenörü Georgios Bartzokas ise geçtiğimiz yaz Yunan ekibi ile olan sözleşmesini 2025 yılına kadar uzatmıştı.

Senin için hazırladığımız haberler