"Avrupa'ya göre burası çok daha iyi"

23.03.2020 - 18:12 | Son Güncellenme: 23.03.2020 - 18:18

"Avrupa'ya göre burası çok daha iyi"

Spor Toto Süper Lig ertelenecek mi? Ligler ne zaman oynanacak? Ligler ne zaman başlayacak? Koronavirüste son durum ne?

Radyospor'da Spor Kazanı programında Özgür Sancar'ın canlı yayında sorularını yanıtlayan Göztepe'nin file bekçisi Beto'nun açıklamaları şu şekilde:

Korunmak çok önemli!

"Ailem yanımda ve ben iyiyim. Portekiz'deki yakınlarım da iyi. Bu süreçte korunmak çok önemli. Herkes çok dikkatli olmalı."

Avrupa'ya göre burası çok daha iyi!

"Türkiye'de ve İzmir'de durum daha iyi. Avrupa'ya göre burası çok daha iyi durumda. İzmir'de çok fazla vaka duymadım. Avrupa'da insanlar kurallara uymadığı için durum çok vahim. Avrupa için iyi konuşamıyorum."

Bu bir hayat meselesi!

"Son 10 günde virüs Portekiz'de zirve yaptı. Ölü sayısı çok arttı. En çok ölümün olduğu dönemdeyiz. Aynı şeyleri İspanya içinde söyleyebilirim. İnsanlar lütfen evlerinde kalsın. Bu bir hayat meselesi."

Futbola ne zaman döneriz bilemiyorum...

"Biz hafta sonunda durumu değerlendireceğiz. Bu virüs, Türkiye'ye daha yeni geldi ve çok az vaka var. Burası Avrupa'ya göre kıyaslanamaz ancak antrenmanlara ve futbola ne zaman başlarız bilemiyorum. Bu durumu değerlendirmek için daha erken."

İnsan sağılığı her şeyden önemli!

"Ben her şeyden önce insan sağlığını önemsiyorum. Bir normalleşme sürecinden önce ligler devam edemez. Bu tarz fikirler beyan etmek için daha çok erken. Duruma göre değerlendirme yapılmalı. Burada insan sağlığı her şeyden önemli. Stadyum çalışanları, oradaki işçiler, kulüp çalışanları ve futbolcular... Bu insanların sağlığı her şeyden önemli.  Hayat normalleşme sürecine girdiği zaman duruma bakarız ancak önceliğimiz normalleşmek. Burada herkes Dünya Sağlık Örgütü ne diyorsa onu yapmalı. Onların kararı çok önemli. Söylediklerine uymalıyız. Önemli olan hayat."

Ronaldo bir yere gitmiyor!

"Ronaldo Portekiz'de kalmaya devam edecek. Önlemler her şeyden önemli. Ronaldo'nun orada kalması çok normal. Ben aşu anda İzmir'deyim ve ailemin bir kısmından uzaktayım. Biz bunu yapmak zorundayız. Seyahat etmiyoruz ve evimizde kalıyoruz. Ronaldo veya başka bir futbolcu hiç farketmez. Herkes bu kurallara uymalı."

Beto'dan "Evde kalın" çağrısı!

"Dışarıda çalışmak zorunda olan insanlar var. Polislere, itfaiyecilere ve sağlıkçılara kolaylıklar diliyorum. Evden dışarı çıkmak zorunda olmayanlar lütfen evinden çıkmasın. Ben bu söyleşinin başından beri aynı şeyi söylüyorum. Lütfen evde kalın. Evde kalmak çok önemli.Bu virüs insan hayatını tehdit ediyor. alınması gereken önlemleri almak bizim bir ödevimiz."

Senin için hazırladığımız haberler