Avrupa'nın devleri İzmir'e geliyor!

26.10.2017 - 11:21 | Son Güncellenme: 26.10.2017 - 11:21

Altınordu’nun İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin ana desteğiyle 6-7-8 Nisan 2018 tarihlerinde 5.’sini düzenleyeceği U12 İzmir Cup, bir kez daha Avrupa futbolunun en önemli kulüplerini İzmir’de bir araya getirecek.

BAYERN MÜNİH’TEN ATLETİCO MADRİD’E KADAR

Yerli-yabancı 48 kulübün 12 yaş takımlarının katılacağı U12 İzmir Cup’a daha şimdiden Almanya’dan Bayern Münih, İspanya’dan Athletic Bilbao, Atletico Madrid, Celta Vigo, Deportivo De La Coruna, Hollanda’dan PSV Eindhoven, Portekiz’den Benfica, İngiltere’den Stoke City, Belçika’dan Gent, Hırvatistan’dan Dinamo Zagreb, Çekya’dan Sparta Prag ve Slavia Prag kayıt yaptırdı. Beş yılda Avrupa’nın en iyi 12 yaş futbol turnuvaları arasında ilk dörde yerleşen U12 İzmir Cup’a ülkemizden ise ilk resmi başvuruyu Beşiktaş yaptı.

U12 İZMİR CUP ULUSLARARASI BİR MARKA

Altınordu Sportif Etkinlikler Yönetmeni Umut Köse, U12 İzmir Cup’ın uluslararası düzeyde tanınan ve önemli bir marka olduğunun altını çizerek, “2013 yılında sekiz takımın katılımıyla düzenlediğimiz organizasyon, kısa sürede Avrupa’nın en iyi 12 yaş turnuvaları arasına girdi. Katılan ekiplerin seviyesinin sürekli yükselmesi,  organizasyondaki başarı ve alınan geri dönüşler, bunun en iyi göstergesi. İzmir, U12 İzmir Cup sayesinde bugüne kadar Ajax, Paris Saint Germain, Dinamo Kiev, Werder Bremen ve Sheffield United gibi birbirinden ünlü ekipleri konuk etmişti. Nisan ayında bir kez daha Avrupa futbolunun en ünlü takımlarıyla bir arada olacağız” dedi.

Senin için hazırladığımız haberler