Avustralya Açık'ta Finalin Adı: Novak Djokovic-Stefanos Tsitsipas!

Burak Alaca
27.01.2023 - 15:47 | Son Güncellenme: 27.01.2023 - 16:52

Sezonun ilk grand slam turnuvası olan Avustralya Açık'ta finalistler belli oldu. Erkeklerde Novak Djokovic - Stefanos Tsitsipas, kadınlarda ise Aryna Sabalenka - Elena Rybakina ikilisi şampiyonluk için kozlarını paylaşacak.

Avustralya Açık'ta Finalin Adı: Novak Djokovic-Stefanos Tsitsipas!

AJANSSPOR-HABER

Tenis'te sezonun ilk grand slm turnuvası olan Avustralya Açık'ta final etabına gelindi. Tek erkeklerde dünya 4 numarası olan Sırp raket Novak Djokovic yarı finalde ABD'li Tommy Paul'u 7-5, 6-1 ve 6-2 ile 3-0 mağlup etti ve finalde 2 numaralı seribaşı Yunan Stefanos Tsitsipas'ın rakibi oldu. Erkeklerde final 29 Ocak Pazar günü oynanacak.

2019'dan beri bileği bükülmüyor

Novak Djokovic, Avustralya Açık'ta son yenilgisini 2019'da aldı. O günden bu yana turnuvada üst üste 27 galibiyet alan Sırp raket, bu alanda rekorun yeni sahibi oldu. Rekor daha önce  Amerikalı efsane Andre Agassi'ye aitti.

Tsitsipas yarı finali rahat geçti

24 yaşındaki erkekler dünya 2 numarası, Avustralya Açık yarı finalinde Karen Khachanov'u 3 saat 21 dakika süren maçta 7-6, 6-4, 6-7 ve 6-3'lük setlerle 3-1 mağlup edip adını finale yazdırmıştı.

İlgini Çekebilir
Avustralya Açık'ta Tsitsipas finalde!
Habere Git

Djokovic finalleri süpürdü

Novak Djokovic ve Stefanos Tsitsipas kariyerlerinde 12 kez karşı karşıya geldi. Bu karşılaşmalardan 10'unu kazanan Djokovic rakibine büyük üstünlük sağladı. Sırp raketin kazandığı bu karşılaşmalar arasında Dubai Tenis Turnuvası, Atp Masters 1000 Madrid, Roland Garros, ATP Masters 1000 Roma ve Astana Turnuvası gibi müsabakaların finalleri de var.

"Melbourne'un Kralı"

Kariyerinde 21 grand slam zaferi bulunan Novak Djokovic tam 9 defa Avustralya Açık turnuvasında mutlu sona ulaşarak bu alanda rekorun sahibi oldu. Sırp rakete buradaki başarısından ötürü "Melbourne'un Kralı" lakabı takıldı.

Kadınlarda Rybakina - Sabalenka finali

Avustralya Açık'ta tek kadınlar finali belli oldu. Yarı finalde Victoria Azarenka'yı eleyen dünya tekler 22 numaarası Elena Rybakina'nın rakibi, Polonyalı Magda Linette'i eleyen 5 numaralı seribaşı Aryna Sabalenka oldu. Fianl 28 Ocak Cumartesi günü oynanacak.

İlgini Çekebilir
Avustralya Açık tek kadınlarda ilk finalist belli oldu
Habere Git
Senin için hazırladığımız haberler