Avrupa'yı sallamışlardı! Şimdi neredeler?

12.05.2017 - 03:37 | Son Güncellenme: 12.05.2017 - 03:37

Avrupa'yı sallamışlardı! Şimdi neredeler?

Şu anki U17 Milli Takımımız, Hırvatistan’da çeyrek finale çıktı, final yolunda önemli bir adım attı.

Onların bu başarısı akıllara, 2005’te Avrupa Şampiyonu olan Abdullah Avcı’nın yönetimindeki 1988 grubunu getirdi.

Onların da umutları ve gelecek hayalleri vardı.

Ancak içlerinden sadece birkaçı devamında Türk futboluna ve Ay-Yıldızlı formaya katkı sağlayabildi.

Birçoğu ya futbolu bıraktı ya da beklentilerin çok altında kaldı

VOLKAN BABACAN

Turnuva sırasında Fenerbahçe’de oynuyordu ve Volkan Demirel’in ardında sırasını bekliyordu.İstanbulspor, Kayserispor, Manisaspor’a kiralandı. Kötü talihi 2014’te Başakşehir’e transfer olunca değişti.

BAŞAKŞEHİR


Başarılı performansıyla önce Süper Lig’in en iyi kalecilerinden biri oldu, sonra da A Milli Takım’ın 1 numarası haline geldi.

ÖZGÜR CAN ÖZCAN


Bu takımın en önemli parçalarından biriydi. Galatasaray’da bir türlü beklenen şansı bulamadı. Kiralık olarak Kayseri’ye gitti, sonra döndü.

GİRESUNSPOR

Ama olmadı! Sırasıyla Sakarya, Rizespor, Adanaspor, Karşıyaka, Denizli, Akhisar, Tavşanlı, Adana Demir ve Bolu’da oynadı. Şu an ise Giresunspor’da forma giyiyor.

DENİZ YILMAZ

Hollanda’yı 2-0 yendiğimiz final maçında ilk golü Deniz Yılmaz atmıştı. Ümit Milli Takım’da da forma giydi.

BURSASPOR

Ardından A Milli olamayınca Azerbaycan Milli Takımı’nı tercih etti. Mainz, Elazığ, Trabzon derken geçen sezon Bursaspor’a geldi. Kulübü alacakları sebebiyle FIFA’ya şikayet etti ve kadro dışı kaldı.

MEHMET YILMAZ

Şampiyon olan bu takımda oynarken Bursaspor forması giyiyordu. Ağır sakatlıklar geçirdi, bir türlü beklenen patlamayı yapamadı.

FUTBOLU BIRAKTI

Kariyerinde Turgutluspor, Siirtspor, Kızılcıhamam, o zamanki adıyla Büyükşehir Belediye şimdi ise Başakşehir’de oynayan Mehmet, futbolu 2012-13 sezonunda Eyüpspor’da bıraktı. Süper Lig’de sadece 2 maça çıkabildi.

SERDAR KEŞÇİ

Galatasaray altyapısından yetişen savunmacı bir türlü kendini gösteremedi. Bir sezon Beylerbeyi’nde kiralık oynadıktan sonra Bursa Orhangazispor’a, oradan da Sürmenespor, Diyarbakırspor, Gümüşhanespor ve 2012’de de Maltepespor’a transfer oldu.

FUTBOLU BIRAKTI

Sözleşmesi 2014’te sona erdikten sonra da futbol yaşantısına nokta koyduğu öğrenildi.

CANER ERKİN

Bu kadronun içindeki şanslı isimlerden biri olan Caner Erkin, Manisaspor’da adını duyurdu, oradan Rus ekibi CSKA Moskova’ya kadar yükseldi. Sonrasında Galatasaray ve Fenerbahçe maceralarını yaşadı.

BEŞİKTAŞ

Türkiye’nin en iyi sol beklerinden biri olarak gösterildi. Geçen sezon İnter’de istediğini bulamadı ve şu an kiralık olarak Beşiktaş’ta

HARUN KARADAŞ

Altyapısında yetiştiği Galatasaray’da profesyonel olmadan Kasımpaşa’ya giden Harun Karadaş, sonrasında takım takım dolaştı. Hiç Süper Lig’de oynama fırsatı bulamadan inişe geçti.

CEYHAN BELEDİYESPOR

Alibeyköy, Darıca, Elazığ, Belediye Bingöl, Edremit, Kuştepespor, Sinopspor, Çarşambaspor’da oynadı. Bu sezon ise amatör ligdeki Ceyhan Belediyespor’da sadece 1 maçı var.

NURİ ŞAHİN

Kupayı kazanan takımın 10 numarası olan ve turnuvanın en iyi oyuncusu seçilen Nuri Şahin, B.Dortmund alt yapısından çıktı. Feyenoord’a kiralandı, Dortmund’a döndüğünde takımın yıldızlarından biriydi.

BORUSSIA DORTMUND

A Milli Takım’a da yükseldi. Real Madrid ve Liverpool’da oynadı. Ancak orada dikiş tutturamadı ve Sarı-Siyahlı camiasına geri döndü. Şu an ise Alman ekibinde yedek oyuncu konumunda.

FERHAT BIKMAZ

Ay-Yıldızlılar’la şampiyonluk yaşayan Ferhat, o dönem Almanya’nın Hannover 96 takımının alt yapısındaydı. Hiç Bundesliga maçına çıkamadı. 2009’da Sivasspor’a gitti. 3 kez Süper Lig’de sahne aldı.

FUTBOLU BIRAKTI

Herkesin önemli bir defans oyuncusu olacağını düşündüğü Ferhat, 2012’de Almanya’ya döndü. Bölgesel ligde önce Oldenburg, bir sonraki sezon da Havelse’de oynayıp, noktayı koydu.

ERKAN FERİN

Çok önemli bir savunma oyuncusu olarak gösterilen ve Galatasaray alt yapısından yetişen Erkan Ferin, ne yazık ki hiçbir zaman beklenen başarıları yakalayamadı. 2006’da oradan ayrıldı.

FERİKÖY

Sonrasında Başakşehir, Eskişehirspor, Orduspor, İstanbulspor’un da aralarında olduğu yaklaşık 14 kulübün formasını giydi. Geçen sezonu Büyükçekmece Belediye’de tamamladı. Şu an ise Bal Ligi ekibi Feriköy’de.

TEVFİK KÖSE

Turnuvanın yıldızlarından biriydi. Hollanda’yı 2-0 yendiğimiz maçta son golü Tevfik attı. 6 golle kupanın gol kralı olan golcü futbolcu, o dönem Almanya’da Leverkusen kulübünde forma giyiyordu.

BÜYÜKŞEHİR BELEDİYE GAZİANTEP

Sonrasında Türkiye’ye geldi, 2007’de Ankaraspor’a transfer oldu. Kayseri, Başakşehir, Rizespor, Adana Demirspor derken şimdi ise Büyükşehir Gaziantep’le TFF 1. Lig’de mücadele ediyor.(Fanatik)

Senin için hazırladığımız haberler