Avustralya Açık'ta finalin adı netleşti! Dev maç ne zaman?

19.02.2021 - 14:46 | Son Güncellenme: 19.02.2021 - 14:57

Avustralya Açık'ta final maçının adı belli oldu. Sırp raket Novak Djokovic adını finale yazdırmıştı. Rus Daniil Medvedev de yarı finalde güldü ve finale adını yazdırdı. Peki Medvedev ile Djokovic arasındaki final ne zaman, iki tenisçi arasındaki rekabet ne durumda? İşte detaylar...

Avustralya Açık'ta finalin adı netleşti! Dev maç ne zaman?

Sezonun ilk grand slam tenis turnuvası Avustralya Açık'ta Yunan Stefanos Tsitsipas'ı 3-0 yenen Rus Daniil Medvedev, adını finale yazdırdı. Böylece finalin adı da netleşmiş oldu. Zorlu finalde Medvedev ile Djokovic karşılaşacak. Detaylar haberde...

Medvedev, Tsitsipas ile mücadele etti

Melbourne kentinde düzenlenen turnuvadaki tek erkekler yarı final mücadelesinde, 4 numaralı seribaşı Medvedev ile 5 numaralı seribaşı Tsitsipas karşı karşıya geldi.

Üst üste 20. galibiyet

Toplam 2 saat 9 dakika süren mücadeleyi 6-4, 6-2 ve 7-5'lik setlerle 3-0 kazanan Medvedev, final biletini aldı. Rus sporcu, Tsitsipas karşısında 11'i klasmanın ilk 10 sırasında yer alan oyunculara karşı olmak üzere üst üste 20. galibiyetini elde etti.

Medvedev ilk finalinde Nadal'a kaybetmişti

Kariyerinde ikinci kez grand slam finaline yükselen 25 yaşındaki Medvedev, 2019 ABD Açık'taki ilk finalinde İspanyol Rafael Nadal'a 3-2 yenilmişti. Medvedev'in finalde karşılaşacağı dünya 1 numarası Sırp Novak Djokovic, Avustralya Açık'ta daha önce oynadığı 8 final mücadelesini de kazandı.

Djokovic ile Medvedev arasındaki maçlar

Djokovic ile Medvedev arasında bugüne kadar oynanan 7 maçın 4'ünde kazanan taraf Sırp tenisçi oldu. İki tenisçi, grand slam turnuvalarında sadece bir kez karşılaştı. 2019 Avustralya Açık son 16 turundaki mücadeleyi 3-1 kazanan Djokovic, tur atlamıştı.

Senin için hazırladığımız haberler