Avurupa'daki en uzun yenilmezlik serisi bitti

Akın Ungan
23.05.2024 - 00:05 | Son Güncellenme: 23.05.2024 - 00:23

Bayer Leverkusen, UEFA Avrupa Ligi'nde Atalanta'ya 3-0 kaybetti. Xabi Alonso ve öğrencileri bu sezon ilk kez yenildi. Böylece Avrupa'nın en uzun yenilmezlik serisi bitti.

Avurupa'daki en uzun yenilmezlik serisi bitti

AJANSSPOR HABER

Bu sezon Xabi Alonso önderliğinde tarihinde ilk defa Bundesliga şampiyonluğu yaşayan Bayer Leverkusen mücadele ettiği Avrupa Ligi’nde de finale kalmayı başardı. İrlanda’nın başkenti Dublin Aviva Stadyumu’nda oynanan maçta Alman ekibin rakibi İtalya Serie A ekiplerinden Atalanta oldu.

Finalde kaybetti

UEFA Avrupa Ligi’nde finale kadar oynadığı 12 maçı da kaybetmeyen Bayer Leverkusen grup elemelerinde çıktığı 6 maçı da kazandı. Bu sezon Avrupa Ligi’nde sadece 3 kere beraberlik yaşayan Xabi Alonso ve öğrencileri finalde karşılaştığı Atalanta’ya 3-0 mağlup oldu.

Avrupa’nın en uzun yenilmezlik serisi bitti

Bu sezon genç teknik adam Xabi Alonso ile 51 maça çıkan ve bu maçların hiçbirinde mağlubiyet yüzü görmeyen Leverkusen, Portekiz ekibi Benfica’nın 1963-65 yılları arasında 48 maçla elde ettiği rekoru geride bırakarak Avrupa’da tüm kulvarlarda en uzun yenilmezlik serisinin sahibi oldu. Avrupa Ligi Finali’nde Atalanta’ya yenilen Alman ekibin rekoru 51 maçta kaldı.

İlgini Çekebilir
Leverkusen'i Lookman devirdi! Avrupa Ligi şampiyonu Atalanta
Habere Git

23 maç sonra gol atamadı

Tarihinde ilk defa Bundesliga şampiyonluğu yaşayan ekip Avrupa Ligi finalinde Gasperini ve öğrencilerine karşı istediği performansı gösteremedi ve rakibinin attığı 3 gole engel olamazken karşılık da veremedi. Bundesliga’nın son şampiyonu, 23 maç sonra gol atamadığı bir maçı geride bıraktı. Alman ekip en son Bundesliga’nın 19'uncu haftasında Borussia Mönchengladbach’ı evinde ağırladığı mücadelede gol atamamış ve maç 0-0 berabere bitmişti.

51 maç sonra 3 fark yedi

Avrupa Ligi Final karşılaşmasında Nijeryalı forvet Ademola Lookman’ın hat-trick’ine engel olamayan Bayer Leverkusen 51 maç sonra bir maçta 3 gol yedi. Kırmızı-Siyahlı takım geçen sezon Bundesliga’nın kapanış maçında Bochum deplasmanından 3-0’lık mağlubiyetle ayrılmıştı.

Namağlup ilk şampiyon oldu

42 yaşındaki genç teknik adam Xabi Alonso yönetimindeki Bayer Leverkusen bu sezon Bundesliga’da çıktığı 34 maçta 28 galibiyet ve 6 beraberlik alarak Bundesliga’da namağlup şampiyon olan ilk kulüp oldu.

Xabi Alonso’nun performansı

Kariyerinde çalıştırdığı ilk profesyonel takım olan Bayer Leverkusen’in başında 89 maça çıkan İspanyol teknik adam bu maçlarda 59 galibiyet elde ederken, 19 beraberlik ve 11 mağlubiyet aldı.

Senin için hazırladığımız haberler